🐈 Najbogatija mačka na svijetu

Koliko se masna mačka vagati na svijetu?

Mačke su povezane s ljepotom, fleksibilnošću i milošću. Tvrdnja o tim kućnim ljubimcima teško je primijeniti na takve epitete kao debeli ili nespretni. Ipak, u svijetu postoje vrlo velike pasmine mačaka, čija težina može doseći do 10 kg i više. Pored toga, gojaznost – problem XXI. Stoljeća, prešla je ove pahuljaste kućne ljubimce. Nažalost, vlasnici, koji su navikli na maziti mačke, ne uvijek ih hrane pravilno, neumoljivo povećavajući dio hrane i hrane im junk food iz njihovog stola, što dovodi do brojnih ozbiljnih bolesti kod životinja. Neki divovi čak su pogodili Guinnessovu knjigu rekorda.

 • 1. Najveće pasmine
 • 2. Prvaci u kategorijama težine
  • 2.1. Keti
  • 2.2. Himma
  • 2.3. Prince chang
  • 2.4. til
  • 2.5. Ostali heavyweights

1 Najveće pasmine

Tjelesna težina mačaka varira od 1 kg do 10 i više. U svijetu postoji veliki broj različitih pasmina ovih životinja – od mini do najvećeg, čija tjelesna težina premašuje čak i prosječnu težinu pasa. Ove pasmine uključuju:

 1. 1. Savannah. Smatra se najvećom i najskupljom mačkom u svijetu. Ova pasmina je uzgojena 80-ih godina prošlog stoljeća. Njegova težina doseže 20 kg.
 2. 2. Maine Coon. Pasmina se prvi put pojavila u Sjedinjenim Državama i nazvana je po sjevernoj državi Maine. Tjelesna težina mužjaka doseže 15 kg, kod žena ne prelazi 6 kg.
 3. 3. Britanska mačka.Predstavnici ove pasmine, unatoč impresivnoj veličini, vrlo su fleksibilni i plastični. Oni čine izvrsne micele. Muškarci teže do 10 kg, u ženki – do 7 kg.
 4. 4. Norveška šumska mačka. Vrlo je popularan u skandinavskim zemljama zbog svoje društvenosti. Težina mačaka ponekad prelazi 9,5 kg, u ženki – 7 kg.
 5. 5. Sibirska mačka. Ova pasmina poznata je iz XVI. Stoljeća. Razlikuje debelu vunu koja ga štiti od hipotermije, čak iu žestokim sibirskim mrazima. Težina mužjaka doseže 9 kg, ženke teže manje – 7 kg.
 6. 6. Ragdoll. Ime prevodi kao "lutku", životinje imaju poslušan i podložan karakter. Težina mužjaka varira između 6-9 kg i žene – 4-6 kg.
 7. 7. turski van. Jedna od najstarijih mačaka na svijetu. Muška masa doseže 9 kg, žensku težinu – do 6 kg.
 8. 8. Pixiobob. Predstavnici ove umjetno uzgojene pasmine sliče eksterno risu. Težina mužjaka ne prelazi 8 kg, u ženki – 6.
 9. 9. Kuril bobtail. Domovinu ovih mačaka su Kurilski otoci. Vrlo prijateljska pasmina, u ponašanju koje podsjeća na pse. Težina mačaka doseže 7 kg, ženke teže nešto manje.
 10. 10. Chartreuse. Primljeno je ime iz grada Chartresa u Francuskoj, gdje se ove mačke aktivno uzgajaju. Težina mužjaka doseže 7 kg, u ženki – 6 kg.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

2 prvaka u kategorijama težine

Unatoč velikoj raznolikosti velikih sorti mačaka, postoje predstavnici kućnih ljubimaca koji su po težini ponekad pobijedili sve zamislive zapise. Nažalost, njihova ogromna tjelesna masa u većini slučajeva ni na koji način nije povezana s pasminom. To je rezultat nepravilne prehrane i načina života, kao i neodgovornog stava nekih vlasnika.

Prema statistikama, pretilost se promatra u 40% mačaka, što je prilično impresivna figura. Važno je napomenuti da pretjerana težina kod životinje dovodi do brojnih teških bolesti, uključujući dijabetes.

Neki od pretjerano velikih predstavnika kućnih ljubimaca ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda. Danas u svijetu ima više od deset mačaka čija tjelesna težina daleko nadilazi prosjek.

PreporučeniRazlozi zbog kojih oči sjaju u mraku mačaka: znanstveno objašnjenje

2.1 Katie

Ova sijamska mačka živjela je u Rusiji, u gradskom gradu Asbesti. U dobi od 5 godina njezina je težina dosegla 23 kg. Duljina krvarenja od vrha repa do nosa bila je 69 cm, a struk 70 cm.Prekomjerna tjelesna težina pod utjecajem je izvrsnog apetita i sjedilačkog stila života.

Igre i zabava uopće nisu zainteresirane za Katie, kao i suprotnog spola. Vlasnik životinje tvrdio je da uzrok višak težine uzima hormonske lijekove. Ali nije htjela staviti mačku na prehranu.

PreporučeniPrevoditelj s mačkoga jezika na ruski: kako razumjeti mačku zvukovima i gestikulacijama?

2.2Himmi

Ova teškoca iz australskih Cairnsa 1968. godine je popisana u knjizi rekorda kao najbogatija mačka. Težina njegova tijela dosegla je 21,3 kg, au obodu je struka postigla 84 cm i vrat 38 cm. Duljina mačke s repom bila je oko jedan metar. Himmi se nije mogao samostalno kretati, jer ga je vlasnik Thomas Wise vozio na kolicima. Div nadmašio prethodni nosilac rekorda, crvenu i bijelu mačku iz Connecticuta pod imenom Spice, koja je umrla 1977. s masom od 20 kg.

Životinja je umrla u dobi od 10 godina kao rezultat srčanog udara zbog prekomjerne težine. Godine 2006. provedena je istraga, tijekom kojih je postalo jasno da je vlasnik Himmi, u potrazi za slavom, hranio hormonskim lijekovima koji se koriste u uzgoju životinja da bi tovili svinje. U vezi s tim, mačka iz Guinnessove knjige rekordera poništila je sva postignuća vezana uz količinu hrane koju jede, pili, itd.

2.3Prince Chang

Ova masna mačka iz SAD-a dosegla je težinu od 19,9 kg. Nakon što je vlasnik princa Chang bio zatvoren, ostao je beskućnik i gladan. No, uskoro je uspio pronaći novi dom, gdje je napravio više od svojih kilograma izgubljenih tijekom lutanja.

2.4 Tulle

Crvenokosej danski iz Danske uspio je ući u knjigu rekorda u dobi od 6 godina. Tada je težina bila 19,5 kg. Vlasnici Thule tvrde da je mačka dobila težinu ne kao rezultat teške bolesti. On je vedar i model mira i spokojstva, a njegova omiljena zabava jede TV hranu.

Naravno, mačka ne ulovi miševe i nije zainteresirana za suprotni spol. Štoviše, umjesto da hoda sama po sebi, počeo se kotrljati. Nakon toga su domaćini zabilježili Thule za tečajeve koji su gubili težinu, gdje je imenovan posebnom prehranom i vježbom.

2.5Od ostalih teških težina

Nisu svi dobro hranjeni kućni ljubimci ušli u knjigu rekorda. Ali oni bi mogli zauzeti vodeće mjesto u njemu, jer njihova težina prelazi sve dopuštene norme:

 1. 1.Kylie mačka iz Minnesote imala je težinu od 18,5 kg. Unatoč pretilosti, bila je razigrana i okretna.
 2. 2. Mau iz Novog Meksika težio je 18 kg. Kota je predati u sklonište od strane bivšeg vlasnika zbog nemogućnosti daljnje brige za njega. Imao je ozbiljne probleme s disanjem, zbog čega je iznenada umro, a nije imao vremena pronaći novu kuću.
 3. 3. Mačka Garfield, čija je masa dosegla 18 kg, nije zaostajala u veličini. Životinjski branitelji odveli su ga od hostesa i smjestili ga u sklonište. U to je doba mačka bila apsolutno zdrava i tražili su ljubavne vlasnike.
 4. 4. Cat Sessi iz Kanade, nadimak Monster, dobio je 18 kg nakon sterilizacije. Imala je ogromne zdravstvene probleme, a kao rezultat toga je umrla.
 5. 5. Težina mačke Elvis iz Dortmunda u dobi od sedam godina dosegla je 17,5 kg. Bio je dijagnosticiran dijabetes i druge zdravstvene probleme. Kao rezultat toga, vlasnik je stavio kućnog ljubimca na krutu hranu, zahvaljujući kojoj je Elvis počeo gubiti težinu.
 6. 6. Mačka Pikkis iz Helsinkija pripala je Maine coonu i odmjerila se u mlađoj dobi od 16 kg, a duljina je dosegla 123 cm.
 7. 7. Mačka Orazio iz Italije je jako voljela slatkiše. Kao rezultat prekomjernog preopterećenja vlastite domaćice, dobila je težinu do 16 kg.

Poznati SpongeBob iz New Yoga težio je malo manje – 15,5 kg. Završio je u sirotištu u dobi od 9 godina. Srećom, osim problema s prekomjernom tjelesnom težinom, nije pronađen ozbiljne bolesti. Veterinarci ga stavljaju na nisku kalorijsku prehranu i sastavljaju program vježbanja kako bi se mačka mogla nastaviti samostalno kretati.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: