🐈 Što hraniti glupu mačku: 5 najbolja hrana + prirodna hrana

Mačka hrana s osjetljivom probavom

Poremećaji probavnog sustava jedan su od najčešćih problema s kojima se vlasnici mačaka i mačaka obraćaju veterinaru. Neke su životinje pretrpjele sirove hrane za sirovu hranu, dok su ostali vlasnici prečesto "razmažili" hranu sa stola.

U ovom ćete članku naučiti kako hraniti mačku osjetljivom probavom.

sadržaj

 • Najbolja gotova hrana
 • Hranjenje prirodne

Uzroci i simptomi probavnih problema kod mačaka:

 1. Nedovoljna količina probavnih enzima koji luče gušterača.
 2. Gutanje različitih predmeta.
 3. Pankreatitis.
 4. Akumulacija vune u želucu.
 5. Parazite (na primjer, okrugle ili tapeworms, nematode).
 6. Viralna infekcija, na primjer, parvovirus (infektivni enteritis, mačji sloj).

U nekim slučajevima, mačke su u početku brze ili je njihova gastrointestinalna trakta previše osjetljiva na mnoge proizvode ili sastojke hrane (potonji se obično nalaze u umjetno uzgojene pasmine).

U velikoj većini slučajeva ljubljena mačka ili mačka trebaju se prenijeti na hranjenje visokokvalitetne holističke hrane, super premija ili premije, koja je označena "za osjetljivu probavu". Pogledajte naš feed klasu i vrste.

Najbolja mačka hrana s osjetljivom probavom

 1. Golden Eagle holistički osjetljiva formula mačke
 2. GRANDORF bijela riba i krumpir za odrasle osjetljivo
 3. Shine osjetljivost na GO
 4. Eukanuba Intestinal Formula
 5. Josera SensiCat

A sada ćemo detaljnije razgovarati o vrsti hrane koju možete hraniti izbirljivom mačkom.

Golden Eagle holistički osjetljiva formula mačke

Zlatna orla holistički osjetljiva mačka formula je puna suha hrana. Ne sadrži žitarice (pšenica, zob, itd.), Koji mogu kisiti u želucu i uzrokovati probavne probleme u mačiću ili mačiću.

Hrana je 43% bjelančevina (perad) i sadrži samo 19% masti, što neće dopustiti da životinja dobije na težini i zaradi jetrenu bolest.

Nedostatak hrane je visok sadržaj pepela – 9,9%, iako idealno ne smije biti veći od 7%.

Konzervansi koji dozvoljavaju da se granule dugo pohranjuju su vitamini (A, D3, E) i mikro- i makronutrijenti (bakar, magnezij, kalcij, fosfor, Omega-3 i Omega-6 kiseline). Hrana koja je obogaćena eliminira potrebu za uvođenjem dodatnih kompleksa vitamina i dodataka prehrani u mačke s osjetljivom probavom.

Recenzije veterinara kažu da je hrana savršeno probavljena, životinja postaje aktivnija i razigrana.

Vidi također: Popis kontraindiciranih mačaka hrane.

GRANDORF bijela riba i krumpir za odrasle osjetljivo

Ova hrana pogodna je ne samo za mačke osjetljive probave, već i za životinje koje imaju tendenciju ili već pate od bilo koje vrste alergije na hranu.

70% sastava – proteinski proizvodi, a ne koštani obrok i ostali jeftini sastojci, tj. Meso (dehidrirani bakalar, haring, purica, Antarktik kril). Preostalih 30% – komponenti povrća.

Zbog visoke hranjive vrijednosti i zasićenosti proteina, ova hrana će dati puno energije slatkom nestašnom ili nježnom sinu, ali neće dopustiti da postane masnoća. Vlasnici mačaka i mačaka s osjetljivom probavom ističu da su dijelovi hrane malo zasićeni u usporedbi s drugim hranom. Životinja se ne zamaraju i ne slijedi vlasnika na petama, moleći za hranom.

Shine osjetljivost na GO

Vlasnici mačaka, iako se žale za visokim troškovima ovog (kao i bilo koji drugi visokokvalitetni) hrani, prihvaćaju činjenicu da ništa nije žao zbog zdravlja i dobrobiti pahuljastog pratitelja. Granule u hrani su male, brzo digested, tako da se dnevna doza hrane treba podijeliti u 2-3 serviranja.

Uz GO Osjetljivost Sjajna hrana, mačke postaju razigrane, nježne, brzo dobivaju tjelesnu težinu ako su imali deficit, ali brzo izgube težinu ako je zabilježena pretilost.

Sastav je općenito dobar: meso patka, jaja, piletina, grašak, leća, slanutak. Nema kukuruza i riže, pšenice i zobi, koji su nedvojbene prednosti hrane. Nedostaci pripravka trebaju uključivati ​​prisutnost brašna od grašaka, fosfornu kiselinu, kao i neko prirodno sredstvo za poboljšanje okusa, koje ne naziva proizvođač.

Vidi također: Što hraniti mačku nakon poroda.

Eukanuba Intestinal Formula

Ovo je izvrsna opcija za mačke s osjetljivom probavom, ali u većini slučajeva veterinari propisuju Eukanuba Intestinal Formula kao medicinsku hranu.

Hrana je namijenjena ne samo uklanjanju već postojećih problema s gastrointestinalnim traktom, već i sprečavanjem njihova pojavljivanja, kao vlasnici mačaka koji su ove hrane kupili svojim kućnim ljubimcima u jednom glasu.

Proteinski dio granula sastoji se od piletine i puretine, ali ugljikohidrata, na žalost, uglavnom od kukuruza i kukuruza. Upravo zbog tog biljnog sastojka Eukanuba Intestinal Formula je jeftin, ali nije lider među mačkama osjetljive probave.

Josera SensiCat

Mišljenja vlasnika životinja o ovoj hrani podijeljena su gotovo jednako: jedan dio ljudi nema pritužbi na Josera SensiCat, a drugi je uvjeren da zbog njega mačka može biti uzrujana stolicom.U većini slučajeva, ova posljednja činjenica povezana je ili s oštrom promjenom hrane ili s individualnom netolerancijom na životinje bilo koje komponente.

Pure jesti Josera SensiCat i često ih tražiti, ali dnevna stopa preporučena od strane proizvođača ne smije se prekoračiti, kako ne bi bilo dodatno opterećenje već oslabljenom gastrointestinalnom traktu. Granule se sastoje od obične paske i puretine (33% ukupnog proteina), riže, kukuruza, masti i proteina peradi, te suhe ptice jetre.

Prema pregledima veterinara, prisutnost rezidualnih fuzijskih masnoća i suhih koračnjaka u sastavu je uznemirujuća. Zbog tih ostataka i ostataka, hrana se nalazi na najnižoj razini ocjena visoke kvalitete mačje hrane s osjetljivom probavom.

Vidi također: Recenzije veterinarima o hranidbi mačaka nakon sterilizacije.

Hranjenje prirodne

Opća načela hranjenja mačaka osjetljivom probavom i bolesti gastrointestinalnog trakta s prirodnom hranom ne razlikuju se od hranjenja sa zdrave mačke naturala.

 1. Nikad ne dajte životinjama hranu sa svojeg stola, čak i ako ih je vrlo traženo. Za mačke uvijek morate kuhati zasebno.
 2. Nije lako napraviti vlastitu uravnoteženu prehranu, izračunavajući potrebnu količinu proteina, masti, ugljikohidrata, vitamina, mikro i makro elemenata, kao i dio. Preporučljivo je da se obratite kvalificiranom veterinaru, a bolje veterinaru, nutricionistu.
 3. Pod strogom zabranom svinjske i riječne ribe, Prva je teška hrana za želudac i slabo probavljena, a druga u pravilu sadrži veliku količinu soli teških metala i larve parazita.
 4. Temelj prirodne hrane treba biti protein. Kod 65-70% po porciji treba se sastojati od mesa peradi (po mogućnosti ako je to piletina ili puretina). Jednom tjedno možete zamijeniti meso na morskoj ribi.
 5. Potrebno je davati odjeću mačkama, ali u razumnim količinama – ne više od jednom tjedno. Broj pilića jetre, srca, želuca mora se povećati za 50% u usporedbi s uobičajenom dozom mesa, budući da imaju manju nutritivnu vrijednost. Prednost nusproizvoda jest da oni sadrže neke vitamin, aminokiseline i elemente koji se ne nalaze u fileti.
 6. Ako mačka ili mačka s osjetljivom probavom dobro probavlja mliječne proizvode, onda jednom tjedno možete dodati svježi sir, malo češće nezaslađen jogurt. Imajte na umu da se mliječni proizvodi nikad ne stavljaju u zdjelu s mesom: princip odvojenog hranjenja vrijedi čak i za mačke! Bolje je ne davati mlijeko u čistom obliku, jer može prouzročiti proljev.
 7. 20% prirodne hrane trebalo bi se sastojati od ugljikohidrata. To mogu biti žitarice iz ječma, riže, heljde, prosa i ostalih žitarica. Ječam bi trebao biti isključen iz prehrane mačaka s osjetljivom probavom, jer je dug i teško probavljiv, kao i griz, koji u načelu ne nose nikakvu korist.
 8. Preostalih 10% prehrane – povrće: tikvice, mrkve, bundeve, kupus, zelenu salatu. Povrće je uvijek svježe. Bolje je samljeti s mješalicom ili sitnim rešetkom i dodati kau ili mesu.
 9. Kada se hranite prirodnom hranom, svakako dajte mačkama i mačkama vitamine, mikro i makroeleme. U većini slučajeva, multivitaminski kompleks će biti prikladan za ove svrhe, što veterinari mogu preporučiti.
 10. Životinja mora uvijek imati zdjelu s čistom vodom koja se mora mijenjati dva puta dnevno tijekom hladne sezone i 3-4 puta dnevno u toploj vodi.

Ako niste sigurni što hraniti lakom ljubimcu, obratite se veterinaru. On će propisati testove, čiji rezultati će vidjeti koje tvari nedostaje, savjetovat će kako prilagoditi prehranu.

video

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: