🐈 Mačka ili mačka: koga odabrati, bolje je imati u kući, stanu

Mačka ili mačka: tko je bolje imati u stanu?

Nakon što je odlučila dobiti kućnog ljubimca u stanu, mnogi budući vlasnici počinju razmišljati o tome tko odabrati – mačku ili mačiću. Važnu ulogu ima reprezentacija mačke obitelji, jer se ženke značajno razlikuju od mužjaka u karakteru i navikama.

Neki stručnjaci tvrde da su mačke puno nježnije i poslušnije od mačaka, ali u svim slučajevima to nije istina. Priroda životinja ne utječe samo na spol, već i na njegovu pasminu, a ta se činjenica također treba uzeti u obzir prilikom odabira životinje.

  • 1. navike mačaka
  • 2. Osobine mačaka
  • 3. Ostale prednosti i mane

1 Mačke mačaka

Ženke bez pravilnog odgoja su više skitish. Jednostavno manipuliraju gospodara i brzo se pridruže. Prednosti kućnih ljubimaca mogu se pripisati činjenici da su vrlo čiste i nježne. Danima su spremni lizati krzno i ​​sjesti u ruke svog voljenog učitelja. Osim toga, kućni ljubimci uvijek pažljivo pokapaju svoj izmet i pokušavaju ne otići na zahod po pladnju.

U apartmanu se mačka osjeća ugodno ako joj vlasnik daje puno slobodnog vremena.Iznimka su britanske mačke, koje su prilično samodostatne i ne zahtijevaju posebnu pozornost vlasnika.

Djevojke su znatiželjnije od dječaka i vole temeljito proučavati sve što ih okružuje. Vrlo su društveni i društveni, brzo pronađu zajednički jezik sa svim kućanstvima. Za malu djecu, kućni ljubimci postaju prave dadilje i vole provoditi vrijeme s njima, tako da velike obitelji trebaju uzeti mačku kući.

Prednosti mačke su:

  • zaigranosti;
  • lako učenje;
  • popustljivost;
  • mila.

Mačke teže od mačaka podnose dugu odvojenost od vlasnika. Zbog toga ljudi koji većinu vremena provode daleko od kuće ne bi trebali započeti žensko.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

2Podaci mačaka

Muškarci su uravnoteženi i samodostatni. Oni su navikli da opsesivno zahtijevaju nešto od vlasnika, umjesto da pokuša zamoliti želju s lukavstvom. Unatoč činjenici da su mačke pametnije od mačaka, mužjaci su pametniji i pažljiviji. Oni znaju vlastitu vrijednost i ne vole kad ih vlasnik prisiljava da nešto poduzmu protiv svoje volje.

Muškarci se ne razlikuju po čistoći i ne dodjeljuju toliko vremena za njegu svoje kose kao ženke. Oni smatraju da je kuća njihov teritorij i uvijek se ponašaju kako god žele. Mačići i dječaci teško se obrazuju, budući da su prirodno obdareni vodstvom i percipiraju se kao ravnopravni.

Za ljude koji dugo trebaju provesti izvan kuće, bez sumnje je bolje imati mačku. Ženama je lakše tolerirati usamljenost i ne zahtijevaju veću pažnju. Iznimka su škotski skakati mačke koje vole komunicirati s vlasnikom i patiti od nedostatka pažnje sa svoje strane.

Mačke istog dobrog stava prema svim kućanstvima, ali djeca ne toleriraju pakao. Mužjaci se ponašaju opreznije i navikavaju na novu okolinu i zadržavaju duže vrijeme. Smireno tretiraju strance i ne daju svima miluje. Kućni ljubimci radije gledaju na osobu i nakon što su uvjereni u svoje dobre namjere dopuste da se udare. Oglasne tvrtke ne vole i pokušavaju se sakriti na mirnom mjestu.

Ostali pro i kontra

Odabir između mačke i mačke vrijedi sjetiti se o seksualnoj želji.Pet instinkti koji se manifestiraju tijekom tog razdoblja ne mogu se potisnuti, samo kastracija će pomoći smirivanju životinje. Mačke tijekom puberteta postaju slabe, a njihov urin dobiva snažan miris. Kućni ljubimci počinju aktivno obilježavati teritorij, pokvariti majstorov namještaj i srdačnu meow.

Pubertet kod žena započinje u dobi od šest mjeseci, a tijekom tog perioda počinju tugovati, držeći se kućanstava i kotrljaju na podu. Apsolutna prednost mačaka nad mačkama tijekom tog razdoblja jest činjenica da oni ne počinju aktivno označavati teritorij.

Ženke svih čistokrvnih mačaka, uključujući takve velike pasmine poput Maine Coon, uvijek su manje i kompaktnije. Izgledaju lijepo i elegantnije, a težine su manje od muškaraca za 2-3 kg.

Što se tiče zdravlja, mačke su najosjetljivije na pojavu urolitijaze i bolesti srca. Ženke pate od bolesti genitourinarnog sustava. Spol ljubimca ne utječe na trajanje svog života.

Prema znaku, pojedinačne djevojke ne bi trebale biti uvedene u kućicu mačaka, budući da će njihov budući brak biti nesretan.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: