🐈 11 godina stare mačke prema ljudskim standardima

Koliko ljudi po standardima 11-godišnja mačka

O, ti slatki krzneni kućni ljubimci – mačke i mačke svih pruga! Šteta je što je njihova doba kratka. Je li vaša omiljena 11 godina? Koliko će 11 godina biti mačka u ljudskom smislu? U tome pokušavamo razumjeti.

sadržaj

  • Kako odrediti starost mačke?
  • Dob i životni vijek
  • Pažnja i briga

Kako odrediti starost mačke?

Za početak, prilično je teško odrediti starost kućnog ljubimca pomoću vanjskih čimbenika. Točan iznos može se reći samo od strane veterinara ili dokumenata ako je vaš ljubimac rodovnik i stekao je s njima. Također, pogreška u određivanju dobi može dati stanište, karakteristike tijela i pripadnosti određenoj pasmini.

Međutim, vrlo je važno da ga upoznate kako biste pratili privremene promjene ljubimca, da budete spremni susresti se s njim svim fazama životnog ciklusa.

Dob i životni vijek

Svatko zna da mačke žive znatno manje ljudi, a zanimljivo je pojasniti koliko je stara mačka i kako je star muža ljudima. Mišljenja znanstvenika o ovoj temi se razlikuju. Veterinari koriste tablicu za izračun, stručnjaci se ne slažu uvijek s njom. Ali otprilike mačka životni vijek od 11 godina je 60 po ljudskim standardima, To je, po našem razumijevanju, ozbiljan prag dobi, blizak starijima, sa svim inherentnim bolestima i padom aktivnosti.

© shutterstock

Napominjemo čimbenike koji utječu na životni vijek krznene kućne ljubimce mačke obitelji:

  • hrana, kvalitetna uravnotežena dijeta će spasiti od mogućih bolesti i produžiti život,
  • nasljedstvo, samo dugu jetru rađaju se od zdravih jakih pojedinaca,
    Pripadaju se pasmini
  • životnih uvjeta, malo je šanse živjeti u divljini dugo vremena
    bolest.

Starost mačke u dobi od 11 godina respektabilna je ljudskim standardima i zahtijeva posebnu pažnju vlasnika. Prosječno trajanje kućnog ljubimca je oko 15 godina, napominje se da neke pasmine, poput sfinga, mogu živjeti 10 godina duže. Iako su među ostalim pasminama dugo živjeli.

Pravilnom prehranom i kvalitetnom skrbi, pahuljasta sreća oduševit će svoje gospodare tijekom cijelog života.

Pažnja i briga

Omjer dobi mačke u dobi od 11 godina s ljudskom je uvjetovan, ali se, u pravilu, već približava pragu starosti.Životinjama ovog doba trebalo bi bolje postupati, gledajući prehranu. Mišići i zglobovi 11-godišnje mačke postaju slabiji, brže se umori, probavni sustav i urinarni sustav također se razlikuju od maloljetnika. Postoji gubitak kose. Preporuča se unos posebnih kompleksa vitamina u dijetu kako bi se održao dobar ton i zdravlje ljubimca.

© shutterstock

Znajući koja ljudska dob odgovara mačiću od 11 godina, lakše je prilagoditi svoj stav prema kućnom ljubimcu. Dobna mačka može imati problema s zubima. Ponekad u tom razdoblju bit će potrebno prenijeti ga na mekanu hranu, a neki se teško nositi sa suhom čvrstom hranom.

U ovom dobu, domaće mačke zbog starosnih promjena postaju manje aktivne, više odmora, uzimajući omiljenu stolicu.

Istina, izbljeđivanje aktivnosti ljubimca za 11 godina nije uvijek poznato. Neki primjerci, čak i kod takvog respektabilnog doba, mogu biti zainteresirani za igre i zabavu, a mogu se penjati i na stabla. Nemojte zanijekati vašu krznu prijateljicu želju da igrate s lukom na nizu.

Pretvaranje dobi mačke čovjeku je vrlo važna točka, koja dopušta da čovjek preuzme stanje kućnog ljubimca, da bude više pažljiv njegovom zdravlju. 11 godina za kućne ljubimce još nije vrijeme za brigu o vlasniku, ali preporučuje se češće kontaktirati veterinara za preventivne preglede. Time produljite i kvalitativno poboljšavate život svoje voljene mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: