🐈 12 godina starih mačaka prema ljudskim standardima

Koliko po ljudskim standardima 12-godišnja mačka

Vrijeme brzo, neprimjetno leti, sada vaš ljubimac postaje manje vedri i skloni. Ipak, 12-godišnje mačke prema ljudskim standardima mogu se izjednačiti s približavanjem starosti.

sadržaj

  • Omjer dobi mačaka i ljudi
  • Kako se kućni ljubimac mijenja za 12 godina
  • Čimbenici koji utječu na životni vijek
  • Zašto znati doba mačke

Omjer dobi mačaka i ljudi

Imajte na umu da postoje brojne tablice sastavljene od strane veterinara, tako da osoba može pretvoriti doba mačke čovjeku. To je korisno ako postoje dokumenti koji se obično nude pri kupnji čistokrvnih uzoraka. U skladu s tablicama, 12-godišnja mačka odgovara ljudskoj dobi od 64 godine.

Ako nema dokumenata, tada možete odrediti točno doba uz pomoć veterinara koji vanjskim pregledom i nizom testova može donijeti zaključke koji su najbliži prošlom razdoblju svog kućnog ljubimca.

Kako se kućni ljubimac mijenja za 12 godina

Do dobi od 12 godina može se primijetiti vidljive promjene vezane uz dob u kućnom ljubimcu. Motorna aktivnost se ugasi, metabolički procesi u tijelu se usporavaju, što na kraju može dovesti do pretilosti i ozbiljnijih bolesti. Starenje mačka preferira kutove i spava više.Neke bolesti mogu se izbjeći u dobi od 12 godina smanjenjem unosa kalorija i uvođenjem kompleksa vitamina koji se preporučuju za ovu dobnu skupinu. Pokušajte ne preopteretiti mačku.

© shutterstock

U 64. godini nije svaka osoba potpuno zdrava, mobilna i aktivna. Tako doba mačke u dobi od 12 godina prema ljudskim standardima to govori ljubimac treba posebnu pažnju i stav, Neke od vaših postupaka mogu biti pravi stres za njega, kao što je kretanje, preuređenje kuće ili ladice.

Pazite na sigurnost i udobnost svog ljubimca. Budući da su njegovi pokreti u dobi od 12 godina već postali neugodni, skakanje na prozorsko krilo može završiti ozljedom.

Ali toliko željan da leži na suncu i vidi što se događa u dvorištu. Nemojte lišiti svog ljubimca takvu radost, staviti stolicu, s kojom je lakše skočiti na prozorsko prag.

Vaša mačka ima 12 godina i po ljudskim standardima ovo je vrijeme kada vaša briga i pažnja postat će najbolji dokaz ljubavi. Nemojte dopustiti skice, hipotermiju ili pregrijavanje, a također posjetite veterinara, a ljubimac i dalje će biti sretan zdravim izgledom i dobrom raspoloženjem već nekoliko godina. Mačke žive u prosjeku 15-17 godina, ali postoje iznimke. Postoje slučajevi kada su dugo jetre roda mačaka bile u dobi od 30 i 40 godina.

Čimbenici koji utječu na životni vijek

Što može utjecati na životni vijek mačke? Napominjemo nekoliko točaka:

  • naprezanja, Kao što znamo, mnoge bolesti živaca, to se odnosi i na domaće životinje. Pozitivan život, komunikacija s osobom i milovanje produljuje život.
  • način života, U pokretu – život! Tijekom cijelog života, morate pratiti aktivnost mačke, krećući se duže. Također utječu i uvjeti zadržavanja i prehrane.
  • Pravovremena dijagnoza i liječenje, a također treba obratiti pozornost na preventivne mjere i cijepljenje. To može smanjiti rizik od zaraze infektivnim bolestima, parazitima i smanjiti različite patologije.

© shutterstock

Zašto znati doba mačke

Poznavajući omjer ljudske dobi prema dobi mačke u dobi od 12 godina, može se razumjeti kako se osjećati prema standardima neke osobe i ne zahtijevati previše. To se odnosi na aktivne igre, ako ona nije spremna za njih i želi se opustiti u osami.

Do 12 godina, mačka može izgubiti zube – središnji sjekutići.Taj je pokazatelj uvjetovan jer dijeta prehrane ima značajan utjecaj na stanje zuba.

Moguće je usporiti proces gubitka ako je tijekom cijelog života životinja dobila uravnoteženu prehranu koja sadrži dovoljno minerala i vitamina.

Ljubite svoju mačku, i dugo će vas oduševiti, prešavši 12-godišnju prekretnicu!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: