🐈 Koliko bradavica ima mačka?

Koliko bradavica treba imati mačka i mačka?

Kad netko kupi mačića za sebe ili ga izvadi iz skloništa, slabo zamišlja njegove anatomske osobine. Neki vlasnici su iznenađeni kada pronađu pupak, a drugi iznenađeni brojem različitih bradavica u kućnim ljubimcima. Glavni zadatak mliječne žlijezde je podizanje potomstva, ali mačke također imaju bradavice. Bradavice su potpuno funkcionalne tijekom trudnoće i nakon porođaja.

  • 1. Koliko mačka bradavica se smatra normalnim?
  • 2. Količina ovisi o pasmini?

1 Koji je normalan broj bradavica u mačiću?

Mnogi vlasnici mačaka ne znaju o značajkama anatomije svog ljubimca. Normalno, njegove bradavice imaju 8 ili 4 para. Oni su smješteni simetrično, u rasponu od prsne i završavaju ingvinalni. Određeni su sljedeći parovi lokacije:

  • dojke;
  • trbušni;
  • ingvinalni.

Neki vlasnici kućnih ljubimaca ozbiljno su zabrinuti zbog svojih kućnih ljubimaca kada otkriju anatomske anomalije. Ne bi smjelo biti samo 8 bradavica. Oni su više ili manje, mogu biti raspoređeni u slučajnom redoslijedu. Sve ovo nije znak bolesti.

Opcijske cijene se uzimaju u obzir:

  • parni broj;
  • nedostatak para;
  • bradavice različitih veličina;
  • u mačiću, mogu biti u istoj količini kao kod žene.

Posljednja stvar često iznenađuje vlasnicima krznenih kućnih ljubimaca. Doista, u prirodi, mužjaci ne hrane svoje potomstvo mlijekom. Odgovor je jednostavan: tijekom razvoja fetusa ženski kromosom dominira u fetusu, a razvoj slijedi ženski put. Tijekom vremena, muški kromosom počinje djelovati na fetus, a fetus stječe muški seks.

Mačka ima bradavice, ali to ne čini sposobnim podizati mačiće. Mliječne žlijezde u muškaraca su nerazvijene i nesposobne za obavljanje funkcije proizvodnje mlijeka. Ne uzrokuju mu nelagodu, nemojte štetiti njegovom zdravlju, ali ni od njih nema koristi.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

2 Količina ovisi o pasmini?

Tijekom tisućljeća susjedstva s muškarcem, pahuljasti kućni ljubimci su se pretvorili izvan prepoznavanja: različite boje, dužine dlake, veličine itd. Škotska foldska pasmina ima anatomsku osobinu – uši se savile. Unatoč toj činjenici, broj bradavica koje će imati je isti kao i predstavnik druge pasmine.U trudnoj mački, mliječne žlijezde se povećavaju i bubre, priprema se za proizvodnju hrane za mačiće. Ponekad se mačići rađaju više od broja bradavica, pa stoga zahtijevaju umjetno hranjenje. Sfinga može doživjeti asimetrije ili neparan broj. Ovo se ne smatra nedostatkom pasmine. Zbog nedostatka vune, sfingi su osjetljivi na pojavu upalnih bolesti mliječne žlijezde.

U nekim mačkama bradavice su nerazvijene – mogu biti ravne, male i tako dalje. Ponekad bradavica nije povezana s mliječnom žlijezdom, što ga čini neprikladnim za podizanje mačića. Postoji zanimljiva fiziološka značajka mliječne žlijezde kod mačaka – odsutnost tankova. Dvije rupe u bradavici daju put do mlijeka. Još jedna zanimljiva stvar je da mačke imaju najblaže bradavice u prepone. To se može promatrati po želji mačića. Normalno, ako mačka ne hrani mačiće, bradavice su male i neprimjetne, blijedo ružičaste boje, bez ispuštanja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: