🐈 Maine Coon u 6 mjeseci - težina i fotografija

Koliko Maine Coon vagati za 6 mjeseci

Maine Coon se smatra jednim od najvećih domaćih mačaka. U pravilu, potrebno ih je stjecati na oko 1,5-2 mjeseca, ali prije toga morate proučavati svu prehranu i njegu ove životinje. Za 6 mjeseci, maine coon treba dozu od više od 2 mjeseca starog mačića.

sadržaj

 • svojstvo
 • trening
 • Kako postupaju s ljudima
 • Napajanje
  • prehrana:
  • Ne možete koristiti sljedeće u prehrani:
 • Težina i visina Maine Coon
 • Vanjski znakovi
 • Maine Coon Health

Jedenje male i odrasle mačke vrlo je različito, to je vrijedno razmotriti. Nepravilno odabrani proizvodi mogu negativno utjecati na zdravlje ljubimca. Raznolikost hrane ovisi samo o dobi i težini životinje. Na primjer, za 2 mjeseca ne možete dati mačku ribu, ali za pola godine – mirno.

svojstvo

Fotografija Maine Coonovog mačića od 6 mjeseci ugodno će vas iznenaditi – vrlo je lijep, graciozan i plemenit ljubimac. Ova pasmina ima sve kraljevske kvalitete, mačku ima snažan karakter, inteligentan, voli igrati, Ljubazni su i ne žure ljudima, agresija u njima potpuno je odsutna.

© shutterstock

trening

Mačka ima visoku inteligenciju. Oni brzo uče apsolutno sve i razumiju osobu od pola riječi. Mačke imaju izvrsno slušanje i dobru memoriju, tako da u tom smislu neće biti problema s njima.Mogu čak i hodati na remen, možete ih naučiti izvesti različite trikove.

Kako postupaju s ljudima

Mačak se sklanja postati privržen ljudima, unatoč činjenici da su vrlo neovisni. Oni nisu nametljivi, ali uvijek su blizu vlasnika. Sjednite na koljena kao i druge mačke, ne vole ih, Vole se pomilovati i pokazati delikatesu osobi. Za strance se tretiraju s oprezom, ali ne pokazuju agresiju.

Napajanje

Kako hraniti Maine Coon u 6 mjeseci? – Mnogi uzgajivači postavljaju ovo pitanje. Životinje ovog doba trebaju biti hranjene 3 puta dnevno, a ljubimac treba primiti do 250 grama hrane dnevno.

prehrana:

 1. Hrana za mačiće mora uključivati ​​ribu, perad i govedinu.
 2. Mesna hrana mora biti izmijenjena s povrćem.
 3. Potrebno je dati vitamine i minerale, samo u određenoj dozi.
 4. Mora biti stalno čista voda za piće.
 5. Nakon jela s mačkom ne vrijedi igrati.

Prehrana se može prilagoditi prema dobi i potrebama. Da bi ljubimac odrastao lijep i zdrav, potrebno je slijediti ova pravila, ali morate znati da ne možete dati Maine Coon.

Ne možete koristiti sljedeće u prehrani:

 • ne dajte hranu iz stola;
 • nije mnogo masne hrane;
 • nemojte koristiti jeftinu suhu hranu;
 • Nemojte davati piletinu i riblje kosti;
 • ne možete pušiti, slatko, začinjeno i masno;
 • ni u kojem slučaju ne davati krumpire, sol i začine.

Ako slijedite sva ova pravila, tada ćete rasti lijepa i zdrava mačka.

Težina i visina Maine Coon

Zainteresirani su oni koji drže mačku ove pasmine i oni koji žele takav kućni ljubimac za sebe: "Koliko koagira Maine Coon u 6 mjeseci?". Ovaj pokazatelj prvenstveno ovisi o roditeljima mačića i o seksu.

U pravilu, mačke su uvijek puno teže od mačaka. Dakle, stvarna težina žene je 4,3 kg, a mužjak 6,2 kg.

U roku od 6 mjeseci, težina ne bi trebala prelaziti ove granice, ako je više od navedenih pokazatelja – to znači da je mačka već pretila.

© shutterstock

Razvoj mačke ovisi o određenim uvjetima: vanjski čimbenici: težina, spol, geni roditelja.

Vanjski znakovi

Što izgleda Maine Coon u šest mjeseci? Ovo je pitanje koje interesira mnoge koji ne znaju o ovoj pasmini. U odrasloj dobi imaju veliko tijelo, širok prsni koš i vrat.Duljina repa je otprilike polovica tijela kućnog ljubimca.

Životinja ima prekrasan, debeli kaput, za koji se stalno treba brinuti. Ova pasmina ima veliku glavu, ali su im uši i jagodice vrlo visoki. Maine Coon se lako razlikuje od mačaka druge pasmine, jer su one vrste. Oči mačke mogu imati najrazličitiju boju.

Maine Coon Health

Zbog činjenice da je Maine Coon pasmina uzgojena kao rezultat velikih populacija, zdravlje ljubimca je prilično jaka. Unatoč tome, vlasnik ga mora stalno pratiti.

U ovoj su pasmini inherentne sljedeće bolesti: hipertrofična kardiomiopatija, displazija zglobova kuka, spinalna mišićna atrofija.

Da se ne brinete o tome u budućnosti, kupite mačku samo u vrtiću, gdje im je potrebno potrebno cijepljenje i provjeriti zdravlje životinje. Nakon što ste donijeli mačku ove pasmine, potrebno je povremeno pokazati veterinaru kako bi izbjegli probleme u budućnosti. Cijepljenje su sastavni dio ne samo ljudski, nego i životinjski. Vrlo je važno cijepiti na vrijeme, jer ni vaš ljubimac nije zaštićen od bolesti.Prvo cijepljenje se provodi u dva mjeseca, nadalje za 3 mjeseca, a zatim u dobi od jedne godine. Nakon navršene godine života treba cijepiti jednom godišnje.

Prehrana mjesecima, odgovarajuća skrb i cijepljenje garancija je da će vaša mačka odrasti zdrava, lijepa i velika. Važno je da se usredotočite na pitanja: koja vrsta hrane treba biti, doza i kada učiniti cijepljenje. Uostalom, kada se rodio mačić, svakog mjeseca doza hrane treba biti veća.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: