🐈 Kuril bobtail: opis pasmine

Kuril bobtail: opis pasmine i prirode mačaka

Kuril Bobtail je pasmina mačke čiji je predak japanski Bobtail. Značajka ovih mačaka je njihov skraćeni preklopni rep. U karakteristikama tih kućnih ljubimaca spominje se njihova hrabrost, odanost i prijateljstvo. Ova pasmina mačaka službeno je priznata samo u 2009, a standard je razvijen za polu-dugokose i kratke kose Kuril bobtails.

 • 1. Opis Kuril Bobtail
 • 2. Priroda mačaka
 • 3. Značajke hrane

1 Opis Kuril Bobtails

Opis pasmina je kako slijedi:

 1. 1. Tijelo i udovi. Mužjaci su veći od ženki. Bobtail body build je kompaktan s dobro razvijenim mišićima. Šape su zaobljene, leđa je blago zakrivljena. Stražnje noge malo duže od prednje.
 2. 2. Glava, uši i njuška. Kurili imaju trapezoidnu glavu, a uši srednje veličine postavljene su visoko. Krajevi ušiju blago su zaobljeni, a na podnožju su širi. Kljun s širokim jagodicama i razvijenom bradom.
 3. 3. Oči. Kuril Bobtail ima okrugle, blago nagnute oči. Njihova boja ovisi o boji vune.
 4. 4. Rep.Duljina repu predstavnika ove pasmine ne smije biti veća od 8 cm, isključujući vunu. Mora postojati savijanje ili nabiranje i nekoliko čvorova. Na vrhu repa nalazi se pumpa od vune. Broj kralježaka na repu varira od dva do deset.

Predstavnici ove pasmine imaju četiri oblika repa:

 1. 1. "kljun". Rep se sastoji od 2-8 kralježaka. To je slabo pokretno, a kralješci zbog deformacije su loše opipljivi.
 2. 2. "Prasak". Broj kralješaka – ne više od 15 godina. Pustovi su pod pravim kutom. U mačkama s poluslatnim kose, takav rep izgleda mnogo privlačniji od onog kratkog repa.
 3. 3. "Spiral". Broj kralješaka nije veći od 10. Kut pukotina je prilično oštar i rep je u stanju uzeti različite oblike.
 4. 4. "Pushed u stranu". Rep se može kombinirati. Na podnožju je ravno, a na vrhu ima nabora. Takav rep se smatra pokajanjem, a ako je predugo, onda se pojedinac odbija od uzgoja.

Polu-duga kosa Kuril bobtail

Kurva na vratu, repu i stražnjim udovima je malo duža. Luksuzni ovratnici i "hlače" predstavnici ove pasmine naslijedili su od sibirskih mačaka. Na vrhovima ušiju imaju male resice.

Malena Kurilijanka Bobtail

Kratkoročni pojedinci imaju gustu kosu s razvijenom zaštitnom kosom. Podnožje je slabo razvijeno. Boja može biti bilo koja: monokromatski crvena, bijela ili crna ili dvobojna.

Standard nije dozvoljen samo purpurnom, faunu, čokoladi, cimetu i boji.

PreporučeniSelkirk Rex mačka: vrsta pasmine, karakter, osobitosti njege

2Caktor mačaka

Predstavnici ove pasmine obdareni su neuobičajenom inteligencijom, hrabrošću i dobro razvijenom intuicijom. Po prirodi Kuril Bobtails su vrlo nježan i društven. Životinje se brzo pridruže vlasniku i vole se igrati s njim. Mogu se lako podučavati razne trikove i jednostavne naredbe.

Kuriles, za razliku od većine rodovnih mačaka, ne boje se vode i plivaju sa zadovoljstvom u rezervoarima i spretno ribama. Mačke ove pasmine štite svoj teritorij i čuvaju se stranaca. Kuril Bobtails su opremljeni lovačkim instinktom, pa se stoga ne preporučuje da ih se čuva u istom apartmanu s malim glodavcima, ribama i pticama.

Dobro se slaže s kućanstvima i malom djecom i nikada ne pokazuje nerazumnu agresiju prema njima.Nemojte obilježiti teritorij koji, naravno, predstavlja veliki plus za većinu vlasnika. Vole provoditi vrijeme s kućanstvima. Pušači mačića umjereno su znatiželjni i razigrani.

3Osobennosti snaga

U skrbi, predstavnici ove pasmine su skromni, ali vlasnik treba obratiti posebnu pozornost na izradu odgovarajuće prehrane za njih. Hrana Kuril Bobtail mora biti uravnotežen i hranjiv.

Feed Kuril bobtail može biti prirodna hrana ili industrijska hrana. Osnova prehrane prirodne hrane trebao bi biti lean meat and meat. Prežesti proizvode koji se zamrzavaju. Poželjno je uključiti u prehranu i kuhanu morsku ribu i dati je svom ljubimcu jednom tjedno. Preporuča se hraniti životinju sirovim prepelicama i žumanjcima ne više od jednom tjedno.

Preporučljivo je povremeno hraniti kućnog ljubimca kuhanim povrćem i svježim voćem. Kada se hranite prirodnim proizvodima potrebno je uključiti dodatke vitamina u prehranu. Preporuča se hraniti pušače s industrijskom suhom i konzerviranom hranom od dobi od šest mjeseci.Preporučljivo je hraniti životinju holistikom ili super premium klasa.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: