🐈 Koliko godina sijamske mačke žive kod kuće?

Koliko živih sijamskih mačaka

Ovo je jedna od najpoznatijih pasmina, ljudi ga štuju zbog profinjenog lika, lijepih očiju, čarobnog zvuka baršunastog glasa, nježnog, poslušnog karaktera itd. Uz pravilnu njegu, te životinje će živjeti dovoljno dugo. Ovaj članak govori koliko siamskih mačaka i mačaka živi i što pridonosi tome.

sadržaj

  • Značajke pasmine
  • život
  • zdravlje

Značajke pasmine

Domovini sijamskih mačaka – Tajland, koji je prije nekoliko stoljeća nazvan "Siam". Ovi graciozni kućni ljubimci prvi su put dovedeni u Englesku. Mačka navedene pasmine ima uši, rep, noge, lice koje su tamnije boje od drugih dijelova tijela. Životni vijek sijamskih mačaka ovisi o mnogim čimbenicima.

Važno je napomenuti da je kod rođenja mačić potpuno bijeli i samo tijekom vremena dobiva tamne mrlje. Također je zanimljivo Siamske mačke su imale crvene oči kao normalne, a sada – ozbiljan nedostatak. To se također odnosi i na rep bob.

život

Teško je utvrditi prosječni životni vijek četveronožnog domaćeg stanovnika.

Siamska mačka s dobrim stavom i brigom živi jako dugo, više od 10, a ako ste sretni – čak i više od 20 godina.

© shutterstock

Predstavnici britanske pasmine mogu živjeti toliko.Dogodilo se da životinja umre 2-3 godine nakon rođenja, sve ovisi o načinu života, zdravlju i atmosferi u kojoj živi.

Očekivano trajanje života sijamske mačke utječe:

  • nasljedstvo. Dugi ili kratki život izravno je povezan s genetskim karakteristikama roda;
  • briga. Dobra hrana, higijenska skrb i ljubav vlasnika / domaćice dat će životinju dugovječnosti;
  • kvalitetno liječenje. Redovita prevencija bolesti i pravovremena medicinska pomoć.

zdravlje

Jedan od najvažnijih aspekata dugovječnosti mačaka je dobro zdravlje. Čiste pasmine su sklonije različitim oboljenjima od onih koji se miješaju. Kućni ljubimci mogu patiti od raznih bolesti, uključujući urolitijazu, bolesti bubrega i očiju. Sve ove bolesti utječu na život ljubimca.

Pitanje "koliko godina sijamskih mačaka živi" da daju jasan odgovor gotovo je nemoguće. Može se reći samo da u prosjeku sijamske mačke žive duže mačke. Najvažnije je da je kućni ljubimac uvijek u dobrom stanju., Da biste to učinili, morate se redovito pregledavati u veterinarskoj ordinaciji, dnevni jelovnik, redovite šetnje na svježem zraku, pozornost i iskrenu ljubav.

© shutterstock

Sve te akcije zapravo su prilično jednostavne, možda negdje nepotrebne, ali zahvaljujući im da će sijamska mačka biti dugo živjela kod kuće, doživljavajući ljubav i naklonost vlasnicima. Uz ovu atmosferu, sijamske mačke mogu živjeti 23 godine, ako ne i više.

Sijamske mačke žive u prosjeku 20 godina, ako ga tjerate da se preselite češće, obratite pažnju na njega. Čak iu starijoj životinji, ne možete dopustiti da sve odete na stazu, dopustiti da spava cijeli dan. Potrebno je stvoriti motivirajuće okruženje za njega, tako da bi oni sami htjeli trčati oko kuće i igrati. Kod kuće, sijamske mačke žive jako dugo ako im oko nje skrbi i iskrena ljubav.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: