🐈 Koliko puta dnevno hraniti mačića za 2 mjeseca

Koliko često hranite 2 mjeseca starog mačića

"Mačak trbuha više nije bubuljica" – ove riječi iz oglasa doći na pamet kada se postavlja pitanje o učestalosti obroka i veličini dio ljubimac. Strah od prenaprezanja ili preopterećenja je prirodan, ali uzbuđenje će nestati ako razumijete koliko puta hraniti mačića za 2 mjeseca, a beba može vrlo lako shvatiti količinu hrane i pokazati svojim ponašanjem je li dovoljno.

sadržaj

 • Koliko često se hraniti
 • Je li hrana za kućne ljubimce
 • Upravljanje težinom
 • Koliko često hranite određenu hranu

Koliko često se hraniti

Da se ne pitate je li mačić jedo ili ne, trebate znati samo o svojim dobnim potrebama i pravilnoj prehrani. Prema općim opažanjima i preporukama veterinara, mačića u 2 mjeseca za hranjenje 5-6 puta dnevno, Ukupno, interval treba biti 4-5 sati.

Zašto je točno broj obroka? Postoji nekoliko objašnjenja za ovo:

 • mačić je vrlo pokretan i energičan;
 • zbog visoke aktivnosti, apetit se brzo pojavljuje (pod uvjetom da je beba zdrava);
 • u ovom dobu, težina kućnog ljubimca znatno se povećava.

Što se tiče količine hrane koju bi mačić trebao jesti dnevno, prosječno za bebu u dva mjeseca bit će dovoljno 150 do 170 g s malim odstupanjima u jednom ili drugom smjeru.Naravno, točan iznos u gramima za svaki pojedini mačić ne može se predvidjeti, jer ovdje sve ovisi o stupnju aktivnosti ljubimca, njegovom zdravlju, pasmini i elementarnoj "ljubavi" za jesti.

Jedna stvar je jasna: ako mačić izlazi u roku od 2 mjeseca, mali želudac teško reagira na prekomjernu tjeskobu i ne može se nositi s glavnom funkcijom.

© shutterstock

Je li hrana za kućne ljubimce

Postoji vjerovanje da sama mačka zna koliko hrane treba i da neće jesti previše. Ali to ne može uvjeriti pretjerano zabrinute vlasnike, zbog čega pretjerano brižljivi vlasnici ponekad pokušavaju zadržati životinju u blizini zdjele, prisiljavajući ih i uvjeravajući ih da jedu više. Istodobno, umjesto da bude dobar, takva "ljubav" donosi samo štetu: već od dva mjeseca mačić će početi trpjeti od probavne smetnje.

Međutim, često čak i za dva mjeseca, prisiljavanje kućnog ljubimca da jede više nije jednostavno. U to doba, obično mačić već počinje shvaćati kad je bilo dovoljno hrane, iako ponekad još uvijek postoje "pukotine" koje dovode do prejedanja.

Da biste shvatili je li ljubimac pun, treba obratiti pozornost na sljedeće znakove:

 • ako je udio oko 50-70 g, ova količina mačića već 2 mjeseca već jesti;
 • ako je trbuščić malo zaobljen (ovdje se ne govori o tumu koji izgleda poput uskog bubnja – to je već prejedanje);
 • sam mačak, nakon što je pojeo, odmakne se od zdjele i lakše ga lizuje;
 • ako je dio prevelik – kućni ljubimac ne može jesti, samostalno određujući svoj osjećaj punine.

I ne brinite se da beba ima malo hrane, jer u slučaju pothranjenosti, mačić za 2 mjeseca već će pustiti vlasnika da želi dodatke:

 • pažljivo leti zdjelu da zasja, ne želeći ostaviti kapljicu ukusanoj i skupljajući posljednje mrvice hrane;
 • Završivši s tim dijelom, nastavlja njuškati svoju "kantinu" u potrazi za hranom.

Važno je: ako se mačić još uvijek ne iskoristi od majke, beba neće moći jesti hranu koju nudi vlasnik u navedenoj količini, stoga ne vrijedi inzistirati i doživjeti. U ovom slučaju pozivanje djeteta u zdjelu je dovoljno 3-4 puta dnevno.

© shutterstock

Upravljanje težinom

U većini pasmina, prva godina života je najaktivnija, a upravo u ovom trenutku mačić brzo raste i dobiva na težini. Ako kućni ljubimac dobije adekvatnu prehranu, svi njegovi pokazatelji bit će normalni.

Za kontrolu težine mačke u 2 mjeseca poželjno je svaki tjedan,zapisivanjem svih podataka u bilježnicu (to će biti vrlo korisno u slučaju da će povećanje biti nedovoljno i morat ćete se obratiti veterinaru).

Ako mačić jede dosta za 2 mjeseca, to je težina treba biti u rasponu od 400-900 g (prosjek je oko 600 g). No, za neke pasmine, ti podaci mogu biti različiti: neki predstavnici velikih pasmina u ovoj dobi dobivaju težinu od 1 do 1,5 kg (na primjer Maine Coon, britanski i škotski mačići).

Koliko često hranite određenu hranu

Dijeta malog kućnog ljubimca, koja se hrani domaćom hranom, nužno uključuje proizvode čija je upotreba važna i korisna, no ne možete ponuditi mačiće 2 mjeseca dnevno:

 • Oceanska riba, Ovaj je proizvod jedan od uzročnika poremećaja središnjeg živčanog sustava i razvoja ICD (mačke i mačke posebno su sklone potonjem). Moguće je dati ribu djetetu, ali ne češće od jednog, maksimuma – dva puta tjedno, a samo u dobro kuhanom obliku. Riječna riba često dovodi do helminjasije (ako je sama zaražena).
 • Jetra / bubrega, Mačići su vrlo korisni i voljeni, ali sadrže šljake, budući da su ti organi uglavnom filtri koji zadržavaju same sebe i štetne tvari.Mačić u dva mjeseca trebao ih je jesti jednako često kao i riba i samo kuhani.
 • Žumanjka jajeta, Bogat izvor vitamina E, ali pola žumance tjedno je maksimalan koliko mačić treba jesti za 2 mjeseca.
 • mlijeko, Uz aktivni rast mačića, mlijeko postupno zaustavlja probavu tijela (osobito krava). Stoga, ovaj proizvod treba ukloniti iz prehrane, unatoč dodirivanju videa i slika mačića u tanjurićima s mlijekom. Čista voda i bujon će biti dovoljno za piće kao piće, a proizvodi mliječne kiseline (sir, vrhnje, vrhnje itd.) Bit će izvrsni kao izvori koji sadrže kalcij.

Dobra ishrana nije samo dobra hrana ili domaća hrana koja sadrži puno hranjivih tvari i vitamina korisnih za rastući organizam, ali i pravilno izračunate doze servira i vremenskih intervala između obroka. Samo usklađenost sa svim ovim uvjetima zajedno će pomoći malom ljubimcu da raste zdravo, energično i lijepo na radost svojih vlasnika od 2 mjeseca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: