🐈 13 godina mačka prema ljudskim standardima

Koliko po ljudskim standardima 13-godišnje mačke

Mačke ne žive dugo, a vlasnici ponekad zanima 13 godina mačke prema ljudskim standardima, kao u smislu ljudske dobi. Ovo će se raspravljati danas.

sadržaj

  • 13 godina stara mačka. Ovo je starost
  • Kako odrediti dob?
  • Savjetodavni veterinarstvo
  • Očekivano trajanje života mačke i njegovo zdravlje

Mačke svih pruga i pasmina postale su pratioci ljudskog života od davnih vremena. Danas, ova sladna pahuljasta bića rangiraju ulogu iscjelitelja, ublažava stres. I okružuju nas posvuda. Zato je tako lijepo vratiti se kući, gdje čekamo kućnog ljubimca, udahnuti pahuljice i slušati prasinu.

13 godina stara mačka. Ovo je starost

Dakle, koreliranje dobi mačaka s ljudima vrlo je jednostavno, poznavanje sheme približnog izračuna. Prema izjavama veterinara i znanstvenika, 13-godišnja mačka će biti jednaka 68 godina starosti. Relativno govoreći, to je 13 godina – mačka je starost., Iako je njegova ofenziva, kao i kod ljudi, ovisi o pasmini, nasljednosti, načinu života (uvjeti zadržavanja i hranjenja), općem stanju i mnogim drugim čimbenicima.

© shutterstock

Kako odrediti dob?

Utvrditi starost mačke nije lako, o tome možete saznati zaključivanjem pregleda u veterinarskoj klinici.

Da biste to učinili, morate proći biokemijski krvni test, analizu urina i ultrazvuk. Općenito takvi se pregledi moraju provoditi povremenoTo će spriječiti ozbiljne patologije i započeti pravodobno liječenje. Što je stariji kućni ljubimac, 13 godina je znatno vrijeme, pa pažljivo ćete morati liječiti njegovo zdravlje i redovito posjećivati ​​kliniku, strogo slijedeći preporuke liječnika.

Savjetodavni veterinarstvo

Evo nekoliko savjeta od veterinara kako bi 13-godišnja mačka život duže i aktivnije i ispunjenje:

  • Smanjite unos kalorija. Mobilnost kućnog ljubimca u dobi od 13 godina je manja, a metabolički procesi se mijenjaju, i kako bi se izbjegla prekomjerna tjelesna težina, nema potrebe dati mu visoko kaloričnu hranu.
  • Kroz život, s periodicnošću da se dobiju kompleksi minerala i vitamina. To vrijedi i za mačke starenja. Oni su posebno potrebni, morate podići, s obzirom na dob.
  • Ne odbijte hodati na svježem zraku. Aktivnost mačke u toj dobi naravno se smanjuje, ali se mora kretati tako da proces starenja ne ubrzava.

Omjer dobi mačke u dobi od 13 godina s ljudskom omogućava razumijevanje njegovog stanja, liječenje razumijevanjem ako se želi odmoriti.Neki maca u ovoj dobi još uvijek mogu biti u dobrom stanju. Kad su u raspoloženju, igrajte se s omiljenim igračkama na niti ili sunčevim zrakama preko poda. Aktivnost je potrebna i ljudi i mačke u bilo kojoj dobi.

© shutterstock

Očekivano trajanje života mačke i njegovo zdravlje

Koliko godina mačka prema ljudskim standardima može se naći u brojnim tablicama prikazanim u knjižnici skrbi za kućne ljubimce, kao i na Internetu. Očekivano trajanje životinja mačaka prema statistikama je dob 15 godina.

No, postoje dokazi da neki mogu nadvladati prag od 20 godina, koji se u smislu ljudskog bića izjednačio s gotovo 140 godina!

Bilo koji izračun na tablicama ne daje točan odgovor, koliko je mačka prema ljudskim standardima u dobi od 13 godina. Važno je obratiti pozornost na stanje zdravlja i zube, nestanak razigranosti. Vrlo je teško apsolutno usporediti dob životinje i čovjeka. Kućni ljubimci imaju svoj karakter, razmišljanje, psihu. i svaka tablica daje samo grubu ideju o tome koji je vremenski period ljubimac, emocionalnu razinu razvoja.Sve to će omogućiti vlasniku da adekvatno percipira svoje stanje i štiti od čimbenika koji ubrzavaju proces starenja. I u 13 su već vrlo primjetni.

Pokušali smo odgovoriti na vrstu ljudske dobi koja mačka ima 13 godina. 68 ljudskih godina nije granica aktivnosti i tonusa. Vaš ljubimac je dostojan pažnje i aktivnog starosti!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: