🐈 Quadricat cjepivo za mačke - upute za uporabu

Kvadrikat za mačke: zaštita mačjeg imuniteta

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca vjeruju da su kućne mačke samo za kućanstvo zaštićene od zaraznih ili virusnih bolesti. Međutim, ovo je mišljenje pogrešno.

Veterini preporučuju cijepljenje svih životinja. Najčešće, liječnik koristi kombinaciju cjepiva koji mogu štititi mačke od mnogih bolesti. Ovaj lijek je Quadricat.

 • 1. Svojstva cjepiva
 • 2. Kako se cijepiti
 • 3. Slične pripreme

1 Karakteristike cjepiva

Kvadrikat je polivalentna kombinacijska cjepiva proizvedena u Francuskoj. Može razviti imunitet na DNA i RNA, koji uključuju viruse. Lijek nema nikakvih negativnih učinaka. Quadricat tijekom cijele godine može stvoriti održivu zaštitu od bolesti kao što su:

 • bjesnoće;
 • respiratorne viroze;
 • panleukopenia.

Virusi su u stanju ući u tijelo mačke s odjećom ili cipelama vlasnika, kao i od drugih životinja. Zbog kalcitivirusa i herpesa nastaju upalni procesi sluznice, grkljan, konjunktivitis. Takve bolesti mogu postati kronične, stoga je učinkovitije spriječiti ih s Quadricat cjepivom.

Alat predstavlja protutijela otporna na Panleukopenia.U slučaju infekcije, bolest će proći brzo i bez komplikacija. Cijepljenje mačaka je jedini način da se izbjegne bjesnoća.

Aktivna komponenta lijeka je lipoproteinska frakcija. Ovaj element stvara snažan imunitet koji može odoljeti infekciji. Istraživači su dokazali da ova frakcija može stvoriti stabilnu zaštitu od konvencionalnih cijepljenja.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Vitafel-C za mačke

Želim se cijepiti

Kvadrikat je proizveden u poluproizvodnom obliku. U pakiranju lijeka stavljaju se dvije boce:

 • Sumporna suha mješavina bijele boje. Sastoji se od neutraliziranog virusa bjesnoće i panleukopenije virusa koji nema virulenciju.
 • Tekuća uljna smjesa. Sastav sadrži frakciju herpesvirusnog glikoproteina s kalciivijskim antigenom.

Boce su zapečaćene. Moraju se miješati prije cijepljenja. Ova doza je pogodna za mačke koje nisu mlađe od tri mjeseca. Zaštitne reakcije tijela ne nastaju odmah nakon injekcije. Ovo razdoblje traje od dva do tri tjedna. Zaštitne funkcije održavaju se tijekom cijele godine.Kvadrikat preporučuje se za godišnja cijepljenja.

Prema uputama za uporabu prije uvođenja cjepiva, životinja mora biti dewormed. Nekoliko sati prije injekcije, daje se antihistamin da spriječi alergije. Quadricat je umetnut u bedro ili greben. Kako bi se izbjegli neželjeni učinci, veterinar bi trebao provoditi cijepljenje.

Alergijske reakcije na Quadricate su rijetke. Lijek je dopušten za trudne mačke.

Nakon postupka i tijekom formiranja imuniteta potrebno je isključiti kontakte mačke s drugim životinjama.

Lijek treba čuvati na suhom i izvan dosega djece. Temperatura bi trebala biti između 3 i 9 stupnjeva Celzijusa. Rok trajanja lijeka je 2 godine.

Četrnaestog cjepiva više se ne pušta. Proizvođači lijeka zamijenili su ga suvremenim analognim alatom – Purevaks.

3Slični lijekovi

Budući da je cjepivo prekinuto, mogu se upotrijebiti njegovi analozi. Na primjer:

 • Purevaks;
 • Multifel;
 • Nobivac.

Liječnik treba propisati veterinar.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: