🐈 Koliko Maine Coon jede dnevno i što točno

Koliko Maine Coon jede

Pravilna i uravnotežena prehrana jamstvo je zdravlja, dugovječnosti, pravilnog razvoja i dobrog raspoloženja ne samo ljudi nego i životinja. Pravilna hrana za mačke trebala bi imati optimalan omjer vitamina, minerala, kalorija i moraju biti dobni. Količina hrane je također važna, a danas ćemo shvatiti koliko Maine Coon jede dnevno i zašto je tako važno pravilno hraniti kućnu mačku.

sadržaj

  • Što hraniti Maine Coon?
  • Količina hrane
  • Kittenova hrana
  • Jednostavna pravila

Što hraniti Maine Coon?

Hranjenje domaće mačke može se podijeliti u tri vrste:

  • industrijska hrana
  • hrana od prirodnih sastojaka
  • mješovita hrana.

Svakom ćemo se zasebno baviti kako bismo razumjeli koji je najbolji za vašeg ljubimca.

© shutterstock

Suha hrana za Maine Coon sadrži optimalni omjer vitamina, minerala i elemenata u tragovima koji će pomoći mačiću da se dobro razvije. Međutim, treba kupiti hranu dobre kvalitete, i to je prilično skupo. Istodobno, rok trajanja otvorene ambalaže je ograničen. Izgleda da Maine-coon jede puno, ali to nije tako, a želudac je zapravo mali.Paket uvijek označava broj gramova po posluživanju, koji se moraju slijediti.

Odabir hrane, obratite pažnju na doba koju preporučuje proizvođač, način života.

Mačka se može dati i prirodna hrana. Mnogi kućni ljubimci uživaju u jedenju hrane koju priprema vlasnik. Treba uzeti u obzir samo da uz jela od mesa i ribe treba dodati žitarice, povrće, mekinje i biljno ulje. Uvesti jednom tjedno u prehranu fermentiranih mliječnih proizvoda za bolju probavu.

Promatrajte točan omjer količine hrane koju Maine Coon jede s tjelesnom težinom životinje: 30 grama po 1 kg težine mačke. Nemojte preopteretiti hranu bogatu kalorijama, preporučeni dnevni unos kalorija za mačke je 300 kcal, za mačke 250 kcal.

Ako odaberete mješoviti tip, nemojte davati prirodnu hranu i industriju istodobno. Bolje alternativne dane.

Količina hrane

Zapažamo da su genetski predstavnici ove pasmine skloni pretilosti, jer se Maine Coon mora hraniti na takav način da spriječi prejedanje. Ako uzmete dnevnu stopu po stopi od 30 grama po 1 kg težine životinja, kao što je ranije navedeno 250 grama hrane za odraslu mačku bit će dovoljno za jedan dan, Ta se količina može podijeliti u 2-3 doze.

© shutterstock

Količina hrane za Maine Coon dnevno preporučuje veterinari i ne bi se trebala upuštati u kućnog ljubimca koji traži zalogaje kad vlasnici sjednu za stolom. Napravite naviku za sebe i mačku da zdjelu hrane treba pojaviti samo tijekom hranjenja.

Ne ostavljajte neizrečenu hranu ako je ostala, čistite i operite zdjelu. Jedini izuzetak je voda i fermentirano mlijeko. Voda treba stalno biti dostupna mačiću.

Kittenova hrana

Pravilna prehrana za Maine Coon položena je od djetinjstva. Mačak jede majčino mlijeko do 2 mjeseca. Zatim dijeta postaje punopravni, ali dobi prikladni mačić. Maine Coon u 3 mjeseca jede 5-6 puta dnevno u malim količinama. Zatim se broj hranjenja postupno smanjuje, a dio blago povećava. Do dobi od jedne je već veliki tinejdžer i može jesti 2-3 puta dnevno.

Dijete može biti hranjeno s posebnom hranom ili prirodnom, kuhano sam. Važno je da u drugom slučaju koriste samo svježi sastojci. Suha maine Coon kitten hrana mora biti natopljena u malo vode..

© shutterstock

Za rastuću maine mačku, možete kupiti digitalne ljestvice. Uz pravilnu prehranu, pojedinačna žena dobiva oko 400-600 grama mjesečno, a mužjaci – do 1 kg. Ako su brojke viši, trebali biste preispitati prehranu u smjeru smanjenja kalorija.

Jednostavna pravila

Uzgajivači ovih lijepih i velikih mačaka trebaju sjetiti nekoliko jednostavnih savjeta za veterinare.:

  • nikad ne premašite količinu hrane za Maine Coon dnevno, tada će uvijek biti aktivna i razigrana. Overeating će dovesti do pretilosti, koja, pak, prijeti s bolesti i smanjen ton.
  • Pravilna prehrana za Maine Coon sadrži optimalni omjer masti, proteina, ugljikohidrata, vitamina i minerala. Samo će vam pomoći da vaš ljubimac ostane zdravi. Pokazatelj može biti dobar izgled vune. Ako kosa pada puno, u bilješkama, a kod dugotrajnih mačaka vrlo je vidljiva, onda očito nedostaje nešto. To se lako može ispraviti podešavanjem snage.
  • Dijeta Maine Coon mačke može se sastojati od industrijske hrane i prirodnih i neograničenih količina vode.

Slijedite sve savjete i mačka će vas oduševiti svojim zdravim izgledom, velikom raspoloženošću i dobrobiti, lijepom kosom i nježnim preljevom!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: