🐈 14 godina staru mačku prema ljudskim standardima

Koliko po ljudskim standardima 14-godišnja mačka

Gledajući u izvanredne, čarobne oči svoje mačke, postavlja se pitanje za mnoge, i koliko je star naš dragi, ako računamo na ljudsko doba. Uostalom, raspoloženje i ponašanje ovise o dobi ne samo ljudima nego i životinjama. Ako bismo znali više o kućnim ljubimcima, poštivat ćemo njihovo ponašanje, kaprices i promjene raspoloženja.

Let's uzeti bliži pogled na omjer dobi od mačka u dobi od 14 godina s ljudskom dobi.

Uzmi, na primjer, ljubljeni Barsik, koji je postao manje pokretan u dobi od 14 godina, izgubio je mačkinu buku i sve više voli spavati.

Mnogi ljudi misle da je jednostavna matematika ovdje: potrebno je sedam godina života i izjednačiti se s jednom godinom životinje.

No, na temelju takvog aritmetika, naš Barsik je već 98 godina i ako živi dug i sretan život do 20, onda ćemo imati 140 godina ljudskog života. Ipak, mi, ljudi, netočno i netočno izračunavamo životni vijek naše mačke. Tražimo istinitiju metodu, kako izračunati, 14 godina za mačku – prema ljudskim standardima, koliko?

© shutterstock

Postoji nekoliko mogućnosti za izračunavanje prikladnosti mačjeg doba čovjeku. Mi ćemo izjednačiti prvu godinu mačića s petnaest godina osobe., do kraja godine, naša mačka, ispada, postaje "ludi tinejdžer". Druga godina izjednačavamo s prekrasnim dvadeset četiri, a svake sljedeće godine dodati ćemo četiri godine. A ako kućna ljepota živi više od 15 godina, onda ćemo svaku sljedeću svaku popiti kao tri godine života ljudi. Slijedi:

 • Potrebno je poštivati ​​starost mačke u dobi od 14 godina prema ljudskim standardima, budući da je već odrasla osoba i također želi mir, toplinu i naklonost voljenih;
 • Omjer dobi mačke u 14 s ljudima može se lako izračunati različitim metodama;
 • Starost mačke značajno se razlikuje od ljudskih godina, jer im vrijeme puno brže.

Mačke koje žive u obiteljima mogu manipulirati ljudima, djelovati i čak postati nepristojni. Pogotovo ako postoji nekoliko, čini se da imaju natjecanje, koje će više privući pažnju svog voljenog učitelja i nije bitno kojim će se načinom izvršiti.

Ali morate pokušati razumjeti kućne ljubimce, oni, poput nas, ljudi, imaju različite promjene raspoloženja, želju za štrajkom, a možda i nije zabavno.

Sve životinje su također pojedinačne, a svaki pojedinac se razlikuje po svom jedinstvenom karakteru, unatoč činjenici da žive instinktima. Već možemo odrediti starost mačke, pa ako je kućni ljubimac 14 godina, mi ćemo napraviti ustupke i ne obraćati pažnju na sitnu gubu, jer prema našim izračunima on će biti oko 73 godine, vrlo poštovanje dobi poštovanog umirovljenika.

© shutterstock

Kako pomoći mačkoj živi duže od 14 godina

Kako biste produžili život mačke i pomogli da prijeđe prag od 14 godina, morate slijediti nekoliko preporuka:

 • Pazite na kvalitetnu, uravnoteženu i zdravu prehranu;
 • Mačka treba imati svoje igračke;
 • U dućanima za kućne ljubimce možete pronaći dobre i zdrave vitamine mačaka, koji moraju biti u prehrani za kućne ljubimce;
 • Uvijek mora imati čistu i slatku vodu;
 • Uzmite u obzir osobine pasmine i preporuke za njihovu skrb;
 • Redovito se posavjetujte s veterinarom;
 • Ne propustite cijepljenje mačaka;
 • U slučaju bolesti, obratite se samo profesionalnim veterinarima, nemojte se baviti samoobradom životinje;
 • Kućni ljubimac treba osjećati potrebu, ljubav i naklonost vlasnika;

Slijedeći sve ove preporuke, možete biti sigurni da će vaš omiljeni dom živjeti dugo, sretno i bezbrižno mačje život.

Sada ne samo da možete odrediti starost mačke od 14 godina, na temelju svog ponašanja, i lako možete izračunati koliko je staro prema ljudskim standardima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: