🐈 15 godina mačka prema ljudskim standardima

Koliko po ljudskim standardima 15-godišnja mačka

Ako je obitelj odlučila imati kućnog ljubimca, najvjerojatnije će uzeti malo mačića, što će biti lako podići i ukrotiti. Malo ljudi želi skrivati ​​staru životinju. Ako kuća ima stari vrtić, onda je vjerojatno ovdje živjela mnogo godina. Za 15 godina, mačka prema ljudskim standardima je časna starica, koja je već više od sedamdeset. A u to doba je živjela, uglavnom zbog brige i ljubavi njezina gospodara.

sadržaj

  • Što utječe na dob
  • Sadrži 15 godina starosti
    • Briga za staru životinju

Što utječe na dob

S dobi čistokrvne životinje, sve je jednostavno: kada kupite vlasnika dobiva dokumente koji upućuju na datum rođenja. Ali, ako su uzeli curenjačicu s ulice ili ga kupili na tržištu ptica, tada nitko neće reći točno dob, osim ako je to otprilike. Odredite koliko će starac pomoći staratelju. On to može naučiti rezultate ispitivanja, stanje zuba i organizam u cjelini.

Prosječno trajanje života kod mačaka je 14 do 18 godina. No, ovaj pokazatelj ozbiljno je pod utjecajem pasmine i životnog stila životinje.

Životinje u ulici, u prosjeku, žive do 8 godina, nedostatak pravilne prehrane i loših vremenskih uvjeta, kao i stalna borba između njih. Postoje pasmine dugogodišnjeg, čiji predstavnici često žive više od 20 godina, To uključuje:

  • Perzijanci,
  • Maine Coons,
  • sijamski,
  • Sibirski.

Smanjiti život ljubimca može pothranjenost i česte bolesti.

© shutterstock

Sadrži 15 godina starosti

Prema razvijenom korespondentnom tablicu, mačka dobi ima 15 godina, što je 76 godina po ljudskim standardima. Vlasnik odrasle životinje mora razumjeti njegovu odgovornost prema njemu. Uostalom, sada je životinja potrebna poseban tretman i njegu, iako ipak pokušava biti vesela.

Starost mačke je 15 godina po dobi. To je vidljivo u životinjskom izgledu i ponašanju.

Smanjuje se i spava više. Moramo se pobrinuti da ništa ne smeta starijem ljubimcu i ne uzrokuje stres. Ako djeca žive u kući, onda im je potrebno objasniti da su mu duga igra s starijim kućnim ljubimcem. Ni u kojem slučaju ne možete preurediti pladanj, zdjelu za hranu i vodu. To također može učiniti živčani stari dragi.

Briga za staru životinju

Ako mačka ima 15 godina, onda to više nije pametno kao prije.Domaćini bi trebali voditi računa o udobnosti i zamjeni stolica kako bi se lako skočila na omiljena mjesta. Pojava novih životinja u kući, osobito štenad, neće imati najbolji učinak, što može uzrokovati teške stresove.

© shutterstock

Čak i ako prethodno nije bilo razloga da se prijavite na veterinarsku kliniku, a zatim prolazite ovom dobnom linijom, možda će vam trebati liječnik. Mačka od 15 godina odgovara dobi starijih osoba.koji već trebaju posebnu prehranu, vitamine i posebne dodatke. Životinja u ovom dobu razlikuje se od umora i usporenosti. Omjer dobi mačke u dobi od 15 godina s ljudima daje priliku da razumije stanje i stanje zdravlja. Kao i kod većine starijih ljudi, životinja može patiti od periodične boli u stražnjim nogama.

Zanimljivo je da se odnos vlasnika krznene prijateljice s vlasnikom u različitim razdobljima života značajno razlikuje.

Dakle, mali mačić s poštovanjem tretira vlasnika, zreliji petogodišnjak smatra se parom s osobom. Nakon 10 godina, malo se spušta prema domaćinu. I kompletna sklad i razumijevanje mogu se pojaviti u slučaju jednadžbe njihovih dobnih skupina.

Prijevod dobi mačke u čovjeka u mnogim slučajevima pomaže vlasniku da bolje razumije njegov četveronožan prijatelj, da stvori prave uvjete za dug život i ispunjenje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: