🐈 Mačke jedu miševe i zašto

Mačke jedu miševe

Često se događa da se miševi pojavljuju u kolibi ili u kući, a potom je omiljeni purr do spašavanja, koji s radošću zauzima njihovo uništenje.

sadržaj

  • Prirodni instinkti
  • Hrana ili zabava

A onda brižljiv vlasnik ima pitanje, mačke jedu miševe ili samo hone njihove lovačke sposobnosti?

  • Prirodni instinkti
  • Hrana ili zabava

Prirodni instinkti

Unatoč činjenici da su se mačke već dugo naselile u stanu neke osobe, a mi smo navikli razmotriti ih slatke, pahuljaste male životinje, to je daleko od toga. Bez obzira koliko ljubimo našeg kućnog ljubimca, po prirodi će uvijek ostati grabežljivac.

Mali mačić počinje primati svoje prve lovačke sposobnosti od svoje majke. Do dobi od šest mjeseci dijete, osobito onaj koji živi u selu ili na ulici, može nanijeti smrtonosni ugriz na svoju žrtvu.

Ako govorimo o gradskom stanovniku koji nema otvoren pristup miševima, on će početi hraniti svoje lovačke sposobnosti na igračkama, papirima, loptama, pa čak i paukovima.

© shutterstock

Usput, ako govorimo o mačkama kao lovcima, onda miš nije jedina životinja koja joj može doći u kandže, Postoje slučajevi kada slatke prašine napadaju divlje guske, guštere, žabe, lako uhvatiti ptice, pa čak i šiške.

Hrana ili zabava

A što lovac radi sa svojom žrtvom nakon što se nađe u njegovim čvrstim šapama. Naravno, ako životinja živi na ulici i vodi puševno izgladnjelo postojanje, prva stvar na koju se brine miš je kao hrana. Često ne preziru, mačke jedu i štakori.

Mačka koja hvata miševe neće ovisiti o osjećaju gladi, budući da, dok lova, ima različite ciljeve.

Na primjer, mačke često dovode plijen ili dio svojeg vlasnika. Neki vjeruju da s takvom gestom životinja izražava poštovanje i zahvalnost. I tu je još jedno mišljenje, ako mačka dijeli miš s vlasnikom, to znači da ga percipira kao svog mladunčad.

Ali mačke često dijele plijen, najčešće se vole igrati sa svojim plijenom. Mlade životinje najprije muče svoje plijen, a zatim otpuste.

Ali to ne čine zbog suosjećanja sa svojim bližnjima, već da bi se ponovno uhvatili. Više od odraslih mačaka, naprotiv, žele odmah ubiti miša, i nakon toga zabavna za druženje s njezinim lešom.Jedino nakon što je žrtva ubijena, mačka jede miš.

Ako se vlasnik brine o tome hoće li jesti miš može naštetiti dragom ljubimcu, tada nema definitivnog odgovora. Postoji opasnost da će otrovni miš pasti. S druge strane, je li moguće zabraniti ono što pokazuje priroda?

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: