🐈 Trudnoća mačke: Koliko je vremena, što je važno znati vlasnike

Mačke trudnoće. Koliko dugo traje trudnoća u mačkama?

Nakon uspješnog parenja maca i mačke, krzneni kućni ljubimac ide u stanje trudnoće. Danas ćete naučiti više o pravilnoj njezi u odgovarajućem razdoblju svog života.

Koliko dugo traje trudnoća kod mačaka?

Trajanje trudnoće u mačaka 63-65 dana ili 9 tjedana.

Međutim, razdoblje trudnoće mačke može varirati i, primjerice, među predstavnicima takve pasmine kao sijamcima, trudnoća traje manje od 63 dana. Postoje slučajevi kada je mačka rodila nakon 70-72 dana trudnoće normalnih i zdravog mačića.

zapamtitine biste trebali pokušati sami piti. Možete naštetiti i nerođenim mačkama i očekivanoj majci mačiću.

Samo iskusni veterinar nakon 4 tjedna trudnoće može utvrditi prisutnost i broj fetusa u maternici palpacijom (palpacija) trbuha.

Ako je stanje vaše mačke zadovoljavajuće, vjerojatno će liječnik dati samo opće preporuke. Ako je riječ o zadovoljavajućem zdravlju, vašem ljubimcu može se dobiti niz testova, kao što su opći i biokemijski krvni testovi, analiza urina, test za virus mačje imunodeficijencije itd.

Vidi također: Kako se roditi u mačiću

Briga za trudnu mačku

Trudna je mačka prilično usporediva s trudnicom, pa se pravila za njegu mogu reći sličnima.

U prvoj polovici trudnoće, mačka treba dobiti dovoljnu količinu kvalitetne hrane. Stoga, ako vaša mačka jede puno ili više nego obično – to je prirodno i normalno, ne biste ga trebali ograničiti.

Potrebno je ograničiti mačku u hranjenju u drugoj polovici trudnoće. Tako da je količina hrane smanjena, a smanjenje intervala između hranjenja.

Možete hraniti mačku poznatu prirodnu hranu povećavajući količinu hrane koja sadrži kalcij, kao što je sir. Ako životinja odbije jesti svježi sir, tada je potrebno dati posebne prehrambene dodatke koji sadrže kalcij. Ako hranite mačku sa specijaliziranom hranom za trudne mačke, provjerite kod svog veterinara savjet o uzimanju vitamina i minerala.

Također, mačka treba uvijek imati čistu i svježu vodu slobodno dostupna.

Nemojte u potpunosti izuzeti tjelesni stres. Pokušajte izuzeti skokove s velike visine, ali nemojte je prisiliti samo da to učinite kako bi ležali. Umjerena tjelesna aktivnost vrlo je važna za trudnoću.

Pazite da izbjegnete stresne situacije za mačku, tretirate je s ljubavlju i razumijevanjem.

Da mačka ne traži osamljeno mjesto za sebe, podignite ga u neku prostranu kutiju i stavljajući mali pokrivač. Posve je moguće da će na to mjesto uzeti fancy, naviknuti se i mjesto za isporuku već će biti spremno.

Ako je moguće, obavite preventivne preglede i konzultacije s veterinarom.

Tretirajte novu državu vašeg kućnog ljubimca razumijevanjem, brinući se o tome dvostrukom žarom, a mačka će vas nagraditi rođenjem zdravih i lijepih mačića.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: