🐈 Mačka vrisne i želi mačku - što učiniti kod kuće

Mačka pita mačka – kako da smirite narodne lijekove

Odmor u kući nestaje kad mačka počne tražiti mačku. Ali što ako mačka vikne i želi mačku? Ako čujete bučne zvukove cijeli dan, onda će sigurno vaša mačka uživati. No, koliko će dugo trajati ovo nesretno razdoblje?

sadržaj

 • Prvi estrus i njegove osobine
 • Znakovi da mačka treba mačku
 • Koliko će zahtijevati mačku
 • Kako se ponašati ako mačići nisu u vašim planovima
 • Upotreba sedativa
  • Učinkovito znači:
 • Folk metode za smirivanje mačke

Prvi estrus i njegove osobine

Što učiniti kada mačka najprije pita mačku? Tijekom puberteta, mačka počinje tražiti mačku na bilo koji način.

Za svaku životinju to se događa pojedinačno, ali obično do jedne godine. Ovaj proces je individualan, ali obično dolazi do 10 mjeseci.

Ako vaša mačka pita za mačku kod kuće, onda biste ili trebali dovesti mačku ili riješiti problem sedacijom.

Ako mačka želi mačku, tada će vlasnici prvi znati. Nemoguće je zbuniti ništa. Ovo razdoblje će vam pripremiti mnogo problema.

Znakovi da mačka treba mačku

Životinja počinje vrištati jako snažno cijeli dan, tako da to činjenica nećete zbuniti ni sa čim. Znakovi estrusa:

 • Jaki krikovi, Po prvi put će biti čudno, ali u narednim vremenima odmah ćete shvatiti što je to stvar. Pet meow vrlo glasno i time privlači pozornost. Ovo je prirodni instinkt;
 • Pojava oznaka, Nije jasno radi li to, jer se u tom razdoblju čini teška iscjedak;
 • Neprekidno puzanje pod nogama, rubovi i lukovi;
 • Smanjenje apetita također je karakteristično za ovo razdoblje;
 • Česti mokrenje;
 • Povećana vrećica, Počela je stalno trljati protiv vlasnika i glasno meow. Međutim, u nekim slučajevima pojava agresije u životinji.

Koliko će zahtijevati mačku

Koliko dana ovaj period traje? Međutim, točan odgovor ne postoji, jer ovisi o tijelu svakog ljubimca. Da biste saznali vrijeme u vašem slučaju, trebali biste samo gledati. Minimalno razdoblje ovog procesa traje 7 dana. Ako ste pristali na parenje, ali ona ne dopušta mačiću, trebali biste pokušati ponovno.

© shutterstock

U većini slučajeva razdoblje završava u roku od 10 dana.ali su iznimke moguće. Nisu svaki vlasnik spreman radovati se posvojenima. Stoga, kako biste uvjerili životinju, možete koristiti posebne preparate ili tradicionalne metode.Uostalom, ona želi da mačka zahtijeva zadovoljstvo fizioloških potreba svakog mjeseca i jednostavno je nemoguće stalno živjeti u takvom okruženju.

Kako se ponašati ako mačići nisu u vašim planovima

Medicina danas nudi niz tehnika za rješavanje svojih želja. Da biste to učinili, koristite kontracepciju za životinje. Pitanje mačke položila je priroda.

Niti svaki vlasnik nije spreman dati ljubimac za operaciju. I poslije svega sterilizacija je jedna od metoda rješavanja problema, Ako apsolutno ne želite potomstvo, oh, i neprestano vikali na vas, na kraju ćete morati proći operaciju. Ova će metoda kategoricno riješiti problem.

Ako niste protiv potomstva, sterilizacija se može provesti nakon što rodi kittens. Savjetuje se veterinari učiniti upravo to. To je zbog činjenice da će se hormoni životinje promijeniti, a to neizbježno utječe na zdravlje i stanje ljubimca.

Ali kako praksa pokazuje, operacija ne vodi ozbiljnim posljedicama. Štoviše, sterilizirane životinje žive dulje. Oni postaju mirniji i rizik od raka smanjuje se.

Upotreba sedativa

Ako se i dalje bojiš obaviti operaciju, postoji samo jedna opcija – sedativi. Međutim, imajte na umu da se ne preporučuje da ih stalno dadete svom ljubimcu, ali samo u najkritičnijim trenucima. Ublažite životinju.

© shutterstock

Učinkovito znači:

 • "Cat Bayun" možete kupiti u tabletama iu tekućem obliku. Alat olakšava razdoblje estrusa. Lijek se može koristiti u stresnim situacijama za životinju;
 • "Catnip" se provodi kao spreja. Ovaj lijek se ne daju životinji, već ga jednostavno raspršuje na mjesto gdje životinja troši maksimalnu količinu vremena. Travnjak smiruje životinju;
 • Fitex je kapi koji pomažu ne samo stresu, već i tijekom estrusa. Kao dio mnogih biljaka koje neće imati negativan utjecaj na vaš ljubimac;
 • "Stop-stres" – to su pilule koje će vam pomoći u situaciji kada životinja vrišti tijekom estrusa. Ovo je vrlo jak sedativ koji smanjuje aktivnost životinje. Te pilule su bezopasne i ne uzrokuju naviku. Ako je potrebno, može se dati bez straha životinji;
 • "Seks barijera" – traži lijek. Njegova učinkovitost izravno ovisi o svojstvima životinje. Stoga u svim slučajevima ne pomaže.

Folk metode za smirivanje mačke

Treba shvatiti da folk lijekovi mogu dobiti kratkoročni rezultat. Međutim, to je prilika da daju trenutak odmora sebi i patnjoj životinji.

 • Biljni životinje plijevaju hladnom vodom par minuta. To će je smiriti za dan;
 • Umotajte u potpunosti s vodom. Bit će omamljena i dugo će lizati. Ako to učinite navečer, ona će se smiriti i noć će biti mirna;
 • Rastopite nekoliko kapi octa u vodi i popijte. Rješenje bi trebalo dobiti malo kiselo okus. Ova metoda će smiriti kućnog ljubimca.

Iskusni veterini preporučuju da je masturbira. Čini joj se da ima kontrakcije, a taj proces će se smiriti i odvratiti. Nemojte se bojati isprobati nekoliko metoda, jer je mnogo sigurnije od kirurške intervencije. Ako je mačka doma, ne bojte se to pustiti.

Ako se bojite štetiti vašem ljubimcu, najbolje je kontaktirati veterinara ako simptomi nisu jasni.Pronaći će najbolji lijek za smirivanje životinje i pomoći vam da prežive tešku razdoblju. Nemojte se bojati da se oslanjate na profesionalce, a vaša životinja neće patiti. Važno je shvatiti da je vaš mir i životinja iznad svega. Stoga, koristite prave lijekove ili temeljno riješite problem ako ne trebate mačiće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: