🐈 Mačka ima 17 godina - koliko je to ljudskim standardima

Koliko po ljudskim standardima 17-godišnja mačka

Korisna i ukusna hrana, ugodna kuća, redoviti posjeti veterinarskoj klinici – vlasnici koji vole sve kako bi osigurali da ljubimac živi što je dulje moguće, aktivan je i zdrav. Prema ljudskim standardima, mačka u dobi od 17 godina ima preko osamdeset godina. A to znači da zahtijeva još veću pažnju, posebne uvjete zadržavanja i prilagođeni meni.

sadržaj

 • Prijevod u ljudske godine
 • Značajke starosti
 • Dug životinje mačaka

Prijevod u ljudske godine

Za razumijevanje odnosa između mačaka i ljudske dobi razvijene su posebne tablice. Tijekom životnog vijeka, životinja prolazi kroz nekoliko faza razvoja., One se međusobno zamjenjuju brzo, mnogo brže nego kod ljudi:

 • rano djetinjstvo,
 • djetinjstvo
 • mladež
 • zrelost
 • Starost

A ako dvogodišnja životinja u svom razvoju odgovara dvogodišnjoj bebi, onda do godine dana oni su u potpunosti formirane, punopravne životinje dobne dobi. A o tome što ljudska dob odgovara mačiću od 17 godina, pored stola, također može govoriti o stanju njezina tijela i ponašanja.

Značajke starosti

Starost s četveronožnim prijateljima dolazi nakon 10 godina života. Starija životinja pomiče još uvijek graciozno, ali mnogo sporije. Dob također utječe na stanje kućnog kaputa: postaje dosadno i gubi bivši glatkoću. U toj respektabilnoj dobi, životinja ne mora imati zube, pa je vrijedno prilagoditi svoj izbornik.

Obroci bi trebali biti lakši, a ne opterećeni dodatnim kalorijama. Ako je pas postao nespretan i spor za kretanje, tada morate stvoriti udobne uvjete za to.

Da biste izbjegli ozljede, potrebno je postaviti stolac u blizini prozora, što će mu omogućiti lakše penjanje na svoje omiljeno mjesto. Bez pomoći, možda će mu biti teško, jer mačka u dobi od 17 godina odgovara ljudskom dobu časnog starca.

Uz dobru brigu vlasnika, razni čimbenici utječu na životni vijek kućnih ljubimaca:

 • Pasmine. Znanstveno je utvrđeno da čistokrvne životinje žive mnogo duže od pojedinaca umjetno uzgajanih, egzotičnih pasmina.
 • Paul. Prema statistikama, mužjaci žive nekoliko godina manje od ženki.
 • Način života Životinja koja živi u toploj kući, dobivaju uravnoteženu ishranu i pravovremenu veterinarsku njegu, živjet će mnogo duže od njegovog uličnog kolege.

Za kućne ljubimce, prehrana igra veliku ulogu, koja s vremenom, s početkom starosti, treba promijeniti. Što je stariji životinja, to je manje aktivan. Prema tome, Pet se mora odmah prebaciti na manje kaloričnu ishranu.što će biti lakše apsorbirati od tijela i ne stvoriti dodatni teret.

© shutterstock

Redoviti medicinski pregled, potrebno cijepljenje, uklanjanje crva i buha imaju izravan utjecaj na životni vijek četveronožnih kućnih ljubimaca. Imunološki sustav životinje može dati snažan neuspjeh, dopuštajući različitim bolestima da uđu u tijelo. To se može dogoditi ako ne učinite sve tijekom cijepljenja.

Dug životinje mačaka

Ako vaša mačka ima 17 godina, koliko je to ljudskim standardima? Prema metodi proračuna – ovo je vrlo stara životinja. I, u pravilu, dosegne vrlo rijetku dob. No, povijest zna mnogo slučajeva u kojima su kućni ljubimci živjeli još duži.

Dakle, Blackie iz Velike Britanije živio je do 25. rođendana. I premda više nije toliko aktivna i brza, njezin vid i sluh oslabljeni su, sa svojim voljenim vlasnicima starica je još uvijek nježna i društvena.

Bolje poznavanje osobina starijeg kućnog ljubimca pomoći će pretvorbi dobi mačke čovjeku.Život životinje mnogo je kraći od čovjeka, ali u rukama svakog vlasnika učinite to dulje i sretnijim.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: