🐈 Mačka kašlja i otežava - kako se tretira kod kuće

Liječenje mačjeg kašlja kod kuće

1

Naša manja braća su na mnogo načina slična ljudima, tako da mogu uhvatiti hladnoću i razboljeti. Nije uvijek moguće kontaktirati veterinar odmah nakon što se simptomi otkriju, pa se mnogi pitaju kako liječiti kašalj i pijavica kod kuće kod kuće.

sadržaj

 • Opis države
 • Zašto mačka hrči i kašlja?
  • Bolesti dišnog sustava
  • Vanjsko tijelo u grkljan
  • ozljeda

Ovaj simptom je promatran barem jednom u svakom životu od svakog domaćina pahuljastog stvorenja, ali svaka nova bolest, tijekom kojega se zvijer kašlja i otežava, može se tretirati drugačije, ovisno o razlozima zbog kojih se napad dogodio.

Opis države

Kašalj s teško disanje – situacija u kojoj trebate brinuti o zdravlju vašeg ljubimca. Napad često prati ispljuvak i sluz, zvuk, kada se kućni ljubimac kašlja i wheezes, je nizak i prigušen, a trajanje može biti različito svaki put. Tijekom kašlja ne dođe se do pjega, jer ovaj simptom prati mačku gotovo cijelo vrijeme.

Slušalice na području djeteta dobro se čuju, jer dišni sustav utječe na bolest koja uzrokuje kašalj i šuškanje.

Može se čuti wheezing kada mačka teško diše, jede ili piju. Oni se ne zaustavljaju tijekom spavanja, ali češće idu na hrkanje ili hrkanje. Snažan hrkanje u snu govori o snažnom problemu u dišnim putevima. Često hrkanje prati iscjedak iz nosa, očiju, otekline. To su svi ozbiljni simptomi.

© shutterstock

Zašto mačka hrči i kašlja?

Kašalj je pratio mnoge bolesti, ali prisutnost hrkanja olakšava dijagnozu. često bez razloga hrkanje pedigreed mačaka s ravnim lice, Struktura njihovog nazofarinksa ne dopušta duboko udisanje, a hrkanje je stalan simptom koji ne utječe na život. Ako mačka kašlja i wheezes, najvjerojatnije je riječ o:

 • Bolesti dišnog sustava;
 • Vanjski objekt koji je zaglavljen u grkljanku;
 • Ozljeda grla;
 • Paraliza grkljana.

Razlikujući razloge zašto mačka kašlja i wheezes je dovoljno jednostavna, budući da imaju razlike u izgledu.

Bolesti dišnog sustava

Sve bolesti dišnog sustava prate ne samo činjenica da životinja kašlje i zvučalo. Mačke počinju kihati, imaju vodene oči i iscjedak nosa. Prvih nekoliko dana kašalj je suh, piercing, ali nakon nekoliko dana velika količina sluzi formira u grkljan, koja izlazi s kašljem.Mokro kašalj dobar je simptom koji ukazuje na borbu organizma protiv virusa ili infekcije. Međutim, to se odražava u ponašanju mačke, kada se kašlja i wheezes, prekomjerno pospanost, letargija i nedostatak apetita često se promatraju.

Trzanje nije uvijek prisutno tijekom bolesti dišnog sustava. Oni se mogu naći u naprednom obliku bolesti, na primjer, bronhijalne astme.

Tijekom sezone pogoršanja teško je da mačka udahne, pa se povremeno opaža kašalj i teško disanje. Također tijekom tog perioda može se primijetiti upala grla. Bolest je kronična, mora se liječiti samo pod nadzorom liječnika. Ali s uobičajenim bolestima dišnih puteva, možete se osloniti na izbor prodavatelja u veterinarskoj ljekarni.

Vanjsko tijelo u grkljan

Mačke često ne progutaju strane predmete, ali ta se mogućnost ne smije isključiti. Mačka može kašljati i pucati, kao da guši. Refleksi kašlja pokušava gurnuti zaglavljeni objekt. Šuma nastaje i zbog činjenice da zrak kroz dišni put ne može slobodno proći. Posebno se čuje wheezing kada izdahnete, Tijekom spavanja, životinja ne hrdi, ali možete čuti preglasan puffing, pa čak i zviždanja.

© shutterstock

Potrebno je što prije ukloniti strani predmet iz grkljana, nakon čega će simptom nestati. Ponekad bezoar iz životinjske vune može postati strano tijelo.

ozljeda

Ozljede grla koje uzrokuju kašljanje i šiling su dvije vrste:

 • unutarnje;
 • Eksterijer.

Interne ozljede uzrokovane su nepravilnom prehranom. Često je to prisutnost kostiju u prehrani, ali u nekim slučajevima razlog je nedostatak slobodnog pristupa vodi, zbog čega mačka ne može ispravno žvakati hranu.

Mačke dobivaju vanjske ozljede grla u borbama među sobom, kao i zbog zlostavljanja ljudi. Ozljeda se ne mora nalaziti na području strijca i grla, često životinja počinje kašljati i zvučati zbog lošeg stanja unutarnjih organa nakon neuspjelog pada. Na primjer, kratki kašalj može uzrokovati oštećenje organa gastrointestinalnog trakta.

Prisutnost ozljeda može se sama dijagnosticirati tijekom vanjskog pregleda, međutim, za cjelovitu sliku, ultrazvuk ili rendgenski snimak bit će potreban za procjenu općeg stanja životinje.

U slučaju unutarnjih mikrotrauma grkljana, jednostavno možete promijeniti dijetu na više benigni.I nakon borbe, možda ćete morati staviti čvrsto zavoj i uzeti antitusive.

Paraliza grkljana nije samostalno dijagnosticirana. Činilo se da je mačka zvučala i kihalo, ali ti procesi su implicitni i produženi. To zahtijeva sveobuhvatnu analizu i promatranje na veterinara nekoliko dana. Prema tome, liječenje je propisano samo od strane liječnika nakon zaključka, zašto mačka kašalj i wheezes.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: