🐈 Kratke kose mačke: popis pasmina s fotografijama, njegu

Kratke kose mačke pasmine

Kratke kose mačke – izvrsno-divno-velika … baka tvoje Murke. Zapravo, čak i ako je vaš kućni ljubimac obrastao dugom kosom, iza kojega je nemoguće ispitati elegantnu anatomiju, obiteljsko stablo od pahuljica počinje libijskom krznenom mačkom. Gotovo prije deset tisuća godina, libijska mačka (također nubijanska, također sjevernoafrička stepa), primijetivši u svom vidnom polju smiješna stvorenja tako pohlepna za nekompliciranu ljubav, odlučila ukrotiti ta stvorenja.

Mora se reći da godine školovanja nisu bile uzaludne, ako osoba ne obožava mačku, barem ga voli, brine za njom, hrani i čak ne može racionalno objasniti – zašto to radi ?! Nespretna, hirovita i nezavisna mačka jednostavno dopušta ljubav, dajući mu osobu priliku da se diviti sebi i ponekad se lijepo udari (ali ne protiv vune!)

Za formiranje ove pasmine obožavatelji bi trebali zahvaliti Harrisonu Weiru koji je vidio izgledi za razvoj pasmine mačaka koji kombiniraju izgled aristokrata i dostojanstvo aboridžinske mačke s kratkom kosom. Britanska mačka ispostavilo se, tradicionalno, nezavisno biće, ali istodobno vrlo uravnoteženo i nježno. Takva dosljednost čini ih idealnim pratiteljima.Razvrstavanje optimalno za stan ili kuću. Zanimljivo je da je britanska – možda jedina kratka pasmina, za koju se proizvodi specijalna hrana!

Škotske ravne kratkovalne mačke imaju genetski afinitet, pa čak i neku sličnost s britanskim, ali da ih nazovu blizancima, jezik se ne okreće – škotska mačka ima svoje "lice". Britanci su veliki, Škoti su lakši, Britanci su bezobrazni, a Škoti imaju mekše oblike lica. Vuna, naravno, kratka, plišna, s dobrim poddlakom.

Škotske mačke mačke su sjajne ručice! One su jedna od rijetkih mačaka koje često stoje s užitkom na stražnjim nogama.

Europska kratkodlaka mačka može biti dobro poznata vama kao domaćoj, i kao ulična mačka. Pretpostavlja se da je ova mačka – najčešća pasmina u dvorištima širom svijeta. Usput, 1997. godine pokušali smo dati ovu pasminu ime "keltski mačak", ali ime se nije držalo i europske kratkovječne mačke nastavile su osvajati svijet i srca, osobito poznate po virtuoznim sposobnostima u glodavcima.

Nekoliko parametara se razlikuje od uljane bullywigs ove mačke, od kojih je jedna kvaliteta vune. Debela, uz tijelo (i kratko!) Vuna je obvezna komponenta slike europske kratkovidne mačke.

U mnogim enciklopedijama o ovoj pasmini možete pronaći definiciju: "Jedina prava mačka"!

Orijentalne glatke kose pasmina mačaka

Azijske pasmine mačaka odlikuju se inteligencijom, genijalnosti, a fotografije predstavnika ove pasmine pokazuju posebnu milost i profinjenost mačaka orijentalnih pasmina. Odvojite se na četiri stijene ove skupine.

Orijentalna kratka mačka

Sijamska kratka

Mačka Bombayova mačka

Kombinacija sjajne crne vune i hipnotičkog sjaja bakrenih očiju čini predstavnicima ove pasmine poput minijaturnih pantera.

Egipatski Mau je u davna vremena bio personificiran za Egipćane Božica Bastet, onaj koji je znao dati radost života. Danas je to prilično rijetka pasmina, u Europi samo tri vrtića službeno uzgajaju egipatske žene, a šteta je – pasmina je vrlo zanimljiva. Znate li, na primjer, da egipatska Mau može trčati brzinom od 58 km na sat ?!

Američke pasmine mačke s glatkim kose s fotografijama i imenima

Ova skupina mačaka iz prethodnoga se razlikuje po velikim veličinama i posebnim "dugim nogama".

Američka kratkodlaka mačka

Za Novi svijet ova pasmina nije uopće nova. Predaka američke kožne mačke naselili su se u Americi prije nekoliko stoljeća, ali su službeno primili državljanstvo samo početkom prošlog stoljeća. Crno odijelo mačke Bastre Brown 1904. osvojilo je poznavatelje lijepe, a Buster Brown postao je progenitor ove pasmine. Mačke Amerikanci ispostavilo se vrlo lijepo i kao lijeno. Tako da ljubimac ne gubi struk, vlasnici se preporučuju redovito vježbati sa svojim kućnim ljubimcem. Amerikanci imaju gustu i vrlo meku kapu, za razliku od sljedeće pasmine.

Američka kosa mačka

Ova pasmina također se ponekad naziva žičana vuna, a ime izgleda kao da nagovještava nešto. Da, na kukovima, glavi, kralježnici i vanjskom dijelu repa, vuna predstavnika ove pasmine je grublja nego na ostatku tijela, što je izazvalo mit o različitoj kvaliteti vune. Zapravo, u osnovi, vuna tih Koto-Amerikanaca ne razlikuje se od vune samo kratkotrajne američke pasmine (koja je postala osnova za grube kose).Njihov temeljni premaz je gust i, unatoč činjenici da su neke dlake jako ukošene, općenito je njihov kaput prilično mekan. A lik je također mekan i prijateljski, za djecu, ova pasmina je super, jer američke okrutnosti mačke stvarno mogu voditi brigu o ljudskim bebama.

Američki nabori

Otkrili su tog neukrotiranog dijamanta 1981. godine u Kaliforniji i nazvali Shulamith. Shulamith je rodio 4 mačića, u kojima su se za nekoliko dana njihove uši bizarno savile. Ovaj egzotičan izgled i dovelo je do činjenice da je američki Curl jako cijenjen. U doslovnom smislu riječi – cijena mačića doseže 3000 dolara! Vunu predstavnika ove pasmine razlikuje se činjenica da oni nemaju praktički nikakav temeljni premaz, a vlasi se čini da prelijevaju preko mačjeg tijela.

Naravno, priča o kratkovidnim pasminama mačaka neće biti potpun bez spominjanja takvih pasmina kao što su:

 • Abyssinian mačka
 • Anatolijanska mačka,
 • Bengalska mačka
 • brazilska mačka
 • Burmilla Shorthair,
 • Korat,
 • Cornish Rex
 • Munchkin,
 • Ruska plava mačka,
 • i mnoge, mnoge druge.

Pronaći ćete priču o njima u našim drugim materijalima, a to je nekoliko riječi o brigu o kratkovidnim pasminama mačaka.

Vidi također: Popis pasmina pasmine pasmine.

Briga za kratkovidne pasmine mačaka

Sve kratke kose su uvjetno podijeljene u tri vrste:

 • mačke čija se kratka kosa čvrsto uklapa u tijelo;
 • mačke, različite plišane vune;
 • mačke s kovrčavom kosom.

Vidi također: Kako se brinuti za mačića kod kuće.

Ako vaša mačka pripada skupini kratkodlaka mačaka s bliskom kosom, onda se žurno čestitamo – skrb za tako lijepu ženu je minimalna! Jednom tjedno, četkom četkom četkom četkom i obradite proteinski uređaj koji čuva sjaj kaputa.

"Plišane" mačke trebaju češljati češaljima srednje frekvencije, koristite istu četkicu za masažu i gumenu guščicu. Potonji je dizajniran za uklanjanje posve zamrznute dlake.

Kovrčave ljepote vole kada se obrisaju svilenom krpom ili prirodnim antilopima. Često se ne preporučuje da se okupaju predstavnici ove pasmine. I zasigurno ne biste trebali češljati mačku nakon kupanja – ovaj bezbrižan korak može oštetiti osjetljive kovrče.

I prije nego što završimo priču o kratkovidnim pasminama mačaka – dobre vijesti! Ispada,progenitorima suvremenih mačaka, Nubians, preživjeli su do današnjih dana, mogu se naći svugdje u Africi i Kini.

"Murka, nazovi baku!"

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: