🐈 9 razloga zašto mačić ne jede suhu hranu - što učiniti

Mačka ne jede suhu hranu

Zašto mačka ne želi jesti suhu hranu? Što učiniti kad mačić ne jede suhu hranu? Ova pitanja često postavljaju vlasnici pahuljastih kućnih ljubimaca. Ne odmah paničite, jer životinja može odbiti, to je iz raznih razloga. Pokušajmo to shvatiti i razmotriti najčešće one.

sadržaj

 • Zašto ljubimac odbija jesti
 • Kako podučavati mačića da jede novi proizvod
  • Proces školovanja izgledat će ovako:

Zašto ljubimac odbija jesti

Želiš znati zašto životinja ne bi htjela jesti? To se može dogoditi iz sljedećih razloga.:

 1. Mačka ne jede suhu hranu, jer joj se jednostavno ne sviđa. Pokušajte promijeniti svoj brand, a ne nužno i skuplji proizvod. Možda će rado imati mogućnost proračuna. Sve ovisi o osobnim ukusu vašeg ljubimca. Nemojte odmah kupiti velike količine. Uzmi malo, sve dok ne odaberete onaj koji voli vašu mačku.
 2. Mačka je prestala jesti suhu hranu, premda ju je ranije počela jesti s apetitom – možda je samo hranila monotonu hranu. Pokušajte dati njezinu konzerviranu ribu ili bilo koju tekuću hranu., Pomladite se vašem ljubimcu s patom i mesnim kravama. Mačka odbija jesti suhu hranu, dati je vlažnom. Promijenite stavke izbornika što je češće moguće, a vaš će ljubimac uvijek biti sretan za jelo.
 3. Mačka ne jede suhu hranu dobro, jer ne voli miris i okus. Često se to događa ako ljubimac vlasnici vole staviti više hrane u zdjelu nego što životinja može jesti u jednom danu. Tijekom vremena proizvod postaje vlažan i gubi svoj okus.
 4. Mačka je pojela mjesec dana, a sada kategorizirano odbija to učiniti. Vlasnici kućnih ljubimaca koji vole skupiti kupnju mogu se suočiti sa sličnim problemom. Ako kupite previše pakiranja, vremenom ćete riskirati da proizvod ne postane neupotrebljiv. Zbog dugotrajnog skladištenja može privući vlagu i mirise, što će znatno pogoršati njegov ukus.
 5. Vrlo često pečata odbijaju jesti s prljavih jela, Svakog dana operite zdjele. Oni bi uvijek trebali biti suhi i čisti.
 6. Izbijanje mačke za jesti suhu hranu nedostaje u blizini čiste pitke vode. Ako hrana uđe u nju, životinja može odbiti piti.Nedostatak vode u tijelu može dovesti do neispravnosti u probavnom sustavu, što može uzrokovati nestanak apetita.
 7. Kitty ne može jesti, jer je mali i još uvijek nije naviknut na takvu hranu. Potrebno će strpljenje i vrijeme kako bi ga naučili da to učini.
 8. Hranili ste životinju vlastitom ručno pripremljenom hranom, a sada ste odlučili prebaciti ga na drugu vrstu hrane. To može prouzročiti prosvjed u kućnoj radinosti, što je očito odbijeno jesti
 9. Odbijanje ne samo suhe hrane nego i bilo koje druge hrane može biti simptom raznih bolesti. Možda je vaš ljubimac bolestan i treba veterinarsku njegu.

© shutterstock

Kako podučavati mačića da jede novi proizvod

Kako naučiti mačku jesti suhu hranu bez gladi, živaca, otpora i stresa? Kako bi bila što udobnija za obje strane, to će trajati najmanje tjedan dana.

Mora biti svježa i ukusna kako bi odmah privukla pažnju životinje na novo, neobično za njega hranu.

Proces školovanja izgledat će ovako:

Dan 1. Potrebno je potopiti malo suhe hrane u čistu vodu, bujon, mlijeko. Nakon što se proguta, trebali biste ga miješati s uobičajenim za mačje hrane.

Dan 2-4. Pripremamo hranu na isti način kao i prvi dan, samo postupno povećavamo količinu nove hrane.

4. dan. Možete pokušati dati mačiću ne mokru, ali suhu hranu. Pored zdjele, malo je poznato životinjskoj hrani. Ako je kućni ljubimac zaobiđe, a zatim nastavite napraviti kukuruz.

Dan 5-6. Povećajte količinu novog proizvoda.

Dan 7. Stavite suhu hranu na tanjur.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: