🐈 Lykoi (mačka vukodlaka): opis uzgoja, njegu i održavanje

Likoi: opis pasmine i obilježja skrbi

Vukodlaka mačka uzgajali su uzgajivači u 2010. prelazeći sfinga s američkom kratkovidnom mačkom. Nekoliko godina nakon rođenja prvog mačića – rođena je ova pasmina mačaka službeno registrirana, a stručnjaci su počeli aktivno uzgajati slatkiš. Neobična jedinstvena pojava predstavnika ove pasmine zbog genetskog neuspjeha. Od sfinge, legije su naslijedile tijelo i dobili kratki kaput iz američke mačke. Ova pasmina smatra se jednim od najrjeđih na svijetu, au Rusiji se ne bavi uzgojem srži.

  • 1. Opis pasmine
  • 2. Značajke njege i održavanja lica

1 Opis pasmine

Odrasli mužjaci ove pasmine dostižu oko 4 kg u težini, a ženke – ne više od 3,5 kg. Tijelo vukodlaka mačke je malo izduženo i mišićavo, udovi su izduženi i tanki. Savjeti šapa su male i zaobljene. Između prstiju postoje membrane. Rep porcija sužen prema kraju, potpuno ili djelomično prekriven tvrdom, kratkom kosom.

Predstavnici ove pasmine imaju malu srčanu glavu, visoku jagodicu, usku bradu i ravnu nos.Mačke imaju velike, široko razmaknute uši, velike i izražajne oči. Obojene su u sljedećim bojama:

  • žućkasta;
  • bakrena žuta;
  • smaragd;
  • sivkast zelena;
  • pepeljasto plavo;
  • plavkasto siva.

Značajka mačaka-vukodlaka – vune. Na cijelom tijelu životinje nalaze se hrpe kratke dlake, a na nosu, oko očiju i na vrhovima šape, potpuno je odsutan. U nekim pojedincima ove pasmine, vuna je odsutna u abdomenu, prsima i udovima. Na prvi pogled izgleda da je kaput poriluka vrlo teška i ogrebotina, ali kaput je ugodan do dodira i prilično mekan.

Još jedna zanimljiva značajka aspektima je da njihova presavijena koža reagira na svjetlo i toplinu, prekrivena tamnom pigmentacijom u cijelosti ili djelomično. Ali ako uklonite ljubimce od sunca, njegova će koža ponovno postati prirodna ružičasta boja.

Jedinstvena je boja vune od moltinga. Na bazi vuna vukodlačne mačke obojena je srebrno-siva ili snježnobijela, a na vrhovima crna.

PreporučeniSerengeti mačka: opis pasmine, karakter

2Funkcije i održavanje lica

Preporuča se pokretanje vukodlaka mačke u prostranoj kući, jer su predstavnici ove pasmine vrlo energični i znatiželjni. Mačići nisu prikladni za držanje u kućama gdje postoje i drugi mali kućni ljubimci i mala djeca.

Kućni ljubimci zahtijevaju posebnu njegu i moraju se redovito češljati. Njihova kosa pada ne samo tijekom razdoblja moltinga. Tijekom godine mačka postaje ćelavica nekoliko puta i ponovno raste s vunom. Nova kosa ponekad je tamnija ili lakša od stare. Ponekad se vlasi rastu na onim područjima gdje ih nisu prethodno promatrali.

Werewolt mačke trebaju biti često okupane, jer su goli dijelovi tijela povremeno prekriveni znojem. Voda tretmani nisu vrlo popularni među predstavnicima ove pasmine, tako da možete pribjeći čišćenje njihove kože s vlažnim maramicama. Uši i oči kućnog ljubimca trebaju biti pregledani svaki dan i po potrebi ih očistiti od prljavštine.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: