🐈 15 razloga zbog kojih mačka skoči iz usta

Mačka ima sline iz usta.

Počevši od životinje potrebno je pratiti njegovo stanje. Potrebno je obratiti pažnju ne samo na apetit, zaigranost, već i na sline. Uostalom, jedan dan će vam biti pitanje: zašto mačka ima drool? Drooling je važan fiziološki fenomen. Pomaže u omekšavanju hrane, pomoći joj žvakanju, štiti usnu šupljinu od mehaničkih oštećenja. Ali količina se mora pratiti.

sadržaj

 • Kako primijetiti
 • zašto
 • Definicija ili dijagnoza
 • liječenje
 • razlozi
 • prevencija
 • Ostali razlozi

Da biste to učinili, ne morate svaki dan gledati u usta na mačku. Ako se drool postaje previše, to će biti vidljivo bez temeljitog pregleda. U rijetkim slučajevima, prekomjerna salivacija može biti povezana s fiziološkom značajkom (anomalija), ima naziv – palmalizam.

Salivacija ima znanstveni pojam salivation. Pretjerano izlučivanje – hipersalivacija. Razlozi zbog kojih mačka visi slinu može biti potpuno drugačija, uglavnom zbog bolesti. Ako ste počeli primijetiti takav fenomen, vrijedi čuvati i odmah pokazati vašem ljubimcu veterinarki.

Proces vješanja slinjenja nije prirodan za mačje.Pravovremeno prepoznavanje ovog fenomena, utvrđivanje uzroka i liječenja spriječit će negativne događaje.

Kako primijetiti

Nema potrebe žuriti da pogledaju u usta mačke kako bi saznali je li sve u redu s pljuvačkom. To će se primijetiti takvim znakovima: kosa na prsima, bradi i grlu stalno su mokra. Mačka je uredna životinja i njegova sline igra važnu ulogu u održavanju čistoće. No prečesto pranje treba upozoriti vlasnika koliko često mačka trlja oko namještaja.

Spavačica mačke zadržava mokra točke pljuvačke na njemu. Ako mačka ima dugačak kaput, ona će biti prekrivena "icicles". Prozirni ispljuvak izvire iz raznih razloga, a mnogi od njih uopće ne utječu. Glavna stvar je ne da se uključe u samozastupanje kućnog ljubimca, inače ćete ga samo pogoršati. Povjerite ovaj posao profesionalcu.

© shutterstock

zašto

Razlozi zbog kojih mačka drogira povezani su ili s nekom bolesti ili sa anomalijom. Potrebno je unaprijed saznati što je to. Inače, posljedice mogu biti tužne. Uzroci vješanja salivacije mogu se podijeliti u dvije velike skupine.

Prva skupina su razlozi koji nisu opasni za zdravlje i život ljubimca., Mačka se slijeće iz usta ako je povezana s psihološkim aspektom. Na primjer, ljubimac će sada dobiti injekciju ili samo dati tabletu. To će uzrokovati prelijevanje strujanja. Čak možete primijetiti nešto slično ako ljubimac mačka, milovati, dati ga.

Isto tako, kao i kod ljudi, neobvezujući refleks se pokreće kada se proizvod vidi ili izgovara, isto se događa i kod mačaka. Primjer toga je limun. Kada osoba vidi, miris ili čuje o limunu, osoba primjećuje da mu salivarnu sekretu u ustima počinje refleksno povećavati. Mačka počinje proizvoditi sline. Čim vide hranu, dobivaju isti bezuvjetni refleks. Svi ovi razlozi imaju znanstveni pojam – pseudo-intelektualizam, varljivu slinavost.

Ako, međutim, nijedan od uzroka nije prisutan, a mačka ima sline iz usta, onda to može biti uzrok bolesti.

Uobičajeni uzroci:

 1. Strani objekt u ustima;
 2. Oralni problemi (zubi, stomatitis, zubni apsces itd.);
 3. Oštećenja žlijezda žlijezda;
 4. čir;
 5. Srčani udar;
 6. leukemija;
 7. bjesnoće;
 8. Lažna bjesnoća;
 9. Oralni karcinom;
 10. Toplinski udar;
 11. Bolesti probavnog trakta;
 12. mučnina;
 13. botulizam;
 14. tetanus;
 15. Uši insekata (pčele, ose).

Definicija ili dijagnoza

Nemoguće je sami utvrditi zašto je slinavica u mačiću nemoguća. Može se samo pogoditi. Nemojte samozadariti. Kontaktirajte stručnjaka. Prilikom kontaktiranja dajte maksimalnu količinu podataka. Recite nam o popratnim simptomima, možda ste primijetili nešto neuobičajeno za kućnog ljubimca. Obavezno navedite koliko cjepiva, što i kada. Jeste li davali mačiću bilo kakvu medicinu? Istaknite je! Liječnik će vas ispitati da biste vidjeli je li sput zbog mučnine ili teško gutanja.

Obavezno provedite opsežan pregled neurološkog sustava i fizičkog stanja. To će zahtijevati ultrazvuk i x-zrake. Ultrazvuk je neophodan za prepoznavanje mogućih problema s jetrom i drugim organima. Ako se pronađe stanje ko-morbiditeta, veterinar će naručiti biopsiju zaraženog tkiva.

liječenje

Liječenje je dobro kad se ustanovi ispravna dijagnoza, zašto mačka ima puno sline iz usta. Najgora stvar koja može biti – je bjesnoća.

© shutterstock

Tijekom bjesnoće, mačka mora biti hitno u karanteni i ne smeta. Nažalost, ova bolest napreduje tako brzo da neće biti moguće spasiti kućnog ljubimca. Osim velike količine drobljenja, bjesnoća je praćena vještačom ili agresijom. U tom slučaju mačka odbija jesti, piti, konvulzije.

Virusne bolesti koje prate, ne samo drobljenje, već i smanjeni apetit, apatija, gastrointestinalni poremećaji.

Trovanje. To ne znači da hranite mačku sa svježim proizvodima. Mogao je mirno pojesti nešto na ulici ili uživati ​​u lijekovima, čokoladama i kemikalijama. U ovom slučaju iscjedak iz usta nadopunjuje proljev, temperatura visi, slabost. Ako je to trošenje teške prirode (otrov, živa), tada će simptomi postati jači. Ne samo da će sliniti, već i konvulzije, groznicu, paralizu i dilate učenike.

razlozi

Drooling iz usta može teći zbog problema s ždrijelom i gastrointestinalnim traktom. Je li riba ukusna? Mislimo da je mačka voljela, međutim, bila je izazvana neobičnim iscjedakom sline. Kosti bez kostiju zaglavi se u ždrijelu ili između zuba, To ne samo da donosi nelagodu, već je i razlog da slap slapi iz usta sline.Istodobno, mačka samostalno pokušava riješiti problem: česte kašalj s pokušajima da izazove povraćanje, obilno slinjenje. U tom slučaju, mačka će stajati u pozi s glavom dolje, sjedeći s glavom dolje i dolje. Razlog tom ponašanju može biti ne samo zaglavljena kost, nego i lopta vune.

U teškim slučajevima, oteklina u želucu ili crijevima može izazvati povećanu slinavost., Neovisno ovo otkrijete po prvim znakovima neće raditi. Trebat će vam samo specijalizirana dijagnostika.

Mačka je visjela slinavka zbog kroničnih bolesti. Glavni uzrok je gastrointestinalna bolest. Možda je nešto izazvalo pogoršanje starog ulkusa, gastritisa ili kolitisa. To je rezultiralo povećanim slanjem u mačiću.

Saliviranje se može pojaviti u prisutnosti bolesti jetre, žučnog mjehura, slezene. A također, uzrok može biti i dijabetes. Uz ovu bolest, mačka stalno želi piti. Zbog velike potrošnje vode, slinjenje se značajno povećava.

© shutterstock

prevencija

Suočeni s problemom, podvrgnuti tretmanu, vrijeme je da naučite o preventivnim mjerama. Da ne bi se zadovoljilo ponavljanje bolesti i da postoji nepotrebno drobljenje.Da biste to učinili, morate stalno pratiti ova pravila.

Gledajte što mačka jede. Ovo nije samo kvaliteta hrane. Pregledajte usta zbog oštećenja., O kvaliteti hrane. Ako hranite kućnog ljubimca s kupljenim hranom, pratite njegovu kvalitetu. U slučaju kršenja skladištenja, slaba kvaliteta će biti obješena količina sline i loš dah.

Pridržavajte se sigurnosnih mjera pri primjeni kozmetike. Ako morate učiniti prevenciju ili zbrinjavanje buha – slijedite upute. Nanesite kremu strogo na mjesta nedostupna za lizanje životinja.

Kemikalije za kućanstvo, kozmetika, pohranjuju na nepristupačnom mjestu za mačku. Pazite da ne može prodrijeti do sredstava i otvoriti ih. Neke životinje žele piti vodu iz WC-a. Ograničite pristup ovoj vrsti vode, tamo gdje koristimo kemikalije za kućanstvo. I pili je, ljubimac ne samo da će izazvati vješanje količina drool, ali i "zaraditi" probleme želuca, ako nisu bili tamo prije.

Ostali razlozi

Opisuje se još jedan razlog – zubi, Imajte na umu da mačke imaju i zube mlijeka i imaju sposobnost mijenjanja.Ako postoje problemi s zubima – obavljajte redovito čišćenje.

gliste, Petištari se priznaju na različite načine, hipersalivizacija je jedan od njih. Provesti prevenciju crva. To bi trebao biti učinjeno jedno vrijeme za 3 mjeseca.

Nemojte pretvoriti život i tvoj ljubimac u neprestanu muku. U slučaju najmanjih promjena u ponašanju, obratite se veterinaru. Ako je slina uzrokovana stranim predmetom, dobit ćete kućno liječenje. U teškim slučajevima, morat ćete staviti životinju u ambulantno okruženje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: