🐈 Maine Coon u 7 mjeseci - težina, njegu i hranjenje, fotografija

Koliko košta Maine Coon u roku od 7 mjeseci

Gotovo svi vole mačke i mačke, a mnogima žive kod kuće. Jedna od najneobičnijih i najpopularnijih pasmina je Maine Coon. Najvažnija značajka je njihova veličina: Maine Coon u sedam mjeseci doseže težinu od 2,7 do 3,8 kilograma! Jedna odrasla mačka može težiti više od 10 kg, ali ovo je rijetkost.

sadržaj

 • Opće informacije
 • Kako odabrati mačića
  • Što biste trebali paziti da ne pogriješite?
 • Visina i težina
 • foto
 • Napajanje
  • U ovom dobu najbolje je hraniti:
 • Osobitosti njege
 • Rezultat

Da bi vaš ljubimac zaista izgledao kao mali domaći tigar, trebate ga ispravno brinuti.

Opće informacije

Na drugi način Maine Coon mačke nazivaju se američke rakunice. Ove životinje, unatoč impresivnoj veličini, imaju vrlo ljubaznu i laku raspoloženost, nikada vas neće ogrebati. već u sedmom mjesecu mačići su poput punopravne zvijeri, ali istodobno imaju karakter velikog plišane igračke. Čak ni ja ne glasno. Ove će mačke biti sjajne babysite za svoju djecu i prijatelje za vas.

Maine Coons postali su popularni 1861. godine, ali bilo je razdoblja kad su bili gotovo na rubu izumiranja.Oni su spašeni impresivnom veličinom i izvrsnim lovnim sposobnostima.

Kako odabrati mačića

Pri odabiru, budite oprezni, budući da su sve bebe slične jedna drugoj. U veličini od 7 mjeseci, mačić izgleda kao punopravna odrasla mačka, dakle prva stvar koju biste trebali obratiti pozornost je njihov rast, U vrtiću možete ponuditi hibrid ili mestizo, ali to nije čistokrvna pasmina.

Što biste trebali paziti da ne pogriješite?

 • Možete pitati roditelje životinje, pitati za svoje putovnice ili rodovnice.
 • Najvažnija stvar je veličina. Maine Coon izgleda kao mala i bespomoćna pauka samo u prvim godinama života.
 • Drugi važan uvjet – mačić se mora uzeti tek nakon što je okrenuo 3 mjeseca. U tom razdoblju majka mu uspijeva dati sve potrebne vještine.

Visina i težina

U prvoj godini života, Maine-Coon aktivno raste i razvija, a tek u drugoj godini – njezin rast usporava. Ako ste prethodno bili zainteresirani za pasminu i pogledali fotografije, svakako ste imali pitanje: koliko to mačić opterećuje? Neki to zovu fantastični brojevi, ali nemojte se bojati. Zapravo na 7 mjeseci težina Maine Coon može iznositi čak 4 kgs pravilnom i potpunom prehranom. Mačak nalikuje odrasloj osobi ne samo na fotografiji, već iu pogledu parametara.

Rast Maine Coona u sedam mjeseci odgovara njezinoj težini – ako netko ne zna da se čistokrvni ljubimac luta oko vaše kuće, onda mislite da je to odrasla mačka, ali drugačije pasmine. Opet, takvi impresivni rezultati mogu se postići jedino ako ispravno hranite mačku i pravilno se brinete za to.

foto

Napajanje

Hranjenje je vrlo važan čimbenik koji utječe na razvoj mačića. Ovisno o njihovoj dobi, potrebno je dati određene proizvode koji će povoljno utjecati na njegov razvoj.

U ovom dobu najbolje je hraniti:

 • tekući mliječni prah;
 • fermentirani mliječni proizvodi;
 • kruta tekućeg mesa;
 • mršavo meso;
 • Možete dati žumanjak jajeta – to je dobro za rast vune.

Kao što možete vidjeti, hrana od 7 mjeseci Maine Coon je relativno raznolika, a popis proizvoda je vrlo opsežan.

Morate jesti tri puta dnevno, veličina posluživanja iznosi 200-250 grama dnevno.

Osim toga, već je moguće dati posebnu gotovu hranu koja uključuje sve potrebne vitamine za zdravlje Maine Coon.Ali nemojte se uvjeriti da ne biste naškodili vašem ljubimcu. Ako odlučite promijeniti prehranu mačića, onda bi to trebalo postupno, a zatim dodavati nove proizvode u svoju prehranu.

Osobitosti njege

Samo gledajući mačku ove pasmine, bez obzira koliko mu je mjeseci, dolazi do spoznaje da je briga za njega prilično uznemirujuća. Briga za Maine Coon u 7 mjeseci nije baš toliko teška, zahtijevaju isto kao i druge mačke.

Oči i nos obično ne uzrokuju probleme, moraju biti čisti i možete ih obrisati krpom umočenim u toplu vodu. Provjerite ima li upala u ustima i je li potrebno ukloniti tartar.

Vrlo je važno posvetiti vrijeme kandžama – oni rastu tako brzo u Maine Coonima da jednostavno nemaju vremena za potkopavanje njih sami. Ako ne prekidate preveliku duljinu na vrijeme, kandža može narasti u šapu.

Vuna je ponos Maine Coon. Trebao bi biti čist i svilenkast. Ako postoji štapić, mora se rastaviti ili ukloniti. Mucu možete kupati jednom tjedno u toploj vodi.

Ne možete se brinuti zbog cijepljenja, jer 7 mjeseci ne. Cijepljenje se događa samo na 2, 3 i 12 mjeseci, a nakon toga – jednom godišnje.

Rezultat

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: