🐈 Kuril bobtail: fotografija, cijena, opis pasmine, lik, video, vrtić

Kuril Bobtail

Kuril bobtail je ruska aboridžinska pasmina kratkih pasmina. Izgleda poput risa, skakanje poput zeca, izdao je poput psa i nježan poput mačke koja je prolazila. Bobtails mogu biti s dugom ili kratkom kosom, ali pom-pom repovi su glavni znakovi razlike.

Povijest podrijetla kurilskog bobita

Kao što je jasno iz imena pasmina, njegovo rodno mjesto je Kurilski otoci. Baš kao što su Rusija i Japan raspravljali o vlasništvu nad tim područjima, bilo je rasprava o novoj pasmini mačaka. Ali kada su se Kurili preselili u Rusiju, Kuril bobtail se smatra ruskom pasminom.

Prema felinolozima, mačaka kratkog kraja žive na otocima barem 200 godina. Sredinom 20. stoljeća, posjetitelji su počeli obraćati pažnju na njih i počeli ih postupno prenijeti u središnju Rusiju.

Stručni uzgajivači aktivno su zainteresirani za pasminu tek početkom 1990-ih. Konkretno, felinolozi Tatiana Bocharova i Lilija Ivanova posjetili su Kurilske otoke i tamo su donijeli bobale. Od tada, pasmina je prepoznata u svim međunarodnim organizacijama. Pasmina ima mnogo zajedničkog sa sibirskom mačkom.

Karakteristike pasa

Obiteljski privitak

zdravlje

Nasmijava se ljubav

Odnos prema strancima

Živi s drugima

oglas

Opis Kurilian Bobtail pasmine

Mačke Kurilian Bobtail pasmine su srednje veličine, ali jaka gradnja, čučanj, tip tijela struktura je polu-cobby. Odrasle mačke znatno su veće od mačaka. Njihova težina može doseći 7,5 kg, dok mačke težak prosječno 4-5 kg.

Standard pasmine prema organizaciji TICA daje slijedeći opis kuril bobta:

 • Glava je velika, modificirana oblika klinova s ​​zaobljenim konturama, njuška je široka na razini jagodica, dobro izražen puni brusilice; široka brada, blago zaobljena u profilu;
 • Oči su u obliku oraha, umjereno velike, ovalne na vrhu i zaobljene na dnu, postavljene široko od baze od uha do vrha nosa. Boja je čista, svijetla, možda ne odgovara boji. Željene su žute i zelene boje. U mačkama s kombi za boju, harlekin i bijelu kosu, oči bi trebale biti plave ili obojene;
 • Uši su široke, srednje veličine, trokutaste, lagano savijene naprijed i zaobljene na krajevima. Udaljenost između ušiju je jednaka širini baze jednog uha. Malo ili srednje palete na ušima;
 • Nos – srednja dužina, široka i ravna;
 • Tijelo – veličine: srednje do velike, ali kompaktno. Široka prsa, linija bedra mogu biti malo podignuta;
 • Podignuto – srednje duljine, snažne, stražnje noge dulje od prednje strane, zaobljene na krajevima;
 • Vuna – svibanj biti kratka ili polu-dugo. Kratkoročni bobtail ima iste kratke kose repa. Polu-dugokosi – tu su tzv. Pahuljaste hlače, čarape i ovratnik, pahuljasti rep s olovkom.
 • Rep – sastoji se od jednog ili više zavoja (dodir – najmanje 2 kralješka), izgleda poput pahuljastog četkanja ili pomona. Vidljiva duljina repa s krznom iznosi 1,5 cm do 8 cm u kratkovremenim mačkama, a do 13 cm u polu-dugim kose mačaka. Ovisno o dužini, felinolozi razlikuju nekoliko tipova bobtail repova:
 • "kljun" – od 2 do 8 kralježaka, snažno deformiran i međusobno povezan. Takav rep je obično ravno ili lagano savijen;
 • "spirala" – od 5 do 10 kralježaka koji tvore spiralu ili kuku. Ovo je najčešći oblik repa;
 • "panicle" – od 5 do 10 kralježaka, ravni oblik i veličina u 2/3 duljine normalnog repa;
 • "Uvučeni bobtail" – od 5 do 7 kralježaka, koji u početku idu ravno, a na kraju su uvijeni u petlju. Ali ovaj tip repa smatra se nedostatkom.

  Neke dodatne fotografije i slike prikupljaju se u sljedećem videozapisu:

  Ova mačka je samo neustrašiva. Što je pasmina predstavnik još uvijek sposoban za ovo?

  karakter

  Kako utvrditi odgovara li vam se lik Kuril Bobtail? Ovo je nasljedni lovac štakora. Lovački instinkt nalazi se u svojoj krvi. Pod prirodnim uvjetima, ove mačke ne ulijevaju samo miševe i štakore, već i vjeverice, zmije i čak i zečeve. Osim toga, oni su izvrsni ribari. Očigledno, to je razlog zašto Kuril Bobtails vole igrati u vodi.

  Prema vlasnicima kurilijanskih Bobtail za vas ako:

  • živite u privatnoj kući
  • ljubav prema prirodi ili ribolov
  • vole se brinuti za mačke krzno.

  Kurilski bobtail mačići su znatiželjni, društveni, vrlo inteligentni i lako naučeni. Oni su vrlo aktivni i neprestano nastoje uskrsnuti negdje više.

  Kuril bobtail može uzrokovati alergije. Budući da duge kose mačke trebaju češljati, posebno tijekom prolijevanja. Tretira se jednom ili dvaput godišnje.

  hranjenje

  Feed mačke trebaju prirodnu hranu, iako je moguće i suhe kvalitete. Poželjno je da je hrana bila teška: mogu biti kosti, hrskavice, pileći trbuh.

  Zapamtite da je kurilski bobtail zapravo lovna pasmina.A prehrana kod kuće trebala bi biti što bliža prirodnom. Međutim, hranjenje čistog mesa, kao što je govedina, je opasno. To može dovesti do trovanja proteinima.

  Najbolje opcije hrane: piletina, riba i suha hrana. Pristup vodama kod mačke trebao bi biti stalno.

  Koliko je kurilijanska Bobtail mačka

  Cijena predstavnika ove pasmine u vrtiću će, naravno, biti veća. No, tada ćete imati jamstvo da je mačić cijepljen i ima rodoslovni list. Osim toga, možete pronaći recenzije već sretnih vlasnika bobita.

  Također vam savjetujemo da pogledate Maine Coon.

  Budući da je rodno mjesto pasmine Rusija, postoje različite kurilske bobtail dječje vrtiće.

  – u Moskvi možete kupiti u Zlatnoj sredini mačevanje //zolotaya-seredina.ru/ i Cvijet iturup vrtić //cvetokititur.ru/

  – u St. Petersburgu razumne cijene za mačiće u Akirvili Kuril bobtail vrtić – //www.akirvili.ru/

  – u Kijevu postoji i kuril bobtail vrtić – //kur-bob.wixsite.com/gold-rezrv

  – u Minsku kupiti u vrtiću //happyhunter-cat.by/

  Kako vam se sviđa Kuril bobtail? Ostavite svoje komentare o ovoj pasmini u komentarima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: