🐈 Maine Coon u dobi od 1 godine - težina i fotografija

Koliko koagira Maine Coon u jednoj godini

Gledajući ovaj nevjerojatan zgodan muškarac od rođenja, postavite sebi pitanje: "Koja će biti težina Maine Coona u dobi od 1 godine?" Od rođenja je već malo najveći obični pasmina. S dobi, povećava se težina i visina Maine Coona.

sadržaj

 • Faze odrastanja
 • Rast do godine i godine
 • Vanjski utjecaj
 • hranjenje
  • Ne možete jesti:
 • godine

Postoje razne legende o ovoj pasmini, u rasponu od povijesti podrijetla pasmine, do njegove težine. Ljudi kažu da težina ovih ljetnih mačaka može doseći 20 kg. Ali ovo nije apsolutno slučaj. Odrasli maine coons mogu doseći najviše 12 kilograma, prosječna težina – 10. Rast Maine Coon mačića, poput duljine, ovisit će o početnoj težini mačića i razdoblju sazrijevanja.

Faze odrastanja

U jednoj godini, težina Maine Coon ovisit će o tome kako su prošla razdoblja zrelosti. Svako razdoblje mačića, kao dijete, ima svoje pokazatelje dobitka na težini. Više pojedinosti možete vidjeti dolje.

 • Neonatalno razdoblje. Najkraći. Trajanje – 4 dana. Koliko će mačić dodati ovisit će o tome kako je rođen.
 • Sisanje. Trajanje – 4 tjedna. Dobitak težine je stabilna. Do 2. mjeseca, težina ljubimca može biti jednaka 1.5 kg.
 • Prijelaz.Ovo je nestabilnije razdoblje. Pokazatelji težine i visine se znatno usporavaju ili povećavaju. Općenito, prijelazno razdoblje je 4-7 tjedana starosti. U isto vrijeme, od 3. do 5. tjedna, povećanje kilograma postaje manje. Do kraja ovog razdoblja odrastanja, životinja se potpuno prebacuje na čvrstu hranu, što mu daje značajan plus.
 • Poslepodsosny. Nije najduže razdoblje, traje samo 7 do 8 tjedana. Mačić postaje potpuno neovisan.

Ne samo fiziološke karakteristike razvoja utječu na težine. To također može uključivati ​​i vanjske čimbenike, što je također važno.

© shutterstock

Rast do godine i godine

Razlika u težini i visini između spolova mačaka nije velika, ali postoji. Životinja mjesečno iznosi 560-680 grama. U isto vrijeme mačka može dosegnuti 750 grama.

Na 1-godišnjoj mačiću Maine Coon ima težinsku oznaku, koja pokazuje 6 kg. Istovremeno, mačka može zvati sve 9.

Valja napomenuti da ako indikator, bliže 2 godine, dostigne 10 kg, to znači da je mačka hrana godišnje bila netočna. Neophodno je kontaktirati veterinara. 10 kg ili više, nepovoljno utječu na kardiovaskularni sustav i zglobove.

Vanjski utjecaj

Mnogo u životu Maine Coon ovisi o tome gdje i kako je mačić rođen (u vrtiću ili ne), ili na njegovom staništu. Sljedeći čimbenik može biti – stres. Mačići moraju biti zaštićeni od stresnih čimbenika, inače će veličina Maine Coon u jednoj godini biti znatno manja od onoga što je navedeno u tablici. Vodite brigu o ovim sladokusama iz buke, promjena temperature.

© shutterstock

Maine Coon bi trebala biti potpuna i uravnotežena. Povećanje u 4 mjeseca povećano je 4 puta, u 8 mjeseci – 8 puta. I dalje. Vrhunac porasta promatra se u razdoblju povećane aktivnosti – to je 4-5 mjeseci.

hranjenje

Kako hraniti jednogodišnju Maine Coon može se saznati samo ono što im ne treba dati. Popis nije velik, ali je važno za normalan i pun rast.

Ne možete jesti:

 • Meso Maine Coon može biti, ali ne svinjetina;
 • Ni u kom slučaju nemojte davati masnoću hrane za kućne ljubimce: nafte, na primjer;
 • imajte na umu da nema kostiju u hrani. Kosti također ne mogu;
 • ne treba dati sirovo meso. Bolje je kuhati;
 • kao dijete, ne možete kobasice, kobasice i slično;
 • imajte na umu da, kako biste izbjegli izlijevanje hrane u zdjelu sa začinima: sol, papar, itd.;
 • u svakom slučaju, tvoji lijekovi ne bi trebali ući u njegovu hranu. Čak i ako su to jednostavni vitamini. Maine coons imaju drugačiju ravnotežu tvari.

Ako slijedite sve upute za pravilnu njegu i hranjenje, za 1 godinu Maine Coon mačka će težiti oko 6-7 kilograma. Mačke manje od mačaka. Ako je to neuterirana mačka, tada je njezina težina još veća.

Argumenti o tome kako hraniti Maine Coon godinu dana su grijani. Postoje tri mogućnosti i svi su dopušteni, može biti: suha hrana, konzervirana, domaća, Svaka ima svoje prednosti i rizike. Suha hrana je uravnotežena prehrana u kategoriji niske cijene. Konzervirano – bolje probavljeno, ima sve što vam je potrebno za puni rast, ali ima ograničen rok trajanja.

godine

1 godina za Maine Coon već je neovisno doba, možemo reći da je godina već odrasla mačka. Tijekom tog razdoblja, najvažnije će se pobrinuti za pravilnu prehranu.

Mišljenja su podijeljena u dvije kategorije. Neki preporučuju besplatan pristup hrani, a potonji inzistiraju na dva obroka dnevno. Fotografija Maine Coona u jednoj godini pokazuje da su se njezine dimenzije povećale, a to nije samo težina, nego i visina, dužina.

Hrana mora imati sve potrebne aditive i elemente u tragovima. Ako u kući postoji više od jedne životinje, mogu ih se hraniti na dva gore opisana načina. U ovom slučaju, valja istaknuti koliko Maine-coon teži godinu dana, i dalje će ovisiti o tome je li Maine-coon kastriran ili ne. Kastrirane mačke trebaju manje hrane.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: