🐈 Lijepljenje za uklanjanje vune iz domaćeg mačka u želucu: upute

Lijepljenje za uklanjanje vune iz mačke u želucu: načelo rada, upute za uporabu

Vlasnici mačaka dobro su svjesni takvog problema kao što su njihova kućna ljubimica prilikom pranja. U većini slučajeva, mala količina kose prolazi neometano kroz gastrointestinalni trakt i prirodno ga ostavlja. Međutim, ponekad kaput stvara gustu glomerulu kose, koji se zadržavaju u gastrointestinalnom traktu. Ovaj je problem najvažniji za dugotrajne kućne ljubimce. Ova situacija zahtijeva pomoć vlasnika životinje.

Za uklanjanje grudica vune iz gastrointestinalnog trakta pahuljastih kućnih ljubimaca, razvijeno je nekoliko posebnih sredstava koja lagano oslobađaju životinje od problema, sprečavajući njihove gutanje.

  • 1. sredstva za uklanjanje gruda vune
  • 2. načelo djelovanja
  • 3. Doziranje i kontraindikacije
  • 4. Popularni alati

1Solice za uklanjanje gruda vune

Sredstva ove kategorije izrađena su u obliku paste i imaju sličan sastav koji uključuje balastne tvari:

  • vlakna;
  • mikrokristalna celuloza, biljna ulja;
  • slad.

Neki proizvođači dodaju trans-galakto-oligosaharidnu tvar kako bi se olakšalo uklanjanje dlačica.dodatno stimulira probavnu aktivnost i doprinosi normalizaciji sastava mikroflore velikog crijeva.

Pored monofunkcionalnih sredstava namijenjenih samo za uklanjanje grudica kose iz gastrointestinalnog trakta, postoje kombinirani lijekovi koji dodatno obogaćuju tijelo mačaka s bitnim vitaminima i mineralima.

Takve paste olakšavaju uklanjanje dlačica iz životinjskog probavnog sustava kod kuće.

PreporučeniKako odabrati pasta za zube za mačke i četkati zube vašeg ljubimca?

2 Načelo djelovanja

Tvari koje su dio paste za uklanjanje vune iz želuca mačke, obavijaju grudice vune koja je zaglavljena u gastrointestinalnom traktu i podmazuju crijevni zid, što olakšava uklanjanje sadržaja. Biljne masti i vlakna, koji su dio proizvoda, imaju poticajni učinak na crijevnu peristaltiku, što ubrzava proces.

Ne pojavljuje se otapanje, raspadanje ili probavljanje pilota pri uporabi posebnih pasta. Ona ide s stolicom u nepromijenjenom obliku.

Poticajni učinak na pokretljivost crijeva sprečava razvoj konstipacije. Ubrzano kretanje crijeva sprječava povraćanje i druge neugodne simptome u mačiću. Zahvaljujući revitalizaciji crijeva poboljšava se probava i metabolizam u životinjskom tijelu.

Stoga, upotreba alata u ovoj kategoriji pomaže poboljšanju općeg stanja kućnog ljubimca.

PreporučeniMalt-paste za mačke: upute za uporabu

3. Način primjene i kontraindikacije

Lijepljenje za uklanjanje vune iz probavnog sustava mačaka najčešće ima standardnu ​​metodu doziranja. Preporučuje se odrasla životinja da dnevno uzme 3-5 cm tijesta. Za mačiće je doza niža – 1-3 cm. Sredstva treba dati životinji prije jela ili hranom. Većina proizvođača posebna tjestenina za čišćenje crijeva hrpice gomile imaju miris sličan mirisu mačje hrane. Upute za upotrebu za pasta za uklanjanje kose pokazuju da je u slučaju neučinkovitosti dopušteno povećanje jedne doze lijeka.

Zalijepljenje za uklanjanje gruda vune iz gastrointestinalnog trakta nijePreporuča se za upotrebu ako mačka ima bolesti probavnog sustava, osobito u akutnoj fazi.

U slučaju sumnje, preporuča se da se posavjetujte s veterinarom.

PreporučeniZnačajke pastirskih mačaka kod majstora i kod kuće

4Popularni fondovi

Najpopularnije su posebne paste za čišćenje crijeva sljedećih proizvođača:

  • Malt Soft Extra (proizvođač Gimpet Malt Soft);
  • Beafar;
  • Cliny.

Mnogi proizvođači mačje hrane uključuju posebne dugotrajne mačke u svojoj liniji proizvoda. Ova hrana sadrži dodatke koji olakšavaju uklanjanje kose.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: