🐈 Zašto mačka ima krv nakon kastracije i što treba učiniti

Mačka ima krv nakon kastracije

Mačka kastracija je operacija za uklanjanje testisa. To je manje komplicirano od sterilizacije mačke, traje oko 20 minuta. Obično prolazi bez komplikacija. Ali postoje iznimke u kojima je mačka krv nakon kastracije. Krv može curiti iz rane, istaknuti urinom ili povraćanjem.

sadržaj

 • Uzroci krvarenja
 • Povezane komplikacije

Stanje mačke naglo se pogoršava: temperatura raste, apetit nestaje, mokrenje postaje teško. Ako ne saznate uzrok krvarenja i nemojte poduzimati mjere, onda to može dovesti do smrti životinje.

Uzroci krvarenja

Kirurški rez kod kastracije je mali, obično ne zahtijeva šivanje. Rana se zateže. Blaga upala disekcijskih tkiva i oslobađanje ichorusa su prirodni proces ozdravljenja koji traje dva do tri dana. to može biti popraćeno porastom temperature na 39,5 stupnjevato ne predstavlja prijetnju zdravlju životinje.

Pojava krvi je ranija komplikacija nakon kastracije. Krvarenje može biti arterijski ili venski:

 • iz skrotuma;
 • spermatic cord.

Kada venske posude skrotuma krvare, krv je vidljiva u obliku tamnih kapi, ako iz spermatozonskih kapljica ili tanke struje.

Ako mačka nakon krvi krvari odmah nakon operacije, nakon nekoliko sati ili sljedećeg dana, to znači sljedeće:

 • slaba zgrušavanje krvi;
 • slabo izvedena operacija;
 • loša kućna njega.

© shutterstock

Problem koagulabilnosti riješen je profilaktičkim ubrizgavanjem etamzilata. Lijek ima kratko vrijeme aktivacije (4 sata), što će zaustaviti curenje.

Ali, ako rana krvari nakon kastracije više od 5 dana, onda je potrebno obavijestiti liječnika o tome.

Krvarenje ne može biti samo vanjski nego i unutarnji. Dijagnoza se temelji na povećanju znakova anemije: opće slabosti životinje, nedostatka apetita, bljedila jezika i unutarnje površine kostiju. To može ukazivati ​​na infekciju rane bilo u bolnici ili kod kuće, i zahtijeva upotrebu antibakterijskih lijekova, sredstava za utvrđivanje (vitamine).

Povezane komplikacije

Nakon nekog vremena, krv može biti puštena iz mačke ne samo od rane, već i tijekom mokrenja. Ponekad nakon kastracije mačka popravi krv., U prvim danima nakon kastracije uriniranje se smanjuje zbog fizioloških razloga:

 • nedostatak apetita nakon anestezije;
 • udar boli.

Krv u urinu je hematurija, znak da postoje problemi s krvnim žilama. Mala količina treba upozoriti vlasnika, a obilno krvarenje zahtijeva hitnu liječenje klinici za pregled. Iz istog razloga, mačka nakon kastracije obilježava krvlju.

Simptomi poput potpunog nedostatka urina, slabog, čestog mokrenja, bolnog procesa (zamagljivi meow) dokazuju infekciju iz rane u mokraćni kanal i od tamo do bubrega. Problem se treba riješiti u smislu veterinarske klinike, gdje se mačka treba ispitati:

 • proći urin i krvne testove;
 • provesti ultrazvuk bubrega, mjehura.

Tada će liječnik propisati liječenje kako bi zaustavio patološki proces.

Nisu sve životinje, uključujući i mačke, dobro podnose anesteziju. Alergijska reakcija na lijek može biti popraćena povraćanjem.

Ako je mačka povraćena krvlju nakon kastracije, mora osigurati maksimalan odmor i dati mu vodu. Terapija bi trebala biti usmjerena na rano uklanjanje iz tijela lijekova koji se koriste tijekom anestezije. Često povraćanje krvi je reakcija pluća do anestezije, što je teško riješiti čak iu kliničkim uvjetima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: