🐈 Mačka ne jede nakon sterilizacije - što učiniti

Mačka odbija jesti nakon sterilizacije

Previše vlasnika kućnih ljubimaca se pitaju zašto ne jesti koshu nakon sterilizacije? Sterilizacija je prilično jednostavna operacija za uklanjanje organa iz životinje koja je odgovorna za reprodukciju, u slučaju mačke to je jajnici. Briga za mačku nakon sterilizacije vrlo je jednostavna, glavna stvar je dati posebnu pozornost sve dok se učinak anestezije ne zaustavi.

sadržaj

  • Mačka je pospan a dugo i vrlo trom
  • Mačka u potpunosti odbija jesti i vodu

Nakon što se probudi, sigurno bi trebala piti vodu. Može se oporaviti oko 8-12 satistoga je nužno dati joj vremena da se vrati u njezino uobičajeno stanje kako bi mogla sama držati glavu i kretati se glatko. Razdoblje nekih može trajati do uklanjanja Švicaraca. Ako ljubimac ne želi jesti, ne biste ga trebali prisiliti.

Mačka je pospan a dugo i vrlo trom

Vrlo često mačka je teško jesti nakon sterilizacije, a također je u apatičnom i pospanom stanju, može povraćati ili se osjećati bolesnim. Takvo razdoblje za neke može trajati sve dok se ubode ne uklone. Sva pitanja o brigadi životinje nakon operacije trebaju odgovoriti vaš veterinar. Također je vrijedno slušati sve savjete u kojim uvjetima vaš ljubimac može doći.

Ali postoje neke točke koje svakako trebate slijediti:

  • Ostatak. Omiljeni prije svega treba mirno i mirno mjesto gdje može spavati
  • Ne bi trebale postojati druge životinje u blizini koje bi na neki način utjecale na vašu dragu.
  • Vrlo često, životinja nakon operacije počinje drhtati i temperatura joj se smanjuje, u takvim trenucima je vrijedno zagrijati, nakon čega će se vratiti u svoju bivšu državu.

© shutterstock

Ne biste se trebali bojati da je vaša mačka postala malo agresivna ili tromo nakon operacije, čak i ako je bila vrlo aktivna i prijateljska prije. Nakon obnove, ponašanje vašeg ljubimca postat će isto.

Mačka u potpunosti odbija jesti i vodu

Vlasnici se vrlo često počnu brinuti o svom kućnom ljubimcu i stoga se pitaju što treba učiniti ako mačka ne jede nakon operacije? Prvi dan odbijanja za jelo je sasvim normalan, stoga nemojte brinuti, kao i prisiljavajući ju da to učini silom. Ako mačka ne jede i ne pijete, više od tri dana, svakako se obratite veterinaru, jer se već počinje smatrati komplikacijom.U tom slučaju, liječnik može preporučiti intravenozno hranjenje, ili ga možete hraniti s tekućim bujonima iz njihovih pipeta i štrcaljke.

Vrlo često, tijekom perioda oporavka, mačke možda nemaju svoje omiljene delicije, ne trebate se brinuti, sve se to događa zbog promjena u ukusu ukusa.

Nije potrebno hraniti steriliziranu mačku s nečim posebnim, ali bit će potrebno dati specijalizirane vitamine namijenjene steriliziranim životinjama. Broj i trajanje koje vaš osobni veterinar treba savjetovati.

© shutterstock

Ali postoje i neka osnovna pravila koja se preporučuju za hranjenje mačke nakon sterilizacije:

  • Mora imati slobodan pristup vodi, budite sigurni da možete piti što je moguće više tekućine.
  • Ako je povraćala nakon prvog hranjenja, ne brinite, to je najvjerojatnije uzrokovano oporavkom nakon anestezije.
  • Pokušajte smanjiti količinu hrane kako biste izbjegli pretilost. Budući da u razdoblju nakon operacije postaje manje pokretan, što znači da troši puno manje energije
  • Hrana treba biti tekućina, tako da ljubimac nema zatvor.

Također vrlo često nakon anestezije, životinja je vrlo problematična za odlazak na zahod, može također negativno utjecati na unos hrane. Stoga je potrebno konzultirati se s veterinarkom o uzimanju lijekova za laksativ. Vazelin se često koristi kod kuće, što pomaže ublažavanju konstipacije kod mačke.

Nakon operacije, kućni ljubimac može razviti proljev zbog uporabe opojnih sredstava tijekom anestezije. U ovom slučaju, najbolje je ograničiti njezinu hranu i piće i dati preporučeni lijek.

Nemojte zaboraviti obraditi šavove, te također vrlo pažljivo pratiti stanje vašeg ljubimca. Ako se pogoršanje dogodi, ne biste trebali pričekati da se stanje popravlja sam po sebi, najbolje je odmah kontaktirati stručnjaka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: