🐈 Furagin za mačke - upute za uporabu

Liječenje cistitisa kod mačaka Furagin

Mačke, poput ljudi, često pate od cistitisa. Zarazna bolest daje životinjsku bol, mačke češće idu u uobičajenu ladicu. Ako postoje predisponirajući čimbenici, druge patologije mogu se pridružiti upalnom procesu, što dovodi do ozbiljnijih komplikacija. Za liječenje cistitisa veterini preporučuju upotrebu Furagina za mačke.

sadržaj

  • Upozorenja za uporabu
  • Mjere opreza
  • Doziranje lijeka

Upozorenja za uporabu

Furagin je sintetički lijek iz skupine nitrofurana. Namijenjen je liječenju zaraznih procesa urinogenitalnog sustava ljudskog tijela. Međutim, zbog njegove učinkovitosti, lijek je popularan među uzgajivačima pasmina.

© shutterstock

Kod liječenja cistitisa kod mačaka pomoću Furagina, primjećuje se neznatno različita doza nego kod ljudi. Značajke prijema također su različite.

Furagin je dostupan u obliku sitnog kristalnog slabo topljivog praha žuto-narančaste boje, u obliku tableta, masti i svijeća. Koristi se za teške upale mokraćnog trakta kod životinje. Također, lijek se koristi u operaciji za liječenje površine rane u obliku losiona, tampona, kompresija, zavoja.

Furagin je učinkovit u liječenju i sprečavanju takvih bolesti.:

  • apscesa;
  • apscesa;
  • osteomijelitis;
  • opekline;
  • uzavre.

Lijek doprinosi brzom zacjeljivanju rana, ublažavanju simptoma boli, smanjenju aktivnosti upalnog procesa. Furagin ima najnižu toksičnost svih preparata nitrofuran grupe, stoga nuspojave nakon njegove primjene su blage.

Mjere opreza

Je li moguće dati mačku Furagin? Bolesna mačka može koristiti Furagin tablete, ali postoji i oblik injekcije lijeka za ubrizgavanje otopine pod kožu. Životinje lakše podnose Furaginove injekcije, a liječenje je mnogo lakše.

Antimikrobno sredstvo najčešće je propisano mačkama s jasnom urinarnom inkontinencijom u slučaju progresije akutnog cistitisa. Vlasnik bi trebao poduzeti maksimalne napore kako bi brzo zaustavio napad i spriječio širenje infekcije kroz mokraćni trakt.

Furagin se ne preporučuje za trudne mačke i psa tijekom dojenja. Također je zabranjeno koristiti lijek kućnim ljubimcima s dijagnozom bolesti jetre.Furagin se sastoji od sintetičkih komponenti, koje stavljaju značajan pritisak na unutarnje sustave i pojedinačne organe. Ako s gore navedenim upozorenjima, veterinar propisuje Furagin mačku, mora smanjiti dnevnu dozu kako bi spriječio opijenost bolesne mačke.

Doziranje lijeka

Dnevnu količinu Furagina za mačke dodjeljuje sam veterinar i ovisi o težini kućnog ljubimca. Prosječna doza Furagin mačaka sastoji se od 2-3 tablete dnevno. Injekcije se izvode u stacionarnim uvjetima. Doza injekcije se također određuje pojedinačno za svaku mačku.

© shutterstock

Tijek liječenja ne prelazi sedam dana. Ako se terapija produžuje duže vrijeme, može doći do potpunog opijanja tijela mačke s neželjenim simptomima. U slučaju neuspjeha intenzivne njege s Furaginom, veterinar će propisati jači ekvivalent lijekova.

Upute za lijek detaljno su opisane da se Furagin može kombinirati s drugim lijekovima. Liječnik liječnik može propisati kompleksnu mačku terapiju cistitisa i očigledne urinarne inkontinencije.Na primjer, kako bi se postigao veći učinak liječenja, unos Furagina može se nadopuniti upotrebom kompleksa vitamina. Ova metoda liječenja spasit će mačku od svih negativnih posljedica., Ako Furagin mačka s cistitom u kombinaciji s antibioticima, onda možete dovesti bolesnu mačku na otrovanje hranom s teškim simptomima.

Lijek dobro prodire u tkivo organa. Nakon nekoliko sati, njegova koncentracija u tijelu doseže vrhunac i postupno počinje biti eliminirana iz tijela. Furagin se izlučuje uglavnom kroz bubrege, dio lijekova izlazi izmetom. Nakon 42 sata, tvar u urinu više nije određena.

Osoba koja je ikada uzela Furagina mora se sjetiti da je ljudska doza za bolesnu mačku opasna. Za pitanja o doziranju i načinu liječenja, najbolje je kontaktirati veterinara.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: