🐈 5 značajki prirode Maine Coon

Maine coon cat karakter

1

Domovinska pasmina Maine Coon – je Sjeverna Amerika. Zbog oštrih klimatskih uvjeta, predstavnici ove pasmine stekli su svoje jedinstvene navike, karakter i osobine. Lik Maine Coon razlikuje se od mirnoće i ravnoteže, znatiželje i prijateljstva, neovisnosti i neovisnosti. Istodobno, to je mobilna i razigrana životinja, koja preferira otvoreni prostor s uzvisinama.

sadržaj

 • Opis znakova
  • 1. navika i ponašanje
  • 2. Intelekt
  • 3. Obuka
  • 4. Socijalizacija
  • 5. Aktivnost
 • Navike i značajke Maine Coon
 • Maine Coon: Zdravlje i sadržaj
 • Mačka je brza i zahtijeva posebnu brigu za sebe.
  • vuna
  • kandže
  • higijena
  • WC
  • hranjenje

Lik Maine Coon je kontakt, beskrajno lojalni vlasniku i obožava djecu, lako pronalaze zajednički jezik sa svim kućanstvom i gostima. Tjelesna aktivnost ovih mačaka ne smanjuje se s godinama pa im je potrebno slobodno mjesto za igre i zabavu.

Opis znakova

1. navika i ponašanje

Priroda Maine Coon mačke razlikuje se od miranosti, životinja nikada neće napasti prvi. Pazite i taktički, sve stvari i predmeti u kući podijeljeni su prema njihovoj pripadnosti "vlastitoj" i "vanzemaljci".Zbog velike veličine, ove mačke ne vole ograničene i uske prostore, za njih je prioritet otvoren i slobodan teren.

© shutterstock

Maine-coon mačke su promatračke i brzopisane, pažljivo proučavaju i analiziraju svoje vlasnike, pokušavaju se što više prilagoditi uvjetima i načinu života obitelji u kojoj žive. Zanimljiva priča: maine-coon mačka je uvijek blizu svog vlasnika, preferirajući biti na nogama!

2. Intelekt

Glavna značajka karaktera Maine Coona je sklonost kontemplaciji, te su životinje vrlo pažljive i promišljene. Njihove navike i ponašanje mogu iznenaditi vlasnika i druge, tako su pametni i snalažljivi. Maine Coon ima nevjerojatnu memoriju, mogu zapamtiti puno naredbi i riječi, mogu čak i kretati po pogledima i gestikulacijama neke osobe.

3. Obuka

Vlasnička mišljenja o karakteru Maine Coona govore o njihovoj jedinstvenoj sposobnosti učenja i treniranja. Oni suptilno uhvatiti intonaciju, karakter i raspoloženje ljudi., odgovarajući na njih dosljedno i jasno. Osjećaj lojalnosti prema tim životinjama ne poznaje granice. Kako bi oslobodio svoj ogroman potencijal, mačka mora dobiti od vlasnika dovoljno pozornosti i komunikacije.

4. Socijalizacija

Druga navika: kod stranaca, Maine Coons u početku zadržavaju svoju udaljenost, gledaju ih i proučavaju. Oni se lako mogu družiti s drugim kućnim ljubimcima, lako se pridružiti djeci bilo koje dobne skupine. Omiljene vlasničke aktivnosti na kraju se pretvaraju u hobotnicu svog ljubimca, ako je to Maine Coon.

5. Aktivnost

Opis prirode pasmine Maine Coon povezan je sa stalnom tjelesnom aktivnošću. Priče su važne za ove mačke, jer pomažu im da kostur i mišićni sustav pravilno razvijaju. Cat maine coon ima karakter neumornog i strastvenog lovca, životinje mogu čekati i pratiti plijen beskonačno, nadoknaditi zadovoljstvom, kompetentno napadati i ubiti plijen. Cilj igre može biti miš, lopta ili laserski pokazivač.

© shutterstock

Nemojte uzimati čvrste plastike ili metalne igračke za razvoj igara, ljubimac ih može ozlijediti. Navika odrasle Maine Coon je da mirno reagira na remen i ovratnike. Tijekom šetnje ponašaju se suzdržavanjem, nikada ne pokušavaju pobjeći ili sakriti.

Navike i značajke Maine Coon

Pojava i karakter Maine Coona omogućuju mu da pronađe mjesto na bilo kojem području, bilo da je to mali stan ili velika kuća za odmor.Zahvaljujući svojoj prirodnoj intuiciji i prilagodljivosti, životinja nikada neće biti prepreka osobi, ali će odabrati svoje omiljeno mjesto, negdje na brdu, odakle će gledati sve što se događa oko sebe.

Malo područje osobnog teritorija, kao navika, omogućit će mačiću da se osjeća udobno i ugodno. Ogromna domaća mačka, Maine Coon, ima isto veliko i ljubiti srce. Oni koji su se naselili u njoj, bit će u potpunosti obdareni mačjem nježnošću i ljubavlju. Još jedna značajka: povjerenje novim ljudima ne dolazi odmah, mora se zaraditi djelima.

Savjet! Nemojte uzimati Maine Coon mačić na rukama ili na koljenima, predstavnici ove pasmine vole biti samo u blizini, prikladniji su i udobniji za njih.

Velik dio prirode Maine Coon će reći njegovu sposobnost da budu prijatelji. Ove mačke lako se povezuju s drugim kućnim ljubimcima – pticama, glodavcima, mačkama, psima. Karakter i navike Maine Coona isključuju agresivno, sebično, nevjerojatno i strašno ponašanje. Predstavnici ove pasmine su beskrajno društveni i razigrani.

Maine-coons nikad ne dopušta kandžama pa je ovo idealno kućno ljubimce za obitelji s djecom.Mačka će tolerantno tolerirati sve što dijete radi s njim tijekom igre, čak i ako mu nije baš ugodno, kao posljednje sredstvo, on će jednostavno otići u mirovinu.

Zanimljivo! Maine Coon mačka može se naučiti nositi kućanske predmete i otići u WC. Životinje su sposobne stajati na svojim stražnjim nogama, a mali predmeti su pokupljeni prednjim šapama. I prije nego što pijete, mačka se nosi stopalo na površinu kako bi se očistila.

Zanimljive navike Maine Coon – ljubav prema vodi i šetnji. Voda ih dovodi u divlje užitak, vole plivati ​​i plivati. Ove mačke nisu domaće, definitivno moraju hodati. Očigledno su navike i navike Maine Coona odjek davne prošlosti, kada su životinje slobodno hodale po sebi. Pješačenje se može dogoditi u bilo kojem vremenu, svježem zraku za veliku mačku, poput medicine.

Zabavne navike su zvukovi koji čine Maine Coons. Njihov lagani vibrirajući bockanje može se usporediti s prekrasnim trilobama i modulacijama ptica.

Maine Coon: Zdravlje i sadržaj

Priroda Maine Coona pod utjecajem je nekoliko čimbenika: nasljeđivanje, obuka, odgoj i društvo.Svaki predstavnik pasmine ima svoje jedinstvene osobine i osobine. Cijena čistokrvnog Maine-coon mačića bit će utemeljena na nasljedstvu koje je uzgajivač stvorio. Iskusni maine coon nositelji odabrati pas ne samo prema vanjskim i genetskim kriterijima, ali i uzimajući u obzir prirodu Maine Coon.

Možete prodati mačića od 4 mjeseca, po ovom trenutku ljubimac već teži oko 2 kg, naviknut je na pravu hranu i šetnje u ladicu.

Na fotografiji iz ratnog izgleda Maine Coon postaje strašna, ali opis vlasnika ne podudara se s tim dojmovima, priroda životinje je potpuno drugačija. Pod prirodnim uvjetima, Maine Coons žive u stadima, gdje imaju vlastita pravila i zakone. Dakle, samo kod kuće, mačke su dosadne i iskreno se raduju ljudskom društvu i komunikaciji. Predstavnici pasmine zahtijevaju pažljivu i pažljivu brigu o sebi, trebaju biti ispravno hranjeni i hranjeni, redovito se brinuti o kosi, izrezati kandže, pratiti njihovo zdravlje i biti cijepljeni. Treba shvatiti da zdravlje mačke ne ovisi samo o genetskim čimbenicima, nego io prirodi sadržaja.

© shutterstock

Pažnja molim te! Otvoreni prozori na visokim etažama stambenih zgrada mogu postati prva opasnost za Maine Coon mačak, prema statistikama, 80% smrti kod kućnih ljubimaca dogodilo se točno kada je životinja pala iz prozora. Velika veličina ne dopušta da se mačka brzo i učinkovito grupira kada pada, tako da je loš ishod neizbježan!

Mačka je brza i zahtijeva posebnu brigu za sebe.

vuna

Postupak kupanja je jednostavan i smiren, jer Maine Coons voli vodu. Debela i pahuljasta vuna je ponos pasmine, što zahtijeva korištenje posebnih šampona i dezintegrirajućih kompozicija. Po potrebi, životinja mora biti ogrebena, preporučljivo je to svakodnevno i pomoću posebne četke koja ima glatke zube. Tako je rizik od ozljeda kože minimalan.

kandže

Maine-coon ima naviku izoštravanja kandže, stoga je potrebno držati poseban uređaj u kući kako bi se taj proces provodio, što će pomoći u spašavanju kućnog namještaja i drugih obloga. Trnanje kandži je obvezatan ritual za predstavnike ove pasmine.

higijena

Velike mačke ne odbacuju bilo kakve vodene postupke, voda je njihov omiljeni element. Maine Coons često molt, ovaj proces mora biti pažljivo pratiti.Ako vuna pada više nego obično, trebate kontaktirati svog veterinara, a životinja može imati zdravstvene probleme.

© shutterstock

Uši očiju i zubi Maine Coon također zahtijevaju sustavno čišćenje i dezinfekciju, za higijenu usne šupljine, oči i uši, morate kupiti specijalizirane alate iz trgovine za kućne ljubimce. Zdravi ružičasti uši, bez tamnog cvjetanja i iscjedka. Oči životinje trebale bi biti čiste bez filmova i klastera u uglovima. Prisutnost mirisa iz usta ukazuje na neispravan rad tijela.

WC

Maine Coons su uredne i pedantne mačke, no treba imati na umu da je za veliku životinju potrebna prostrana ladica. To su čiste životinje koje se posve lizaju i stalno brinu o sebi. Potreban je mačić za higijenu od vrlo rane dobi, s vremenom će ući u svoj karakter, postati uobičajeni i nezaobilazni uvjet života.

hranjenje

Smetnje se trebaju obavljati na posebno opremljenom i stalnom mjestu gdje trebate staviti zdjelu za hranu i vodu. U hranjenju, dajte prednost prirodnoj hrani – kuhano lumpy meso, riba bez kostiju, jaja, povrće, žitarice i fermentirani mliječni proizvodi. Zdrav dodatak prehrani su vitamini i minerali za životinje iz veterinarske ljekarne.Ako je izbor pao na gotovinu mačje hrane, onda bi to trebala biti dijeta barem premium klase.

© shutterstock

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: