🐈 Koliko često mačka može oprati

Koliko često bi mačka trebala biti oprana

Postupak kupanja pravi je test, kako za mačku tako i za mačića, i za vlasnika životinje. Po prirodi, ove pahuljaste četveronožne ne vole vodu, odnosno, postupak povezan s njom, percipira stresom. Pitanje koliko često mačka može biti oprana, koliko puta mjesečno ili svaki dan je jedan od najvažnijih za odgovorne vlasnike, koji još nisu u potpunosti proučavali sve suptilnosti brige za njih.

sadržaj

 • Zanimljive činjenice
 • Operite ili ne operite
 • Oprati mačke: kako i koliko
 • Značajke procesa
 • Preporuke za proces kupanja

Zanimljive činjenice

Većina ljudi zna da je mačka čisto stvorenje. Samostalno će obavljati higijenske postupke, lizući jezik. Mačići uče ovaj proces gledanjem starijih mačaka. Također, samo-pročišćavanje položeno kao refleks, vrsta "genetske memorije".

Mačka krzna ima prirodni premaz koji proizvodi žlijezde lojnice, zbog čega se prljavština ne zadržava na njemu.

Sve ove osobine također uzrokuju pitanja i sumnje o tome koliko često se mačke kupaju, ako ih se uopće može oprati, što znači odabrati.Svaki od njih treba detaljno proučavati.

Operite ili ne operite

Da bismo razumjeli hoće li mačka biti oprana, važno je znati da se ne mogu svu prljavštinu sami ukloniti. Provođenje vodene procedure treba biti u iznimnim slučajevima – prije odlaska na izložbu ili liječniku. također povremeno ćete morati okupati životinju ako ima djece u kućikoji će se igrati s mačkom. Osim toga, ovaj će ljubimac morati proći ovaj test onima koji će se morati boriti protiv buha i drugih parazita koji inficiraju kožu ili vunu.

© shutterstock

U tu svrhu koristite ne samo vodu, već i posebne higijenske proizvode – šampone, koji uključuju posebne načine za djelovanje na parazite. Osim toga, nemojte izbjegavati pranje onih mačaka koje provode dosta vremena na ulici. Najbolje je kupiti šampone za pranje mačaka u trgovinama za kućne ljubimce ili u veterinarskim klinikama, budući da ih strogo nadzire, vlasnik će biti siguran da neće naštetiti ljubimcu, koristeći se higijenskim sredstvima u kupanju.

Oprati mačke: kako i koliko

Nisu svi iskusni vlasnici znaju koliko je puta mačka trebala biti okupana kako ne bi naštetila njoj.Da biste izbjegli pogreške u procesu higijene, razmotrite sljedeće:

 • Doba mačke, mačke ili mačića;
 • Pasmina;
 • Je li imuniziran?
 • Bilo da odlazi ili je uvijek u kući.

U slučaju da se mačka stalno nalazi u stanu ili rijetko na ulici, onda ga treba okupati jednom svakih 90 dana.

Potrebno je redovito češljati vunu kako bi se oslobodili suvišne prljavštine. Ako živi u privatnoj kući ili neprestano šeće, morat ćete češće oprati mačku – 1 put u 45-60 dana.

Bit će potrebno prati mačku 5 puta godišnje čak i kada trajno živi u selu. Važno je zapamtiti da pasmine koje nemaju vunu (gola) trebaju često kupanje – 1 puta za 14 dana tijekom toplog razdoblja i 1 puta mjesečno zimi i jesen.

Značajke procesa

Da biste dobro oprali mačku, trebate znati nekoliko tajni:

 • Zabranjeno je korištenje sredstava namijenjenih ljudima (kako ne bi ometali pH pokazatelje);
 • Šamponi u zoološkim vrtovima mogu biti u tekućem ili suhom obliku, kao i u obliku spreja, tako da se postupak prijave može učiniti što je brže moguće za životinju.

© shutterstock

Izravno kupati britansku mačku ili bilo koji drugi bi trebao biti u toploj, ali ne vrućoj vodi.Pre-potreba za češljem vune da biste dobili osloboditi od tepiha ili labave kose. Kućni ljubimac ne bi trebao biti dug, bez iznenadnih pokreta. Osim toga, vrlo je važno osigurati zaštitu od ulaska vode u uši. U tu svrhu možete kupiti posebne utičnice.

Ne preporučuje se pranje trudne mačke, jer ovaj proces može uzrokovati stres.

Kako bi se osigurala sigurnost životinje, potrebno je staviti gumiranu podlogu na dno kade – to će izbjeći klizanje s šapama. Oprati šamponom ne smije biti više od 1-2 minute nakon primjene na sastavu vune.

Nakon završetka glavnog postupka, potrebno je vosak izbrisati toplim ručnikom kako bi se oslobodili suvišne vode. Sušilo za kosu se ne preporučuje jer može zaplašiti životinju. (osobito ako je mačić).

Preporuke za proces kupanja

Teško je oprati škotsku mačku ili bilo koju drugu pasminu, ali postupak možete olakšati:

 • Potrebno je pretvoriti proces u uzbudljivu igru;
 • Pokazati naklonost i njegu;
 • Nemojte očigledno nastojati držati mačku.

Ako sve radite pažljivo i slijedite savjete, mačka će se oprati s velikim zadovoljstvom.

Dakle, često nije potrebno prati mačku. Optimalna količina za kućanstvo je 5 puta tijekom godine. Povećajte ili smanjite taj iznos, operite sa ili bez šampona – svi čimbenici koji utječu na životni stil ljubimca pomažu razumjeti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: