🐈 Longhair mačke: popis pasmina s fotografijama, njegu

Mačje mačke

Longhair mačka – senzacija mačka! Prekrasna Europa predstavila ga je 16. stoljeću aristokru Pietru della Valle. Poznati putnik donio je nekoliko dugodlaknih ljepota iz Perzije i predstavio ga Papi. Vrhovni je papa prvi koji je padao pod perzijski šarm, a slijede ostali Talijani, a potom i Francuzi.

Povijesno gledano, orijentalne ljepote odmah su bile pod pokroviteljstvom plemića. A ako su u Italiji duge kose mačke pasmine osvojile Papu, tada su u Francuskoj živjeli na dvoru kardinala Richelieu. O, koliko je malih i velikih tajni svijeta iza kulisa vidjelo mačke s dugom kosom! Ali pasmine mačaka s dugom kosom se ne razlikuju u razgovoru, a kuća aristokrat ostaje pouzdani čuvar tajni.

Istodobno, mnogi kažu da su dugodlaki mačke puno privlačniji svojim kratkovidnim prijateljima. Doslovno su stvoreni za stan ili kuću, ali u njihovoj ljubavi ipak daju ljudima prvo mjesto. Za djecu i za odrasle, dugodlaki mačke su idealni pratitelji!

Reći ćemo o glavnim dugotrajnim zastupnicima u ovom materijalu.

Longhair mačka pasmina s fotografijama i imenima

Perzijska mačka

Vidi također: Najveće pasmine mačaka.

Kuril Bobtail

Neva Masquerade

Ko misliš da je u pratnji skandinavske Tore pratio svoje avanture? Imaš pravo, mačka! Nije odstupila od Freya i stoga se često pokazala junakinja mitova i legendi sjevernih naroda. Istina je da ga nitko nije odveo za puninu, iako je poznati prirodoslovni Frinks zainteresiran za norveški već 1599. godine. Počasna slava stigla je norveške šumske mačke 1938. godine. No zvijezda groznica norveške šumske mačke nije bolesna. Samo sam ispravio krunu i nastavio živjeti svoj život.

Sveta mačka Burme kombinira estetiku perzijskoga, milost Siam i vlastiti šarm. Potonja se sastoji od simetričnih mjesta na koži, snježnih bijelih rukavica i posebne svilenkaste vune. Poznavatelji vjeruju da se ova pasmina može nazvati remek-djelo uzgojnog rada! Usput, prema legendi, krzneni kaput, safirni oči i rukavice znak su svetosti ove mačke, pa joj Burme dajte hranu sa svim poštovanjem!

Sibirska mačka

Somalska mačka

Jedna od najstarijih mačjih pasmina sačuvana je zahvaljujući pravodobnoj intervenciji turskih vlasti, koji su, štujući ugroženu stoku Angor, počeli uzgajati pasmine u zoološkim vrtovima. U jednom trenutku, američki uzgajivači uzeli su nekoliko luksuznih zastupnika iz Ankare. No, čak i danas, pravi turska angora je visoko cijenjena.

Turski kombi

Pogledajte turski kombi – trzaj mu šapicu. Zahvaljujući ovoj mački, Noa je plivao na kopno, jer je predstavnik ove pasmine nadigrao glodavca koji je mrvio rupu u kovčegu. Prema tome, prema legendi, dobila je božansku oznaku "otisak prsta" na području lijevog ramena. Vuna je ista kombija slična kašmirom i vrlo je jednostavna za čišćenje.

Briga za duge mačke

Ali nisu sve pasmine dugih kose mačke bile glatke kao i turski kombi. Većina Fuzziesa trebaju pedantnu njegu. Stručnjaci preporučuju podučavanje mačića takvim skrbi od prvog dana njihovog pojavljivanja u vašem stanu.

Vidi također: vodič za njegu mačke svaki dan.

Dakle, saviti prste, nego napisati – u kozmetičkoj torbi od dugodlaka mačka bi trebao biti:

  • tri tipa češlja: s kratkim i čestim zubima, sa srednjim zubima, s dugim i rijetkim zubima + prirodni četkica čekinja;
  • sredstvo za njegu vune: sprej od tepiha, talka, kondicionera.

Sve gore navedeno – obvezni minimum, namijenjen olakšavanju njege kućnog ljubimca.

Kako češljati dugu kosu mačka:

  • razotkriti tangles;
  • češalj s rijetkim zubima lagano češlja vunu;
  • napraviti isti češalj s čestim zubima;
  • i ponovite postupak s prirodnom četkom za čekinje.

Zapamtite da će vlakno, svježe zelje i posebna hrana pomoći vašem dugogodišnjem kućnom ljubimcu da izvede vunu koja je ušla u trbuh.

Kaže se da je Leonardo da Vinci jednom priznao: "Čak je i najmanja mačka savršena." I dugodlaki mačke – to je pahuljasto savršenstvo!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: