🐈 Pasmine mačaka s remenima na ušima [foto + popis pasmina]

Mačka uzgaja s remenima na ušima

Netko uzima mačića iz skloništa, netko bira čistokrvan prijatelj, netko promatra određene znakove. Danas ćemo razgovarati o mačkama s remenima na ušima.

Popis pasmina mačaka s remenima na ušima

  • Maine Coon;
  • Norveška šumska mačka;
  • Sibirska mačka;

U stvari, mnoge dugodlaki mačke imaju četke, oni jednostavno nisu vidljivi i nestaju u fazi sazrijevanja životinje. No, postoji nekoliko pasmina čije su resice već standardne, ne nestaju nigdje i ostaju s mačkom za život.

Što je tako posebno o tim mačkama?

Tassels po prirodi nisu predstavljeni za ljepotu. Postoji nekoliko verzija njihovog izgleda:

  • Oni pojačavaju zvučne valove, tako da mačka može čuti čak i šuškanje miša na vrlo dalekoj udaljenosti.
  • Pasmine mačaka s remenima su potomci risa, a za njih su ti pahuljasti savjeti služili kao svjetionik. Bilo je lako vidjeti čovjeka u guštaru.
  • Prema trećoj verziji, resi su nešto od hrasta prstena: stariji i mudriji mačka, tamnije su vlasi.

Maine coon

Noge nisu tako živo izražene kao one u Maine Coonima. Mačke izgledaju vrlo voluminozne zbog guste vune koja zadržava toplinu. Tijelo je snažno, krzno ne dopušta vodu, što dopušta da ostane suha čak iu kišnom vremenu.

Mačke imaju takvu strukturu kandži da se savršeno penju na stabla, ali se ne mogu spustiti. Stvarno siđi, samo se podupire. Norveška šumska mačka jedina je pasmina koja se može popeti naopačke, ali to je razumljivo! U šumi, morate se popeti svaki dan, priroda je dao ovu sposobnost za stablo žabe.

Oči su bademaste, repa je vrlo pijan, šape su jake, na prsima je luksuzni jabot. Kućni ljubimci često će mučiti, tako da su malta-tjestenina i furminator samo potrebni!

Osobe s alergijama se ne preporučuju.

Priroda miroljubivih, šumskih mačaka je strpljiva čak i za osobito nemirnu djecu, ali se ne sviđa hugging i cijeđenje. Najbolji odmor je na kauču pored vlasnika, protežući se do pune visine. Nemojte se osvetiti, ako im nešto ne odgovara, oni će otići bolje. Da bi ova djevojčica pustila kandže, trebate stvarno pokušati!

Cijena: 10.000 rubalja.

Sibirska mačka

Klasične glazbe. Toplo krzno i ​​pahuljasti rep, masivna tjelesna masa. Vrijedno je spomenuti zube: nevjerojatno su jaki. Ako mačka želi ugristi, stvarno će ugristi i to je vrlo bolno.

Između prstiju nalaze se grozdovi, što ukazuje na divlje šumskog podrijetla.Razvoj je spor, mačka se razvija samo za 5 godina. Prednje noge su kraće od stražnjih nogu, što daje spretnost i milost.

Pametne oči, duge obrve i brkovi, često uvijene poput izvora, daju poseban šarm licu.

Sjajna opcija za osobe s alergijama. Činjenica je da sibirska sline sadrži najmanje alergena.

Posebno morate paziti na oči, oni često grickaju. Vuna je češljana 3 puta tjedno.

Malo sebično. Igraju kada žele, nasilje protiv osobnosti mačke neće se tolerirati. Poželjni ljubitelji visina: svaka polica će biti istražena, čak i kabinet neće ostati netaknut. I koračaju nježno, bez pada.

Dobro su lovili, uhvatili i miš i štakor. Loši stav strancima, zaštitite teritorij. Prema mišljenju tipičnog Sibirskog, najbolji je odmorište na bateriji, poravnavanje šapa i rastezanje repa.

Cijena: od 5000 rubalja.

Želite li znati o drugim mačkama, na primjer, Caracals s napetima na ušima?

Pogledajte videozapis:

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: