🐈 Laperm: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, uzgajivačnice

Laperm

Laperm je pasmina mačaka s prirodnim kemikalijama. To se očituje i samim imenom, koji se sastoji od francuskog članka "la" i engleske riječi "perm" – stalno mašući. Krzno ovih mačaka može biti jednostavno valovita, može se zavijati u malim prstenovima ili se uvijati u elastičnim kovrčama. U svakom slučaju, kovrče su glavni znak razlike između aperme i drugih pasmina.

Povijest podrijetla

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Laper mačke mogu biti kratke i dugodlaki. Oni imaju prosječnu proporcionalnu veličinu i dovoljno veliku težinu – do 5,5 kg.

Standard pasmine omogućuje bilo koju boju ili kombinaciju boja. Navodimo samo nekoliko osnovnih:

  • bijeli – čisti sjajni, ružičasti nosa i šape;
  • crna je gusta boje ugljena, nosa i šapa jastučići su također crni;
  • Đumbir je duboka, čista boja bez mrlja i otkucava, nosa i šapa jastučići su ružičaste boje;
  • bjelokost je krem ​​boje nijanse s ružičastim nosom i šapama;
  • čokolada – zasićena topao čokoladno-smeđa boja s ružičastim nosom i šapama;
  • Boja cimeta je svijetlo crvenkasto smeđa, puno toplija i lakša od čokolade.Nosa i šapa jabuke izgledaju lagano preplanuo ili imaju ružičasto-bež boje.

Moguće je popisati na neodređeno vrijeme, jer čak iu službenim standardima postoji više od 30 vrsta kapermova boja. Kornjah i školjka se smatraju nasljednim.

video

karakter

Osobitosti Laperovog karaktera su, unatoč egzotičnom izgledu, snažno povezane s osobom. Ove se mačke mogu prilagoditi svim uvjetima, sve dok postoji blizak ljubavni vlasnik. Nije iznenađujuće, recenzije o njima su najbolje.

Njega i zdravlje

Nasljedne i genetske bolesti u ovoj pasmini nisu. No, s pojavom buha na kapermov mogu se razviti alergije. Stoga je važno redovito cijepiti i čuvati neki ektoparazitni lijek kod kuće. Životni vijek laperm je dug – 12-15 godina.

Koliko je lapermska mačka

Gdje kupiti lovac mačića

U Rusiji mačke ove pasmine su male, pa mačići rijetko rađaju. Ali, ako se unaprijed dogovorite, uzgajivači će spremiti jedan za vas. Dakle, u Moskvi, uzgojni laper se bavi jednom od najstarijih vrtića "Russicurl" – //russicurl.com/

Koliko znamo, u Ukrajini, rasadnici se ne specijaliziraju za ovu pasminu.U Kijevu, samo je vrtić drugih kovrčava – Cornish Rex – //cornish-rex.kiev.ua/

Klinica laperma je čudo i u Minsku. Također se bave samo popularnijim kovrčavim stijenama – na primjer, //avicats.com/

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: