🐈 Ukrajinski Levkoy: opis pasmine mačaka, karaktera, osobito njege

Mačka pasmina Ukrajinski Levkoy: opis izgleda i obilježja skrbi

Ukrajinski Levkoy – pasmina mačaka s izvanrednim izgledom, dobivenog kao rezultat križanja škotskog nabora i Don Sphynxa. Obrađivački rad na uklanjanju započeo je nedavno, ne više od 10 godina. Cilj je bio stvoriti idealnu životinju, s kvalitativnim skupom bihevioralnih i fizioloških pokazatelja. Rezultat je premašio očekivanja. Osim svijetle eksterijere, mačke imaju izvrsno zdravlje i prijateljski raspoloženje. Unatoč nedostatku službenog statusa, ljevičari su smjeli prijeći s drugim pedigreed mačkama.

 • 1. Opis
 • 2. Karakter i inteligencija
 • 3. Njega i održavanje
 • 4. Hranjenje
 • 5. Zdravlje
 • 6. Odabir mačića
 • Pokaži sve

1Opisanie

U opisu ukrajinskog levkoya, postoji potpuni nedostatak kaputa, zbog čega su takvi kućni ljubimci pogodni za alergične bolesnike. Ostale karakteristike su:

 1. 1. Glava je trapezoidna, ravnodušna, s ravnim čelom.
 2. 2. Vrat je srednje duljine, graciozan, glatko prelazi u okrugli prsni koš.
 3. 3. Oči široko razmaknute, velike i bademaste, blago nagnute. Oni se razlikuju po ekspresivnosti, oni su plava ili zelena.
 4. 4.Nosa je kratka, široka, teče paralelno s razinom čela.
 5. Uši su okrugle, s mekim vrhovima vise za trećinu ukupne veličine.
 6. 6. Njuška je eksterno slična psu: zaobljena, s neizrazitom čeljustima i slabo izraženim stiskanjem pod kutovima jagodice.
 7. 7. Tijelo srednje veličine, izduženo, fleksibilno i elegantno. Ima malu zavoj, stražnji dio razvijenijih.
 8. 8. Limbs jaki, mišićavi, dugi, s velikim nogama.
 9. 9. Rep je uski, taperira od baze do vrha.
 10. 10. Koža je mekana, elastična, gola ili s malom premazom velara. U nekim područjima se oblikuju nabore.

Prosječna težina odrasle osobe doseže 5 kg.

PreporučeniSphynx Care: Osnovni Smjernice o sadržaju

Karakter i inteligencija

Levkos su mačke s aristokratskim ponašanjem., Zahvaljujući njegovoj pametnosti i domišljatosti, lako je pronaći izlaz iz svih teških situacija, ali često se ne ulaze u njih. Prijateljska i društvena bića mogu naći zajednički jezik s ljudima i drugim kućnim ljubimcima. Vole malu djecu, nikad ne pokazuju agresiju.

Vrlo aktivan i mobilan. Spremni smo igrati cijeli dan s raznim igračkama i predmetima, usponom na mačkove tunele, trčati i skočiti. Svaki događaj u obitelji ne prolazi bez sudjelovanja.

Komunikacija za ljevičare je ključna. Dugo se mogu sjesti uz vlasnika, čekajući pozornost svojoj osobi. Ali neće se zamarati. Glas služi rijetko, samo kada je apsolutno neophodan. Ljubav milovati i nježne riječi.

Ovi kućni ljubimci nasljeđivali su najbolje kvalitete od svojih predaka: inteligencija i društvenost iz sfinge, dobra priroda i prijateljstvo od škotskih nabora.

Levkos su nevjerojatno vjerne životinje. Osjećaju najmanju promjenu u raspoloženju vlasnika i sposobni su za bilo što da bolje ispravljaju situaciju. Nemojte tolerirati glasne zvukove i nasilje. Razvijena inteligencija u kombinaciji s pravilnim odgojem čini lijeve idealne kućne ljubimce. Oni se lako prilagode novom mjestu, prilagođavaju se općoj strukturi obitelji. Podoban za trening, sposoban za obavljanje jednostavnih trikova. Prošetajte ih na remen koji ne uzrokuje nelagodu životinjama. Oni idu u zahod samo u ladicu, a kandže oštri samo na određenom mjestu.

Mačke ove pasmine mogu u potpunosti kontrolirati svoje ponašanje, ograničiti ljutnju i tvrdoglavost. Njihov karakter dominiraju ljubavlju, nježnosti, strpljivosti i izdržljivosti.Stoga, takvi kućni ljubimci neće biti nametnuti i dosadno, unatoč želji za sudjelovanjem u akcijama vlasnika svake minute.

PreporučeniElf cat: karakteristike pasmine i značajke njege

3 Njega i održavanje

Zbog nedostatka vune, nestaje potreba za češljem levekeva. Zamjena je potreba za redovitom njegu kože. Za razliku od svoje plamteće braće, potrebna je česta voda. Za pranje koristite posebne šampone, dostupne u veterinarskim ljekarnama. Kada se kupanje, važno je temeljito isprati svaki omot kako bi se potpuno uklonila kontaminacija.

Koža levekeva je nježna i osjetljiva, sklona oslobađanju posebne sekrecije masti. Ako se ne slijede higijenske mjere, masne naslage nakupljaju se u velikim količinama. Istodobno, mačka počinje ostavljati tragove na svemu što dotakne, i to miriše neugodnim.

Nezaštićeni krzno od kože ljevičara obvezuje vlasnike da promatraju niz potrebnih uvjeta za udobno postojanje kućnih ljubimaca kod kuće:

 1. 1. Prisutnost ovlaživača zraka. Inače, koža životinje suši i pahuljice, uzrokujući pogoršanje općeg stanja.
 2. 2. Izuzetak od pronalaženja ljubimca u nacrtu i hladnoće.U slučaju hladnog vremena u kući preporučuje se kupiti odjeću za mačke.
 3. 3. Izbjegavajte dugotrajno zadržavanje životinje na suncu. To dovodi do opeklina.

Ostatak skrbi ukrajinskih ljevičara neočekivano je. To uključuje standardne postupke:

 • kandže šišanje;
 • čišćenje ušiju;
 • trljanje oči s otopinom borne kiseline;
 • uklanjanje plaka s posebnim pastama.

Od prvih dana mačića u kući mora stvoriti određene uvjete. Ove mačke ne podnose hladno, stoga svakako održavajte toplinu u sobi. Prostor za hranu, WC i kućicu za spavanje određuje vlasnika. Životinja mora imati slobodan pristup u ladicu i čistu vodu. Krevet za kućne ljubimce nalazi se na uzvisini, izvan pogleda javnosti.

Gdje igrati i provesti svoje osobno vrijeme, pridošlica odabire samostalno, nakon pregleda svih kuta kuće. Životinje trebaju veliki i slobodan prostor jer vole trčati i veseliti se. Preporučljivo je ne ograničiti njihovu slobodu kretanja.

PreporučeniGole pasmine mačaka – opis izgleda i karaktera

4 hranjenja

Obrazac levekev se malo razlikuje od standarda za ostale pasmine mačaka. Oni su prikladni vrhunski suhi proizvodi ili prirodni proizvodi. Dopušteno je izmijeniti, ali se ne možete miješati istodobno. Kod punog pansiona neprihvatljivo je hraniti kućne ljubimce iz zajedničkog stola. Ljevičari hrane moraju zasebno kuhati, samo iz svježih proizvoda.

Sljedeći paket hrane uključen je u puni obrok:

 • govedina ili piletina;
 • jetre, pluća, bjelica, ožiljak i drugi nusproizvodi;
 • svježe povrće i voće;
 • morska riba, nakon ekstrakcije kostiju;
 • kuhane žitarice (pšenica, riža, heljda);
 • bilo koji mliječni proizvodi.

Izbornici se odabiru za svaki dan tako da je sastav hrane uravnotežen. Uz prirodnu prehranu, životinje dodatno daju vitamine. Hrana u procesu kuhanja nije slana.

5Zdorove

Pravilnom skrbi ljevičari žive do 14-15 godina. Imaju povećanu osjetljivost na zarazne bolesti, kao i kila i prolaps maternice, očne i uha, poremećaji probavnog i živčanog sustava. U zoni rizika srca i dišnog sustava.

Da bi kućni ljubimac odrastao zdrav i dobro razvijen, potrebno je pridržavati se osnovnih pravila skrbi i hranjenja. Također je važno imati redovite preglede kod veterinara.

6 Odabir mačića

Prije kupnje mačića Ukrajinski lijevo preporučuje se konzultirati stručnjaka u vezi ove pasmine. Potrebno je uzeti kućnog ljubimca u provjerenu uzgajivačnicu. Cijena mačića varira između 300-600 dolara. To ovisi o spolu i kategoriji:

 1. 1. Stright – mačići s uspravnim ušima (najjeftiniji).
 2. 2. Sklupčani zastupnici pasmine.
 3. 3. Četka – elitni uzorci namijenjeni nasljednoj reprodukciji.

Mačić se može odvojiti od majke u 2,5-3 mjeseca, kada je u potpunosti sposoban voditi samostalan život. Nemilosrdni uzgajivači ponekad nude mjesečne primjerke, koji bi odmah trebali upozoriti potencijalnog kupca. Procjena stanja životinje provodi se vizualno. Karakteristike zdrave mačke:

 • mekana i uredna vuna;
 • čiste oči i uši;
 • nedostatak agresije u ponašanju;
 • Aktivnost.

U popratnom paketu dokumenata mora imati veterinarsku putovnicu s rasporedom dostupnih cijepljenja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: