🐈 Koliko britanskih mačaka živi - životni vijek kod kuće

Koliko britanskih pasmina mačaka živi u kućama

Predstavnici britanske pasmine smatraju se jake životinje, koje su prilično sposobne živjeti zdrav život za oko 10 godina. Mnogi su zainteresirani za koliko britanskih mačaka živi u suvremenom svijetu. Očekivano trajanje života može biti dulje ili kraće od ovog broja. Sve ovisi o velikom broju čimbenika, koje možete upoznati na našem portalu.

sadržaj

 • Zanimljive činjenice o životinjskom životu
 • Čimbenici koji utječu na dob
 • Puno ne znači dobro
 • Savjeti za povećanje dugovječnosti kućnih ljubimaca
  • Zatim ćemo detaljno proći sve ove točke.
 • Veličina hrane
  • Značajke britanskih i rezultat našeg informativnog članka

Od 10 do 15 godina koliko mačaka živi britanska pasmina. Prema standardima mačke, ovo je jako puno, ali 1 godina životinje nije jednaka 1 godina osobe.

No, čak i ovdje Britanci se razlikuju od ostalih pasmina, budući da je 1 godina života ove pasmine jednaka 15 godina osobe.

Ako razmišljate o životnom rasponu vašeg ljubimca, to znači da trebate mačku da bude s vama što je dulje moguće. Ne sumnjate u životni vijek vašeg ljubimca, znajte da je sve u vašim rukama! S druge strane, možemo reći da u prosjeku obične britanske mačke žive 15 godina s pravilnom skrbi.

© shutterstock

Zanimljive činjenice o životinjskom životu

Određene pasmine takvih mačaka žive na čak 20 godina, što odgovara 95 godina ljudskog života. Dakako, slučajevi mjerenja dobi mačića i njegove usporedbe s ljudskim bićem trebali bi se pojedinačno razmotriti u svakom slučaju.

Vidi također: Omjer dobi mačke i muškarca

Čimbenici koji utječu na dob

Ova pasmina je vrlo lijepa i takvi kućni ljubimci obično rađaju sudjelovanje na različitim natjecanjima ili uzgajati nove potomke. takav kućni ljubimci ne prežive na ulici, jer su nježna i vrlo domaća stvorenja, Najbolje britanske mačke žive kod kuće i pravilnu njegu.

Koliko mačaka živi u Britaniji utječu sljedeći čimbenici:

 • genetska predispozicija za određene bolesti;
 • životni uvjeti mačke ili mačke;
 • hrana;
 • prisutnost stresa.

Imunitet je Britanski dobro razvio po prirodi, ali ipak, podložni su određenim bolestima. Bolesti se mogu prenijeti iz drugih članova obitelji mačaka ili čak od ljudi.

Život na ulici značajno smanjuje životni vijek životinje.Također smanjuje stres, infekcije, mačje borbe i loša hrana. Onkološke bolesti nisu karakteristične za tu vrstu pasmine.

Puno ne znači dobro

Ono što je čudno, prekomjerno skrbništvo i ljubav za kratkotrajnu životinju također može skratiti život. Vlasnici takvih životinja vrlo često upućuju svoje ljubimce raznim slatkišima i štite ih od vanjskih čimbenika.

Razlog za to je prejedanje, što ne utječe na dobro zdravlje kućnog ljubimca. Što se tiče zaštite od vanjskih čimbenika, može smanjiti imunitet kućnog ljubimca i dovesti do pojave različitih bolesti.

© shutterstock

Što se tiče reproduktivnih funkcija, oni također utječu na dugo trajanje vaše mačke ili žene. uvijek Britanske neuterirane mačke žive puno manje od normalnih kućnih ljubimaca, I hrana! Ima veliku ulogu u ovoj temi!

Savjeti za povećanje dugovječnosti kućnih ljubimaca

Pravilna briga za predstavnike britanske pasmine – ključ za sretan i dug život jednog ljubimca. Prvo, morate uvijek pratiti životne uvjete svog muškarca ili mačke. Ne zaboravite da mačke mnogo bolje žive kod kuće.

Zato soba u kojoj mačka živi mora biti ventilacija, a temperatura u sobi bi trebala biti stabilna, kao i vlažnost. Fizička pokretljivost mačke također može povećati ili smanjiti životni vijek. Pružite svom ljubimcu mjesto za igru ​​i pravu količinu igračaka.

Ne zaboravite to učiniti sami, dajte svom ljubimcu dovoljnu količinu pozornosti!

Želite li svog ljubimca zauvijek živjeti sretno? Slijedite ova pravila:

 • svjež zrak. Neka vaš ljubimac izađe na balkon ili verandu!
 • pružaju dobru hranu Britancima. Dodajte svojoj prehrani travu, vitaminima i raznim korisnim dodatcima koji su u premium hrani
 • mobilnost! Igrajte se sa svojim kućnim ljubimcem što je češće moguće. Neka mu izbaciti energiju.

© shutterstock

Zatim ćemo detaljno proći sve ove točke.

U drugom stavku smo spomenuli da hrana igra izravnu ulogu u trajanju mačjeg života. Nemojte zaboraviti da često pranje posuđa za životinje i promijeniti takve zdjele. Kupite samo svježe i kvalitetne proizvode. Različite pasmine prikladne su za različite meso, ali Britanski, savjetujemo vam da ga hranite mršavim mesom, Za prehranu ove pasmine je također prikladno pileća i govedina.

Ako nemate vremena tražiti meso i želite kupiti redovnu hranu, kupite tu hranu, koja je posebno dizajnirana za ovu pasminu. Ove vrste feeda, u pravilu, dolaze u manje pakete od hrane za druge pasmine.

Veličina hrane

To je zbog male veličine čeljusti mačaka. Manje hrane je lakše probiti. Ako ne nalazite malu hranu, možete kupiti mokro. Ali imajte na umu da hrana, kao što smo već napisali, mora biti samo skupo i dobro poznato društvo. Takvi proizvođači u svojim proizvodima uključuju minerale vitamina, proteine ​​i meso koje vaš ljubimac treba.

Kohl smo se već sjetili teme vitamina, onda bismo ga trebali detaljnije razmotriti. Vitamini – težina, a razlikuju se samo u njihovim sortama, točnije: vitamini za kastrirane životinje, vitamine za jačanje zuba i kostiju i tako dalje.

Poput ljudi, prije uzimanja lijekova, trebali biste se posavjetovati s veterinarkom prije kupnje vitamina za kućnog ljubimca! On će vam savjetovati najbolje vitamine.

Slijedeći sve gore navedene savjete, možete povećati životni vijek britanskih mačaka kod kuće.

© shutterstock

Značajke britanskih i rezultat našeg informativnog članka

 • takvi kućni ljubimci trebaju mirni i izmjereni život bez nepotrebnog stresa;
 • mutacije i genetske bolesti nisu karakteristične za ovu pasminu;
 • rak se ne drži Britanaca;
 • neuterirani kućni ljubimci žive manje od punopravnih rođaka pasmine;
 • prekomjerna ljubav može smanjiti životni vijek ljubimca;

Nakon svega navedenog, možemo reći kako koliko mačaka živi u Britaniji ovisi o pismenosti vlasnika Britanaca. Pročitajte korisne informacije, pravilno se brinite o svom ljubimcu i dugo će oduševiti vama i vašoj obitelji!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: