🐈 Kako hraniti mačku s urolitijazom: 5 najbolja hrana

Mačka hrana za urolitijazu

Urolitijaza (ICD) jedna je od najčešćih dijagnoza koje veterinari stavljaju u mačke i mačke. Ako se urolitijazija ne liječi, to će neizbježno dovesti do smrti vašeg ljubimca. Zato je važno razumjeti kako hraniti mačku s urolitijazom.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Hranjenje prirodne

U većini slučajeva, urolitijaza uzrokuje upravo nepravilno hranjenje mačaka i mačaka.

Poželjno je spriječiti ICD, ali ako je liječnik već dijagnosticiran, potrebno je podvrći postupku liječenja koji je propisao.

U svakom slučaju, morat ćete promijeniti hranu za životinju. Gotovo svaki dobar proizvođač mačje hrane ima u svom sastavu posebne formulacije namijenjene liječenju i prevenciji urolitijaze kod mačaka.

Najbolja mačka hrana za urolitijazu

 1. Hill's Recept Dijeta Metabolički + Urinski Mačji suhi
 2. Royal Canin urinarni S / O LP34
 3. 1. izbor mokraćnog mjehura
 4. Bosch Sanabelle mokraćni mjehur
 5. Farmina Vet Life Cat Struvite

Hill's Recept Dijeta Metabolički + Urinski Mačji suhi

Ova vrhunska vrhunska medicinska hrana dizajnirana je za životinje s dijagnozom urolitijaze. Hrana je medicinska, doktori često to propisuju onim mačkama i mačkama koje trebaju smanjiti tjelesnu težinu.

Četvrtina granula sastoji se od pilećeg mesa. Oni također sadrže puretinu, brašno glutena, pomace od rajčice, laneno ulje, kokosovo ulje, riblje ulje, vitamine i minerale.

Prvi put nakon prebacivanja na ovu hranu, životinje obično traže dodatke koji nisu dovoljno preporučeni od strane liječnika i proizvođača dijela, ali nakon 5-7 dana naviknuti su se, a mjesec dana vlasnici kućnih ljubimaca primjećuju značajno poboljšanje u njihovom zdravlju.

Ponekad, za početnu fazu ICD tretmana, zbog hrane, možete to učiniti bez liječenja lijekom, ali to treba odrediti samo veterinar.

cijene:

 • 250 g – 252 rubalja (125 UAH);
 • 1,5 kg – 1448 rubalja (720 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Vidi također: Sve pojedinosti o liječenju ICD kod mačaka.

Royal Canin urinarni S / O LP34

Ova hrana je spasila mnoge živote, pomogla mnogim mačkama i mačkama da se potpuno oporave od ICD-a. Njegova važna prednost je pristupačna cijena s dovoljno visoku kvalitetu.

Za razliku od mnogih drugih sličnih feedova, Royal Canin Urinary S / O LP34 prva je u popisu sastojaka koji su sastojci žitarica, a zatim i bjelančevine.

Granule su izrađene od riže, dehidriranog mesa peradi, životinjskih masti, kukuruza i glutena pšenice.Hrana je učinkovita zbog (između ostalog) ribljeg ulja, vitamina A, D3, željeza, joda, mangana, cinka, selena. Kalij sorbat djeluje kao konzervans.

Hrana se savršeno asimilirala pire, a unutar nekoliko dana nakon prijelaza na Royal Canin Urinary S / O LP34 postaju aktivniji.

cijene:

 • 400 g – 341 rubalja (170 UAH);
 • 1,5 kg – 1036 rubalja (515 UAH);
 • 3,5 kg – 2145 rubalja (1070 UAH);
 • 7 kg – 4131 rubalja (2065 UAH).

Kupite u online trgovini Zoopassage.

1. izbor mokraćnog mjehura

Ovaj feed nije terapeutski., ali se pozicionira kao način sprečavanja urolitijaze kod mačaka i mačaka.

Sastav hrane je dizajniran da osigura umjerenu kiselost u urinu životinja, koji je sposoban otapati struviti kamen u mokraćnom mjehuru. Niska količina kalcija, magnezija i fosfora sprječava nastajanje oksalatnog kamenja.

Feed kuglice sastoje se od pilećeg mesa, mesnog obroka, riže, leća, tapioka, pileće masti, krumpira proteina, graška i ostalih komponenti. Vlasnici životinja često odabiru ovu hranu kao kompromis između skupih holističkih feedova i jeftinijih opcija poznatih marki.

Recenzije veterinara tvrde da se mačke vrlo brzo naviknu na prvi izbor mokraćnog mjehura, postanu aktivne i pokretne.

cijene:

 • 340 g – 226 rubalja (113 UAH);
 • 1,8 kg – 996 rubalja (475 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Vidi također: Pravilna prehrana trudne mačke.

Bosch Sanabelle mokraćni mjehur

Hrana je namijenjena za prevenciju i liječenje bolesti mokraćnog sustava. Samo četvrtina granula sastoji se od bjelančevina, ali taj protein ima vrlo visoku energetsku vrijednost, što omogućuje da se fluffi osjete zasićenim čak i nakon malog dijela.

Bosch Sanabelle mokraćni mjehur u potpunosti je racioniran, što znači da životinja neće trebati dodatne vitamine i dodatke, štoviše, one su kontraindicirane. Poput svih feedova na ljestvici, ova hrana sadrži niske razine magnezija i fosfora kako bi se smanjila vjerojatnost stvaranja kamena.

U rijetkim slučajevima, jedna ili više od komponenti Bosch Sanabelle mokraćnog mjehura uzrokuju alergije, ali velika većina vlasnika hrane za piće pohvalno bilježi optimalni omjer cijene i performansi.

cijene:

 • 400 g – 441 rubalja (220 UAH);
 • 2 kg – 2048 rubalja (1024 UAH);
 • 10 kg – 5864 rubalja (2682 UAH).

Kupi na Dogeat.

Farmina Vet Life Cat Struvite

Ova hrana nije prikladna kao trajna, jer je terapeutska. Liječnik ih obično propisuje tijekom liječenja od 5 do 12 tjedana. Kao dio niskog sadržaja proteina, kalcija, magnezija i fosfora. Višak tih tvari stvorio bi uvjete za kristalizaciju sedimenta u mokraći i naknadno formiranje kamenja. Sadržaj pepela hrane je normalno – 5,9%.

Farmina Vet Life Cat Struvite sadrži vitamine A, D3, E, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, H, Omega-3 i Omega-6 polinezasićene masne kiseline, folnu kiselinu, taurin, selen, cink, sumpor i drugih korisnih tvari. Vlasnici životinja nikada nisu govorili loše o ovom hrani, i veterini također hvale ovaj proizvod.

cijene:

 • 400 g – 364 rubalja (182 UAH);
 • 2 kg – 1402 rubalja (701 UAH);
 • 10 kg – 5994 rubalja (2997 UAH).

Kupi na Zoopassage.

Vidi također: Osnove mačje prehrane nakon kastracije.

Hranjenje prirodne hrane

Hranjenje prirodne hrane zahtijeva puno vremena od vlasnika. Potrebno je ne samo razviti odgovarajuću prehranu, već i redovito kupovati proizvode visoke kvalitete, pohraniti ih u odgovarajućim uvjetima, često ih postupno pripremati.

Na primjer, meso prije stavljanja u zdjelu purr, morate držati u zamrzivač za 7-10 dana, a zatim otopiti u hladnjak i pour kipuće vode, Nema smisla u potpunosti opisati hranjenje mačke s urolitijazom s prirodnom hranom: liječnik koji će pohađati će vam pomoći odabrati pravu prehranu.

Međutim, ima smisla popisati hranu koja je apsolutno zabranjena životinji tijekom prirodne prehrane.

 • riba, Riba iz rijeke sadrži teške metalne soli i veliki broj parazita. Morsku ribu možete maziti samo apsolutno zdrave životinje.U bolestima mokraćnog trakta riba je izvor magnezija i fosfora koji se talože u mjehuru, stvarajući struviti kamen.
 • mlijeko, Životinje ne upijaju ovaj proizvod, au slučaju ICD može ozbiljno oštetiti, jer sadrži najmanje 0,12 mg magnezija s maksimalnom dopuštenom količinom za pahuljaste kućne ljubimce 0,10 mg.
 • svinjetina
 • zobena kaša
 • Začinjeni, dimljeni, začinjeni, slani proizvodi bilo kojeg podrijetla
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: