🐈 Mačka šetnje - kako se smiriti kod kuće, što učiniti, narodni lijekovi

Mačka šetnje: kako umiriti životinju tijekom estrusa uz pomoć narodnih lijekova

Mačju usta karakterizira spremnost organizma da se približi i proizvodi potomstvo. Kad mačka prolazi, koristite posebne preparate zasnovane na biljnim materijalima, koje smiruju životinju. Folk lijekovi također smanjuju želju za mate. Može ih se koristiti kod kuće bez štete za zdravlje kućnih ljubimaca. Prihvaćanje hormonskih lijekova popraćeno je niz nuspojava, dok su narodni lijekovi najbolje rješenje problema.

  • 1. Znakovi estrusa
  • 2. Liječenje lijekovima
  • 3. Tradicionalna medicina
  • 4. Dodatne preporuke

1 Znakovi topline

Prve manifestacije činjenice da je životinja počela zrasti mogu se primijetiti već u dobi od 4 mjeseca. Tijekom tog razdoblja, mačka snažno "vrišti", a njezini genitalni organi bubre. Često postoje poremećaji apetita. Mačka počinje ljuljanje na leđima i mahati tijelom. Tekuće se može ponoviti nekoliko puta godišnje – to ovisi o pasmini i temperamentu životinje.

Prvi put, estrus u mačkama pokazuje blagu promjenu ponašanja, jer životinja još ne razumije uzrok tjeskobe.U kasnijim vremenima, znakovi estrusa postaju izraženije, smanjuje se interes za vašu omiljenu hranu, igračke i igre na otvorenom.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

2Drug liječenja

Danas, veterinarske ljekarne nude nekoliko vrsta lijekova koji mogu ukloniti simptome estrusa. Preporučuje se veterinari izbjegavati prečestu upotrebu takvih sredstava jer sadrže visoku koncentraciju aktivnih tvari, što negativno utječe na tijelo mačaka.

Lijekovi nepovoljno utječu na reproduktivni sustav životinje, umjetno uzrokujući inhibiciju prirodnih procesa u tijelu. Često dovode do stvaranja tumora dojke i razvoja malignih neoplazmi različitih lokalizacija.

Navedeni učinci uzimanja lijekova, od kojih se većina temelji na hormonima, čine ih nepoželjnim metodama kako bi se uklonili manifestacije estrusa.

PreporučeniUpute za uporabu droga Sex Barrier za mačke i mačke

3Polarna medicina

Tradicionalna medicina je učinkovit način eliminiranja simptoma estrusa kod mačaka. Za različite životinje, stupanj njihovog utjecaja na tijelo će varirati. Ipak, veterinari preporučuju da preferiraju sigurne narodne lijekove.

Najčešće se koriste sljedeće metode koje pružaju veći mir u mačju tijekom "hodanja":

  • Vlaženje kaputa vodom. Kad mačka uživa, vlasnici mogu povremeno mazati kaput vodom. Neko vrijeme to će je smiriti. Ako nemirna država ne prođe, instinkt je bio jači.
  • Prijam infuzije ili izvarak umirujućeg bilja: bombona, kamilice i vapna. Ove biljke imaju smirujući učinak na živčani sustav, uklanjaju neke probleme s gastrointestinalnim traktom, a također pridonose mirnijem snu.
  • Pozornost vlasnika. Povećana pozornost pomoći će odvratiti mačku od anksioznosti. Pažljivo ljubim životinje. , ali ne biste trebali pokušati pritisnuti na području sakrale i donjeg dijela leđa. Govori treba biti mirno, pa čak i glas. Nije dopušteno podići ton: bilo koji ljubimac je osjetljiv na boju glasa svog vlasnika.
  • Nova igračka. Mačka u tom razdoblju ima više energije i treba ga potrošiti.Stoga bi vlasnici trebali biti zainteresirani za nešto omiljeno, na primjer, novu igračku. Volite igre na otvorenom, tako da ljubimac mora puno trčati i skočiti visoko.
  • Odvojena soba za životinju. Za vlasnike nisu bili ljut na ponašanje kućnog ljubimca, možete ga zatvoriti u sobi. Prvo se morate brinuti za dostupnost hrane i pića, igračaka i omiljenog posteljine.

Osim ovih, neki vlasnici mačaka koriste i druge učinkovite metode. Preporuke veterinara pomoći će pri izboru načina odvraćanja životinje od promjena u tijelu.

PreporučeniGestrenol za mačke i mačke: upute za uporabu

4 Dodatne preporuke

Potrebno je isključiti mogućnost prisutnosti mačke pored mačke: životinje će se sigurno spriječiti. Ako u kući postoji nekoliko različitih spola, oni bi trebali biti međusobno izolirani.

Možete napraviti mačku "Termalno". Da biste to učinili, stavite toplu podlogu za grijanje u krevetu – to će vam pomoći da se smirite životinjom. Na vrhu kreveta prekriven je toplim pokrivačem ili pokrivačem.

pripravci na bazi biljnih sirovina također učinkovito uklanjaju simptome estrusa. Ponuđene su u obliku tableta, pijenja ili čak dispenzera. Potonji kroz zrak utječu na živčani sustav, uklanjajući najizrazitije manifestacije anksioznosti. Takvi difuzori (na primjer, Feliwei) pokazali su veliku učinkovitost čak i na nekoliko životinja u istoj prostoriji. Lijekovi koji se temelje na prirodnim sastojcima pomoći će eliminirati neželjene promjene u ponašanju.

Primjer je lijek "Cat Bayun", koji se sastoji od umirujućeg bilja. Može se dati čak i trudnim životinjama: bez negativnog utjecaja na embrij, lijek smanjuje grčeve i uklanja osjećaj straha. Na prodaju se nude slične akcije i pristupačne lijekove s prirodnim sastavom. Imaju pozitivne recenzije vlasnika mača (na primjer, ruskog Fiteksa ili uvezene Relax Easy Travel).

Ako životinja nije rodoslovna, a vlasnici ne žele dobiti potomstvo od nje, sterilizacija mačke bit će najslabija i učinkovitija metoda.

Tijekom estrusa potrebno je kontrolirati proces prehrane i ostatka kućnog ljubimca.U pravilu, životinja ima smanjeni apetit tijekom tog razdoblja i ne smije se hraniti silom. Mala hrana u malim dijelovima je potrebno tijekom dana. U ovom slučaju, zdjela vode uvijek bi trebala biti puna. Vlasnici mogu promijeniti dijete za mačke, nudeći više ukusne hrane s visokim sadržajem hranjivih tvari.

Ovi savjeti s upotrebom tradicionalne medicine pomoći će eliminirati najizrazitije manifestacije estrusa u mačiću. Međutim, morat će se koristiti vrlo često, budući da stupanj učinka biljnih preparata na tijelo kućnog ljubimca nije toliko visok kao lijek.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: