🐈 Koltunorezy za mačke: kako odabrati i koristiti, cijene, recenzije, video

Koltunorezy za mačke

Komadi su zapetljani, dlake vune koje su pale zajedno. U dugotrajnim mačkama obično se pojavljuju krpelji u nedostatku odgovarajuće higijenske njege kose ili zdravstvenih problema. Mačke se ne mogu nositi sa samima, tako da ih možete jednostavno ukloniti uz pomoć koltunoreze.

Koltunorezka za mačke je poseban alat koji pomaže pažljivo rezati kuglu vune, bez da uzrokuje bol životinji i bez ozljede.

Vrste koltunorezov

  • Horizontalni koltunorez sličan nožiću koji se čisti i rezano povrće. Horizontalni rezači imaju nekoliko lopatica koje su paralelne i oštre s jedne strane i zaobljene za sigurnu upotrebu s druge strane.
  • Vertikalni rezni rezači su češaljovi s dugim zubima, nalik račiću. Zubi vertikalne koltunoreze oštri, ali zakrivljeni na takav način da ne ozlijediti životinju.

Obično su rezači opremljeni s 8-12 oštrih oštrica. Lopatice su izrađene od visokokvalitetnog čelika koji se ne oksidira i ne zahtijeva dodatno mljevenje.

Ergonomske ručke koltunorezov izrađuju izdržljiva i lagana plastika, što čini korištenje alata ugodnijim i sigurnijim.

Pročitajte također: Sve što trebate znati o mačkama za njegu

Kako odabrati koltunorez

Uzmite u obzir obilježja vune i veličine matova: što je veći koltun i što je dulja vuna, to su duži zubi tepisi i više lopatica potrebnih za sigurno uklanjanje koltuna.

Za mačke pasmina kao što su sijamski, britanski ili abesinski, vertikalni rezač s srednjim zubom bolje odgovara.

Prema ocjenama kupaca, horizontalni rezači za mačke su raznovrsniji za korištenje, ali skuplji.

Da biste uklonili tangles ispod nogu, postoje poseban koltunorezy s malim, ali debeli i nekoliko noževa.

Ne zaboravite da će pravilno odabrani rezni rezač osigurati visoku kvalitetu, bezbolno i gotovo neprimjetno uklanjanje boje.

Pročitajte također: Kako češljati mačku i riješiti se vune

Kako koristiti koltunorezy

  1. Postavka mora biti mirna. Mačka mora biti dobro raspoložena, a ne agresivna. Ne biste trebali početi odrezati prostirke nakon aktivne igre.
  2. Ako prigušite kosu prije rezanja matova, vlasi postaju ranjivija i lako ozlijeđeni. Najveći mogući i mogući učinak je obrada samog sloja i vune u blizini nje s posebnim prahom ili sprejem kako bi se olakšalo češljanje.
  3. Koltunorez se kreće u smjeru koltunu, kretanje bi trebalo biti kao kod češljanja vune. Oštrice alata bi trebale biti usmjerene prema dolje.
  4. Potrebno je izvlačiti problematično područje sve dok se ne ukloni zapetljana vuna.

Nije bilo moguće pronaći videozapise koji uključuju mačke, stoga načelo djelovanja može se razumjeti djelovanjem alata za pse.

Koliko je rezač

Ukrajina

  • Cijena horizontalnih rezača od 135 do 200 grivna;
  • Vertikalni modeli koltunorezov cijene od 59 do 120 grivna.

Ruska Federacija

  • Horizontalne rezače mogu se kupiti od 390 do 700 rubalja;
  • Okomito od 201 do 500 rubalja.

Moderni alati za njegu problematične vune sigurni su i jednostavni za upotrebu. Neki koltunorezam priložili su detaljne upute za uporabu. Ali ako niste sigurni u svoje sposobnosti, onda je najbolje da se obratite profesionalnim trgovcima za pomoć.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: