🐈 Lijekovi za mačke. Valerijan i mačje

Lijekovi za mačke. Valerijan i mačje

Svaka osoba je dugo znala da se, kako bi se opustili i zaspali, potrebno je valerijan. Ali na našim preljubima Valerian ima potpuno suprotan učinak.

Vrijedno je proliti negdje u kući barem jednu kap tinkturu, a mačka samo još uvijek pada u stanje euforije. I osobno, uvijek sam se pitao: zašto se to događa i ne šteti mačiću?

Učinak valerijana na mačke

Činjenica je da valerijan sadrži eterična ulja, čiji miris uzbuđuje živčani sustav koji prolazi. Posebno živo, učinak uzbuđenja očituje se kod mačaka, jer miris valerijana sličan je mirisu spolnih hormona koji mačka emitira tijekom estrusa. Životinja postaje hiperaktivna, kotrlja se na podu, teče, skokne i maha glasno.

Obično, nakon razdoblja euforije, postoji razdoblje ugnjetavanja, a životinja zaspati. Kod mačaka, miris valerijana također djeluje, ali manifestacija aktivnosti može biti manje svjetla.

Treba napomenuti da postoje pere koje su apsolutno ravnodušne prema mirisu valerijana. Ali ako im pokušate, na primjer, kap tinkture, to je ispunjeno činjenicom da će vas životinja redovito zahtijevati "drugu dozu". Uostalom, nije bez razloga da veterinari uspoređuju valerijan za mačke s drogama.

Stoga, ja osobno ne preporučujem da eksperimentirate i dajte životinji ovu biljku u bilo kojem obliku, pogotovo ako se samo želite zabaviti. Ne možete izračunati dozu, što može dovesti do štetnih učinaka, pa čak i smrti.

Valerian također ima ljekoviti učinak na životinje s mišićnim grčevima gastrointestinalnog trakta ili kardiovaskularnim zatajivanjem. No samo ga veterinar može propisati kao lijek za vašeg ljubimca, računajući točnu dozu i oblik lijeka.

Pitam se:

  • kako staviti mekane kandže za fotografije i videozapise mačaka;
  • buhe u mačkama kako se povući i kojim sredstvima;
  • imena za britanske mačke;
  • Kako ime crvenog mačića dječaka i djevojčice.

Utjecaj mačja na mačke

Sličan učinak na mačke je mačja ili mačja. Ovo je omiljena biljka oko 85% svih mačaka. Učinak mačke na mačku može se usporediti s djelovanjem koktela na osobu nakon napornog rada – to oslobađa mačke od stresa i nervoze.

Biljka sadrži eterično ulje, čija je glavna komponenta mekan halucinogen – nepetalacton.U leđima mačjeg nosa, postoji orgulje koji reagiraju na životinje udišući osebujni miris mačjeg mamca. Nakon udisanja atraktivnog mirisa, mačka počinje trljati protiv biljke, može ugristi stabljiku.

Ako koristite sjeckani sušeni mač, životinja će je jednostavno lizati. Učinak radosti, aktivne igre i euforije obično traje oko 10-15 minuta nakon čega se mačka smiri.

Catnip je naširoko koristi u takvim slučajevima da podučavaju plesati, igračke. Da biste to učinili, utrljajte kotethochka mentu i stavite mačića pokraj njega. Ispod sam snimio kratki videozapis za demonstraciju.

Kako biste povećali apetit, posipajte suhe hrane za životinje sa suhom travom. Pročitajte više u članku o hranjenju mačića.

Također treba napomenuti da postoji mali postotak mačaka koji ne reagiraju na mačje. U pravilu, catnip nema utjecaja na vrlo male mačiće.

Osjećaj na miris mačjeg mačja počinje se razvijati za 6-8 tjedana i potpuno je formiran od 12 tjedana starog mačića.

Ali zapamtite da mačka nije namijenjena svakodnevnoj uporabi.Kratka, ali česta razdoblja jakog uzbuđenja živčanog sustava mogu nepovoljno utjecati na zdravlje vašeg ljubimca. Preporučljivo je da se posavjetujte sa svojim veterinarkom prije nego počnete koristiti mačje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: