🐈 Kako hraniti mačku za uzgoj vune: 5 najbolja hrana

Mačka hrana za uzgoj vune

Mačke su jedna od najčišćih životinja. Mogu se lizati satima i to nekoliko puta dnevno. Ali dok polirajte kućne ljubimce, oni neizbježno progutaju vunu koja se nakuplja u trbuhu i može uzrokovati ozbiljnu štetu zdravlju. Zato je važno razumjeti vrstu hrane za hranjenje mačke za uklanjanje vune.

sadržaj

  • Najbolja gotova hrana
  • Prirodna prehrana

Izgubljena vuna prirodno se izlučuje iz tijela na dva načina:

  1. Tijekom čina defekacije.
  2. Povraćanjem, kad mačka samostalno zaglađuje matiranu kuglicu.

Mačka krzna nije podložna otapanju želučanog soka, nije probavljena, ali littera gastrointestinalnog trakta. Vaši pahuljice mogu doživjeti osjećaj lažne sitosti ili, naprotiv, glad, koji se često približavaju zdjeli, neprestano moleći za hranom, ali ne jedu čak redoviti dio.

Sve to dovodi do nedostatka hranjivih tvari, iscrpljenosti tijela. Osim toga, velika količina vune u gastrointestinalnom traktu može uzrokovati opstrukciju, tada definitivno ne možete bez operacije.

Nemoguće je naučiti mačku da ne proguta vunu, ali je realno smanjiti rizik od negativnih posljedica.

Spremna suha hrana ne samo da sprječava nakupljanje vune u tijelu, nego utječe i na izgled kućnog ljubimca: krzno postaje glatko, blistav, a proces moltinga ide gotovo nezapaženo. Usput, pročitajte o vrhunskoj profesionalnoj mačjoj hrani.

Najbolja mačka hrana za uzgoj vune

  1. Monge mačka kose
  2. Hill's Adult Feline Hairball Control
  3. Eukanuba Adult Hairball Piletina
  4. IAMS Adult Cat Hairball Control bogata piletinom
  5. Royal Canin Intense Hairball 34

Monge mačka kose

Ova talijanska polnoratsionny hrana odavno su pohvalili vlasnici elegantnih mačaka i nježnih mačaka. Granule na trećem mjestu su od proteina, što znači da će vaša životinja biti puna i aktivna. Sirova ulja i masti su unutar normalnih granica, vlakna je samo 3,5%, sadržaj pepela hrane je odličan – 6,5%.

Monge Mačka Hairball obogaćene kalcij, magnezij, fosfor, esencijalnim polinezasićenim omega-3 i omega-6, vitamina (A, D3, E, B1, B6, B12, C), folna i pantotensku kiselinu, mangan, cink, bakar, željezo i drugih elemenata potrebnih za dugi i puni život prožima.

Vidi također: Dijeta steriliziranih mačaka.

Hill's Adult Feline Hairball Control

Ovo je još jedna vrlo kvalitetna hrana koja pomaže ukloniti lizalište na prirodan način.Granule sadrže posebno prerađeno prirodno vlakno, piletinu i pureće brašno, životinjsku mast, minerale, taurine, vitamine i druge sastojke.

Proizvođač tvrdi da hranjenje mačke za uklanjanje dlačica Hill's Adult Feline Hairball Control jamči zdravlje životinje, jer je učinkovitost hrane potvrđena kliničkim ispitivanjima.

Vlasnici životinja jednostavno se raduju da im ljubimac jede hranu apetita, zaustavlja trbušnu vunu, a životinje izgledaju bolje i bolje svaki dan.

Eukanuba Adult Hairball Piletina

Uz ovu hranu, mačke ne prolijevaju toliko, au kratkovidnim pasminama molting može proći nezapaženo od strane domaćina.

Vlasnici životinja kažu da čak i najizbirljivije hrane za kućne ljubimce voli ukus. To ne iznenađuje, jer u svakoj krekeri ima najmanje 40% pilećeg mesa, 15% pileće jetre, a ostale komponente su kukuruz, riblje ulje, sirka, pulpa i sušeno cijelo jaje.

Među nedostatkom sastava prisutnost je u hrani (iako u neznatnim količinama) soli. Također je važno da se u Eukanuba Adult Hairball Chicken smanjuje razina magnezija, što blagotvorno utječe na sustav urinarnog sustava mačaka i sprječava urolitijazu.

Vidi također: Što jesti mačke nakon kastracije.

IAMS Adult Cat Hairball Control bogata piletinom

Što više mesa u sastavu, to je veća ušteda u novcu, jer s bogatom bijelom hranom životinje su brže zasićene.

U toj hrani najmanje 40% dolazi od sublimacije pilećeg i puretinskog mesa. Nažalost, ugljikohidratna komponenta je kukuruz, kukuruzni grašak i pšenica, koje pojedini pojedinci teško mogu probaviti.

Međutim, većina mačaka vlasnika koji kupuju ovu hranu, nakon nekoliko tjedana hranjenja, zabilježili su poboljšanje stanja vune u kućnim ljubimcima. Povraćanje grudica za kosu mnogo je rjeđe, a s vremenom taj fenomen potpuno nestaje.

Royal Canin Intense Hairball 34

Proizvođač tvrdi da će učinkovitost hrane biti vidljiva nakon 21 dan. Mnogi vlasnici su to bili uvjereni u vlastito iskustvo: hvale hranu, kupuju ga kao glavnu. Također je važno da okus granula bude ugodno za kućne ljubimce, rado gnječe krekere.

Sastav je općenito vrlo dobar: dehidrirani životinjski proteini, žitarice, životinjske masti, celuloza, minerali, vitamini. Svjetlovodne mikrofibre stimuliraju crijevnu funkciju, sprječavajući zadržavanje grudica vune u tijelu, a plantaža osigurava uklanjanje neželjenih dlačica.

Vidi također: Kako češljati mačku.

Prirodna prehrana za uklanjanje dlaka

Prirodna hrana pogodna je za one koji imaju mogućnost kuhati svježu i ukusnu hranu za svoje tekućine svaki dan, uzimajući u obzir potrebu za proteinima, masti i ugljikohidratima svakog pojedinca.

Nema posebnih razlika između prehrane za uzgoj vune iz prehrane za normalnu zdrava životinja. Temelj svakog posluživanja trebao bi biti meso, a njegovi aditivi bi trebali biti ugljikohidrati i povrće..

Kako se ne bi dopustila vuna da se akumulira u želucu i crijevima mačke ili mačke, potrebno je uzgajati korov za mačku i kupiti posebnu malu tijesto.

Travnjaci za mačke mogu se kupiti u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce.

Malta pasta je lakši način za oslobađanje mačke od lijenog kaputa. Ne morate ništa uzgajati.

Postoje dva mitta o malte-paste. Prema prvom, ovaj sastav otapa gutanu vunu, a druga navodi da će nakon uzimanja slada zalijepiti nepotrebne kose. Oba su mišljenja pogrešna.

Malta paste – poseban kremasti sastav koji olakšava uklanjanje vune iz gastrointestinalnog trakta životinje, zajedno s izmetom.Sigurno je za zdravlje životinja, ne uzrokuje iritaciju sluznice, ima blago laksativni učinak (ali ne uzrokuje proljev), i što je najvažnije, mačevi to vole. Da biste zaboravili na problem grudica vune u gastrointestinalnom traktu vaših krznenih ljepota i ljepota, maltezu treba dati otprilike dvaput tjedno, osim ako nije drugačije naznačeno na ambalaži proizvoda.

Najbolji sladni pasti za mačke: Cliny, Gimpet Malt-Soft Extra, Beafar.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: