🐈 Vrata za mačke: TOP 6 proizvoda [ocjena, cijene, recenzije]

Mačka vrata

Mačke vole hodati "sami" i vlasnici moraju stalno otvoriti i zatvoriti vrata. Za druge, pladanj je u WC-u ili kupaonici, tako da vrata tih soba uvijek moraju biti otvorena. Pomoći u svim tim situacijama, vrata za mačke koje padaju na unutrašnjost ili ulazna vrata. Sigurni smo da će svaki vlasnik mačaka imati koristi od ovog uređaja.

Vrata za mačku – klasifikacija i vrste

Kućište za mačke klasificira se prema sljedećim kriterijima:

 • Po vrsti materijala. Vrata dolaze u drvo, aluminij i plastiku.
 • Po veličini. Dimenzije vrata ovise o veličini kućnih ljubimaca.
 • Po dizajnu. Glavne vrste: šaht, prozor i vrata.
 1. Laz (tunel). Najjednostavniji dizajn. Ovo je vrsta otvor u vratima za mačku, koja je dobila zanimljiv oblik, kako ne bi pokvarila izgled vrata i prostorije. Nema vrata, stoga nije prikladna za ulazna vrata. Laz je rješenje interijera. Kako bi se povećala funkcionalnost, oko ruba otvora za ugradnju pada vune postavljaju se posebne četke.
 2. Prozor s pokretnim vratima. Razlikuje se od šahtova prisutnošću otvaranja vrata u oba smjera.Budući da otvor nije prikladan za ulazna vrata jer se mogu koristiti ne samo kućni ljubimci nego i susjedne mačke i zalutale životinje. Osim toga, prozor ne pruža pouzdanu izolaciju od topline i zvuka.
 3. Vrata. Vrata za mačku na vratima su komplicirana hermetička konstrukcija koja ne dopušta hladnoću, mirise i strane životinje. Tvorničke verzije takvih proizvoda često su opremljene sofisticiranom elektronikom i magnetskim bravama koje reagiraju na ključ u ogrlici kućnog ljubimca i otvaraju se ispred vaše mačke. Vrata s magnetnom bravom – savršeno rješenje za ulazna vrata.

Kako odabrati pravu vrata za mačku

 1. Započnite s veličinom svog ljubimca. Ako u kući postoji više mačaka, vodite najveća životinja. Izmjerite visinu i širinu životinje i dodajte 5 centimetara na svaku stranu da biste dobili savršene dimenzije za prolaz.
 2. Razmislite o mjestu na koje ćete instalirati vrata za mačku. Ako vam je potreban prolaz na ulaznim vratima, odaberite hermetičke strukture opremljene bravama. Za unutarnja vrata odgovaraju tipu prozora ili vratašca za šahtove.
 3. Ako ne želite zvuk vješalica da vas spriječe da spavate, nemojte rezati prozore u vrata svoje spavaće sobe. Ostavite ove zaključavane dizajne za kupaonice i WC vrata.

Proizvođači proizvoda za mačke su na tržištu kućnih ljubimaca razni modeli mačjih vrata. Da bismo vam olakšali izbor, proučavali smo popularne pozicije na web stranicama mrežnih trgovina. A njihova ocjena tih proizvoda počevši od funkcionalnosti, kvalitete i troškova.

Petsafe Staywell Deluxe – najbolja vrata za mačke na vratima

Kretanje za mačku u vratima na vrsti "prozora". Model je izrađen od bijele plastike. Pokretni okviri – prozirni. Prikladno za mačke svih dobi i male pasmine pasa. Dimenzije proizvoda: 17,7 × 18,7 cm. Dubina šahtova je 17-34 mm. Dubina se može proširiti dodatnim elementima.

 • Plus: tihi mehanizam djelovanja.
 • Minus: nema brave.

Cijena: 1742 rub. Detalji o proizvodu

Ferplast Swing Microchip

Plastični prolaz (tip "prozor") ima dva radna mjesta: ulaz, izlaz. Model je izrađen od visoko kvalitetne bijele plastike.

Prikladno za ugradnju u staklo i drvena unutarnja vrata. Dimenzije proizvoda: 19,2 x 20 cm.Dubina prolaza: 16,5 × 17,4 cm.

Otvor vrata može se produžiti dodatnim tunelima koji se moraju kupiti odvojeno.

 • Plus: jednostavno instalirati.
 • Minus: nije pogodno za ulazna vrata.

Cijena: 1068 rub. Detalji o proizvodu

Proširene XL vrata za Trixie 3867 mačaka

Automatski model presavijanja mačaka i malih pasa od netoksičnih plastičnih masa opremljen je nacrtom preventivnog sustava. Radi u 4 načina rada, ima 4 smjera zaključavanja.

Postavlja se na vrata od stakla, drveta, metala ili zidova. Indikator zadnjeg dijela pomaže vlasniku da otkrije gdje je životinja: na ulici ili u kući.

Vrata su otvorena magnetskim ključem koji je pričvršćen na ovratnik životinje. Veličina proizvoda: 25,2 x 22,5 cm Dubina prolaza: 9,6 cm.

 • Plus: automatsko otvaranje pomoću magnetskog ključa.
 • Minus: visoka cijena.

Cijena: 2999 rub. Detalji o proizvodu

Vidi također: Ovratnici za mačke – sve što trebate znati.

Kotorhod učiniti sami – video upute

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: