🐈 Korat: mačka fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Korat

Korat je pasmina mačke koja je okružena mnogim tradicijama. Općenito, oni se smatraju simbolom sreće. Također, korats simboliziraju bogatstvo – zbog srebrne boje; i dovesti domaćina dobru žetvu (boja poput kišnih oblaka, a njegove oči – poput mladih zelenih biljaka). Osim toga, već je dugo u Tajlandu dao par žrtava mladenici. Vjeruje se da su ove mačke s srčanim njušcima ključ za sretan brak.

Podrijetlo pasmine

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Korat mačke imaju malu ili srednju veličinu i težinu 3-4 kg. Odrasle mačke mogu vagati 4-5 kg. To su kompaktne i jake mačke. Njihovi glavni znakovi razlike su srčana njuška glave, srebrno-plava kosa i zelene oči.

Standard i detaljni opis pasa prema organizaciji TICA:

  • Glava je u obliku srca, glatka sa zakrivljenim krivuljama, široka. Crta obrva čini gornji dio srčanog uzorka. Čelo je veliko i ravno. Jaka, dobro razvijena donja čeljust i brada;
  • Uši – postavljene visoko, uzbudljivo, velike s zaobljenim vrhovima, široke u podnožju, s malom količinom vune;
  • Oči – nerazmjerno velike za lice, okrugle. Boja: zelena, najviše jantara. Mačići su rođeni s plavim očima, koji se zatim žute i žuto-zelene. Konačna boja je formirana kao mačka sazrijeva za 2-4 godine;
  • Nos – duljina je proporcionalna glavi, silazna zakrivljena linija nosa slična je lavovima;
  • Tijelo – polu-cobi, srednje veličine, dobra muskulatura. Udaljenost od vrata do dna repa je jednaka udaljenost od podnožja repu do poda. Široka prsa s vidljivim prostorom između prednjih nogu;
  • Šape – prednji dio je nešto kraći od stražnjih nogu, duljina proporcionalna tijelu, kraj šape je ovalan;
  • Remen – snažan u podnožju, srednje duljine, zaklanja do zaobljenog vrha;
  • Vuna – kratka ili srednja duljina, bez podsloja, čvrsto tijelom, svilenkasta i sjajna.

Kako odrediti da je ispred vas korat, a ne, recimo, ruski plavi, s kojim se često zbunjuje? Corati su teži, čvršći i čučnji, njihova tijela su zaobljena. Ruska plava ima dvostruki sloj, koralj nema podstavu, nije gusta. Druga velika razlika je nužno srčani oblik glave karata.

video

Još jedan video

karakter

Kao i kod svake prirodne pasmine, kora ima dobro zdravlje. Međutim, tijekom njihovog uzgoja zabilježeni su slučajevi genetske bolesti gangliozidoze (fizički razvoj u djetinjstvu, neurološki simptomi). Također je došlo do atteogeneze (nepotpune, oštećene koštane formacije). Ali očekivano trajanje života može doseći 20 godina.

Corati mogu biti osjetljivi na alergije, nacrte i katarhalne bolesti. Zato što trebate redovito pohađati veterinarsku kliniku i pravilno jesti.

Korat ima plavu boju. Vuna je lakša u korijenu, s tamnim srednjim i srebrnim vrhom. To daje cijelu mačku srebrnu boju, osobito jak u mjestima gdje je vuna najkraća.

Šape, nosa i usne u boji: tamnoplava ili lavanda s ružičastom bojom.

Mačići mogu imati nesvjestice ili tabby oznake, ali s godinama to prolazi.

Koliko je to

Kitten Breed razred klase i prikazati troškove od $ 400 (26.000 rubalja ili 9.000 UAH). Kao i obično, trošak ovisi o rodovini, spolu i obilježjima mačke. Također, što je veća cijena, to je više srebrno krzno od mesa.

Gdje kupiti karat

Mala pasmina korata može se naći samo u inozemstvu. Na području zemalja ZND-a, samo privatni uzgajivači uvoze kratke mačiće. Ali s takvim dogovorom, svakako dobijte povratne informacije o prodavatelju.

Ako ste privukli ove egzotične mačke, u Rusiji se nalaze uzgajivači drugih tajlandskih mačaka. Jedan od njih radi u Moskvi //www.thaicat.net/

Ako vam se sviđa izvorna boja kora, onda pogledajte rusku plavu pasminu. Tu je takav vrtić u Ukrajini, nalazi se u Kijevu //boyard.kiev.ua/

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: