🐈 Koliko suhe hrane koju mačka treba dnevno: tablica dnevnog zahtjeva u gramima

Koliko suhe hrane mačiću treba dnevno?

Suha hrana je jedna od najboljih hrane za prehranu mačaka. Međutim, vlasnici kućnih ljubimaca pazite na takvu hranu. Vjeruju da suha hrana nije sigurna za kućne ljubimce. Stručnjaci kažu da je suha hrana visoke kvalitete izvrsna za prehranu mačaka, jer sadrži sve vitamine i elemente u tragovima koji su potrebni za zdravlje i razvoj životinje.

 • 1. Odabir pravog feeda.
 • 2. Karakteristike suhe hrane
 • 3. Gospodarska klasa
 • 4. Premium klasa
 • 5. Super Premium
 • 6. Holistička skupina
 • 7. Pravilno hranjenje
 • 8. Prednosti suhe hrane
 • Pokaži sve

1 Pravi izbor hrane za životinje

Prije nego što odete u trgovinu kako biste pronašli prikladnu hranu, trebali biste shvatiti što mačka stvarno treba. Morate znati koji proizvodi ne samo da će imati koristi vašem kućnom ljubimcu, nego će također biti visoke kvalitete.

Sastav mačje hrane trebao bi sadržavati glavne sastojke koji pridonose održavanju zdravlja i razvoja ljubimca. To uključuje:

 • meso govedine;
 • ptica;
 • riba;
 • taurin;
 • vitamini;
 • enzimi;
 • minerala;
 • kiseline.

Taurin je esencijalna aminokiselina koja blagotvorno djeluje na vid,srčanog mišića i reproduktivnog sustava mačjeg tijela. Protein je glavni građevinski materijal u rastu i općem funkcioniranju tijela. Sve ostale komponente igraju ključne uloge u fiziološkim procesima.

PreporučeniMliječni zamjena mačića za mačiće: kako odabrati i ispravno kuhati?

2 Karakteristike suhe hrane

Odabirom suhe hrane za svog ljubimca, vlasnik bi trebao znati da nisu svi jednako korisni.

Postoji 4 vrste suhe hrane:

 • ekonomija;
 • Premium;
 • Super Premium;
 • Holistički.

Glavna razlika između ovih razreda je stupanj štetnosti ili koristi koju hrana može učiniti životinji koja redovito koristi. Klasu hrane "ekonomija" najmanje je sigurno. Ako ih mačka neprestano jede, to će izazvati niz ozbiljnih problema s trbuščićem, bubrezima i jetrom. Konačno, ljubimac može umrijeti.

Vrhunska hrana neće učiniti bilo kakvu dobrodu životinji, ali neće učiniti ni ozbiljnu štetu. Ovo je najviše neutralna hrana.

Veterini preporučuju hranidbu mačaka sa super premium ili holističkim hranom.Ovi feedovi su najkorisniji i poslužit će kao kućni ljubimci samo za dobrobit.

PreporučeniTretira se za mačke: izbor proizvoda i pripremu hrane kod kuće

3 ekonomske klase

Stručnjaci savjetuju da izbjegavaju hranu ove vrste. Kao dio hrane ove klase, nije naznačeno niti meso niti bilo koje druge potrebne tvari. Umjesto toga, dominiraju aditivi koji uzrokuju snažnu ovisnost mačaka. Treba imati na umu da su hrana za prodaju po težini, tipa "ekonomija".

Od veterana se savjetuje da obratite pažnju na činjenicu da kućni ljubimci trebaju puno više hrane u gospodarstvu nego hrana visoke kvalitete da bi imali puni osjećaj sitosti.

Mačke moraju jesti hranu za gospodarstvo 2 puta više nego što bi trebalo biti za njihovu težinu i dob.

Pri korištenju povišenih dijelova hrane, životinja treba 3 puta više vode, samo tada bubrezi će ispravno raditi. No, pri korištenju niske kakvoće hrane za ekonomiju za postizanje ovih pokazatelja iznimno je teško jer životinja mora jesti više od norme. Na kraju, ovo dovodi do urolitijaze.

Ovaj tip uključuje: Kitiket, Whiskas, Friskis, Purina, Felix, OSCAR, Katinka, Darling, Kitty, Sheba, Stout, Naš brand i noćni lovac.

Najpopularnija gospodarska tvrtka je Whiskas. Dnevna stopa proizvoda u gramima, ovisno o težini kućnog ljubimca, dan je u tablici:

Pet težinaNormalno fiziološko stanjeTrudna mačkaHranjenje mačke
2-3 kg35-45 g100-145 g130-165 g
4-5 kg55-65 g100-145 g130-165 g
6-8 kg70-90 g100-145 g130-165 g

Starije mačke trebaju hranu manjim količinama od onih prikazanih u tablici.

PreporučeniU kući se pojavio mačić – što i kako je hraniti?

4 premium klase

Ova se skupina ne razlikuje od prethodne cijene, ali se sastoji od manje opasnih komponenti. Sastoji se od soje, boja, kemijskih aditiva i zamjenskih tvari, ali postoji i prirodno meso. Unatoč činjenici da stručnjaci ne savjetuju uključivanje takve hrane u dijetu životinja, to neće štetiti zdravlju kućnih ljubimaca.

Za razliku od hrane ekonomske klase, dnevna stopa potrošnje premium hrane je znatno niža, tako da bubrezi neće dobiti opasan teret. Većina vlasnika mačaka preferiraju ovu vrstu, budući da je to prilično proračun, a životinje se mogu hraniti tijekom čitavog života.

Ova grupa uključuje sljedeće brendove: Royal Canin, Proplan, Bozitu, Sretnu mačku, Guabi, Matisse, Belkando, Hills, Eukanuba, Yams, Brit, Advance i Flasazor.

Mnogi smatraju da su Royal Canin vrhunski vrhunski tipovi, budući da su njihovi proizvodi puno bolji od izvora drugih navedenih tvrtki. No, veterinari su savjetovani da izbjegavaju hranu za ovu marku, jer je nedavno domaća poduzeća počela proizvoditi i to može dovesti do značajnog pogoršanja kvalitete.

Najpoznatiji brandovi ove grupe su "Royal Canin" i "Proplan". Dnevna stopa proizvoda u gramima, ovisno o težini kućnog ljubimca, navedena je u tablicama.

Za Royal Canin:

Pet težinaNormalno fiziološko stanjeTrudna mačkaHranjenje mačke
2-3 kg35-45 g100-145 g130-165 g
4-5 kg55-65 g100-145 g130-165 g
6-8 kg70-90 g100-145 g130-165 g

Za "Proplan":

Pet težinaNormalno fiziološko stanjeTrudna mačkaHranjenje mačke
2-3 kg35-45 g100-140 g125-170 g
4-5 kg54-63 g100-140 g125-170 g
6-8 kg72-90 g100-140 g125-170 g

5 Super Premium

Sastav hrane ove skupine razlikuje se od velike ravnoteže nutritivnih sastojaka. Korisno je za kućne ljubimce. Mnogi felinolozi savjetuju odabir grupe "super premium" za hranjenje kućnih ljubimaca.

Krmna smjesa se sastoji od visokokvalitetnih proizvoda, a količina proteina i hranjivih tvari u njima je uravnotežena.Uzimanjem hrane ove klase, krzneni prijatelji uče sve potrebne elemente bez opasnosti za zdravlje.

Marke iz ove grupe: "Nutram", "Bosch", "1 Choiz", "Sanabelle", "Arden Grande", "ProNaiche holistic", "Profine adalt Cat" i "Kimiao".

Jedna od popularnih super-premium brandova je Nutram. Dnevna dopuštena količina proizvoda "Nutram I17 Unutarnje prolijevanja" prikazana je u tablici:

Pet težinaDnevna stopa
2 kg35-40 g
3 kg50-60 g
4 kg70-80 g
5 kg90-100 g
6 kg100-110 g
8 kg120-130 g
10 kg130-140 g

Svaka serija hrane ove grupe ima pojedinačni stol dnevne stope. Prije nego što hranite kućne ljubimce, pažljivo proučite informacije o pakiranju.

6Kolistička grupa

Najbolja hrana za baleene kućne ljubimce pripada holističkoj skupini. Njegova je proizvodnja uključivala samo stručnjake. Takvu hranu koriste pedigreed kućni ljubimci u elitnim institucijama. Njegov jedini nedostatak je da krzneni prijatelji uzmu vremena da se naviknu, jer u strukturi takvih hranjenja nema pojačala, zamjenskih okusa i okusa. Ali ne brinite, jer najčešće brkovi ljubimac traje samo jedan dan kako bi okusili "holistički", i na kraju da ga vole.

Holistička skupina: Innova, Golden Egl, Go, priroda i delishes, pileća juha, Felide, Kanide, Wellness, Gina Elite, holisticNutram Grain Free, Akana i ErtbomHolistički ".

Najpopularnija holistička marka je "Idi". U tablici je prikazano koliko mačka treba dnevno od suhe hrane:

Pet težinaNormalno fiziološko stanjeTrudna mačkaHranjenje mačke
2-3 kg33-50 g115-150 g130-180 g
4-5 kg55-80 g115-150 g115-150 g
6-8 kg98-120 g115-150 g115-150 g

Potrebno je zapamtiti da mačiće do 1 mjeseca treba hraniti mlijekom.

Pravilno hranjenje

Svaki vlasnik se suočava s pitanjem kakvu vrstu hrane treba izabrati za kućnog ljubimca. I morate donijeti odluku koja se ne temelji na oglašavanju, već na temeljitoj studiji i analizi informacija o feedovima koji nude trgovine za životinje.

Ako se hranjenje mačke s prirodnim proizvodima nije pojavilo ili je vlasnik odlučio hraniti kućnog ljubimca suhom industrijskom hranom, tada treba slijediti sljedeća pravila:

 • Životinja mora uvijek imati pristup svježoj pitkoj vodi. Mora se mijenjati dva puta dnevno. Potrebno je dodijeliti za nju veliku zdjelu tako da pahuljasti prijatelj ne osjeća potrebu.
 • Potrebno je poštivati ​​točnu dozu u prehrani.Mačka se ne može nadvladati, čak i ako to želi, inače će uzrokovati opterećenje bubrega. Važno je pažljivo pročitati upute na ambalaži i pažljivo ih pratiti. Stupanj dnevnog unosa naveden na pakiranju treba podijeliti brojem obroka.
 • Optimalan broj obroka za mačku – dva puta dnevno ujutro i navečer. Ako životinja nema dovoljno, možete se češće hraniti, ali u ovom slučaju obroci bi trebali biti manji. U večernjim satima je poželjno hraniti svoje ljubimce prije spavanja.
 • Nemojte zaboraviti da su sve životinje jedinstvene i ponekad osjetljive na alergije. Ako proizvodi bilo koje marke nisu prikladni za mačku, onda je vrijedno pokupiti hranu druge tvrtke, nakon što je prethodno posjetila veterinara kako bi se utvrdili točni uzroci alergijskih reakcija.
 • Stalno pokušajte nove marke ne bi trebale biti. Feline probavni sustav je iznimno teško prilagoditi se drugoj hrani pa je alternativa hrane škodljiva. Mačke ne trebaju toliko ukusa kao što su ljudi.

Prednosti suhe hrane

Suha prehrana ima nekoliko značajnih prednosti:

 1. 1. Dobar učinak na zube mačaka (u procesu žvakanja na tvrdoj hrani, mačji zubi se oslobađaju plaka).
 2. 2. Dugo pohranjeni (u zatvorenim spremnicima, u skladu s pravilima skladištenja).
 3. 3.Sadrži u svom sastavu sve vitamine i minerale potrebne za kućne ljubimce.

Spasiti na mačka hrana ne bi trebalo biti. Sve što će vlasnici uštedjeti kupnjom jeftinih proizvoda potrošiti će se na liječenje kućnog ljubimca. Vlastitim glupostima i nepismenostima vlasnici mogu izgubiti kućne ljubimce pa felinolozi preporučuju da budu vrlo pažljivi na hranjenje mačaka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: