🐈 Maine Coon - duljina tijela, repa, odrasle mačke i mačića

Koliko dugo dolazi Maine Coon?

Većina obožavatelja pasmine Maine Coon privlači ne samo lik, već i izgled ovih mačaka. Nije iznenađujuće, jer se ovi kućni ljubimci dobro prilagode na pozadini svojih rođaka. Oni su veličanstven i elegantan, imaju mekanu vunu i dobro razvijene mišiće, što ih čini atraktivnijim. A duljina Maine Coona, u prosjeku, doseže oko 1 metar.

sadržaj

  • Statistika opće statistike Maine Coon
  • Što utječe na veličinu
  • Zašto izmjeriti duljinu Maine Coon

Statistika opće statistike Maine Coon

Novorođenče često ne predskazuje veliku veličinu odrasle osobe. Duljina tijela na Maine Coonu pri rođenju je oko 12 cm. Teže od 100 do 150 grama, To su vrlo standardne opcije za mačiće svih pasmina. Međutim, tijekom vremena Maine Coon postaje dulje, izgradnju mišićne mase. I to se događa prilično brzo.

Duljina maine coon mačka povećava s velikom brzinom za mjeseci, tako da uzgajivačnice ni ne smeta da podnijeti bilo kakve statistike. Mnogo ovisi o pojedincu. Neke mačke rastu brže, nešto umjereno. Što reći ako ponekad duljina maine-coon mačke doseže pola metra u 5 mjeseci.

© shutterstock

Važno je napomenuti da velik udio u veličini takvog kućnog ljubimca odigrava veliki i grmljav rep. Ovaj "atribut" može se smatrati ponosom mačke. Duljina repa Maine Coon, koja je dostigla zrelost obično je oko 36 cm.

Takvi parametri ne mogu impresionirati. I u kombinaciji s ukupnom duljinom odraslog pojedinca, ponekad doseže puni metar.

Govoreći o drugim parametrima, sve je ovdje također promjenjivo. Na primjer, visina u grebena iznosi oko 33 cm. Prsa u opsegu su oko 32 cm, a struk je 31 cm. Prosječna težina odrasle Maine-coon mačke je 7,4 kg. U ženki ovaj parametar doseže 6 kg. Zbog činjenice da je duljina tijela ove pasmine dosta velika, čini se da su vrlo teške. Međutim, stručnjaci kažu da zdrava mačka teži ne više od 10 kg.

Što utječe na veličinu

Veličina mačića Maine Coon ne odgovara uvijek standardima. Činjenica je da rast bilo kojeg kućnog ljubimca jako ovisi o nekoliko čimbenika koji mogu značajno promijeniti početne parametre. Dakle, svaka tablica duljine Maine Coon po mjesecu neće biti točna. Postoje sljedeći razlozi za odstupanja od norme razvoja:

  • genetika;
  • okoliš;
  • stres;
  • razdoblje trudnoće majke.

Govoreći o genetici, postoji nekoliko naglašava. Prije svega, postoje određene značajke same pasmine. To se odnosi i na Maine Coon mačke i na sve druge životinje. Osim toga, značajnu ulogu igra spolnog ljubimca. U mužjaka za šest mjeseci, veličina se često značajno povećava u usporedbi sa ženama. Oštro utjecati na rast i parametre roditelja.

Osobito veličina buduće mačke ovisi o duljini majke. Što je veći, to će brže rastati beba.

Osim veličine roditelja Maine Coon, njihova kombinacija također utječe na kombinaciju njihovih gena. Uostalom, 2 DNA uvijek stvaraju apsolutno novi organizam koji nije kao nikome. Novorođenčad ima svoje osobine kostura i mišićnog tkiva. stoga čak i mačići iz istog smeća mogu rasti po različitim brzinama i doseći različite duljine i težinu.

Veličina odrasle Maine-coon mačke može biti pod utjecajem unosa bilo kojeg hormonskog lijeka i lijekova. Čak i ako je staza bila kratka, razdoblje razvoja samog mačića može biti odgođeno ili ubrzano. Teško je točno predvidjeti kako će liječenje utjecati na razvoj mačke.

© shutterstock

Mnogo ovisi o životnim uvjetima životinje.Veličina Maine Coon mačke može se promijeniti s promjenama u sanitarnim uvjetima. Loša izvedba može naštetiti normalnom razvoju Maine Coon, osobito u ranim fazama.

Stoga treba posvetiti posebnu pažnju higijeni životinje i životnih uvjeta. Potrebno je voditi brigu ne samo vune, već također, na primjer, lica mačke, posebno ušiju, oči i nos.

S prethodnim stavkom su povezani i stres. Oštri zvukovi, promjene temperature i drugi neugodni pokazatelji mogu negativno utjecati na rast Maine Coon. Takav negativan utjecaj na tijelo mačića, pogotovo na endokrini sustav, može značajno promijeniti konačnu duljinu i težinu.

Posebna pozornost treba posvetiti razdoblju trudnoće mačke. Ona treba pružiti potrebnu njegu i dati punu ishranu sa svim vitaminima i mineralima. Tada će novorođenče predstavnici pasmine Maine Coon biti dobre težine. Osim toga, to će utjecati na njihov imunitet.

Zašto izmjeriti duljinu Maine Coon

Mjerenje dužine ljubimca vrlo je važan korak u razdoblju njegovog razvoja. Prije svega, vlasnik može donositi informirane zaključke o ispravnosti rasta i usklađenosti sa stanjem kućnih ljubimaca. Za bilo kakve značajne abnormalnosti, moći ćete se obratiti veterinaru s detaljnim opisom situacije.

Za one koji ne znaju mjeriti duljinu Maine Coon, postoji nekoliko savjeta. Prije svega, trebali biste smiriti ljubimca, jasno je da se ništa strašno ne događa. Bolje je mjeriti svaki dio tijela životinje zasebno. To uključuje:

  • vrat i glavu;
  • kućište;
  • rep.

Ako je veličina Maine-coon mačića sukladna standardima, mogu se izvući zaključci: za dijete je odabrana prava prehrana i njega.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: