🐈 Koliko mačića spava za 2 mjeseca

Koliko bi mač trebao spavati na 2 mjeseca

1

U ovom ćemo članku govoriti o tome koliko mačića spava za 2 mjeseca. U većini slučajeva može se postaviti neiskusan uzgajivač, koliko je trajanje sna za malo mačića norma? Stoga će naša priča dotaknuti dnevnu rutinu i raspored dojenčadi.

sadržaj

  • Koliko mačka spava za 2 mjeseca?
  • Što ako mačić ne spava noću?

Koliko mačka spava za 2 mjeseca?

Po prirodi, mačka je veliki dormouse. Jedna odrasla mačka može spavati do 18 sati dnevno. Što onda s malim, koji je tek nedavno ušao u kuću novim vlasnicima?

Najčešći dob kada se mačići daju novoj obitelji 2 mjeseca. Tijekom tog razdoblja, caudat se aktivno razvija, dobiva na težini i troši puno energije. Sve te značajke utječu na njegovu svakodnevnu rutinu.

Normalan, zdrav mačić treba spavati, jesti, igrati. Do 2 mjeseca ovaj proces kontrolira mama-mačka. Ali od trenutka pomicanja ove odgovornosti pada na rame vlasnika.

Obično mačak spava 6-9 puta 24 sata. Ukupno, mačić u 2 mjeseca mora spavati 20 sati. To je ono što mlada organizam zahtijeva.

Međutim, način rada može biti različit. Sve ovisi o temperamentu, pasmini i navikama.Ali čak iu ovom slučaju, mladunčad mora spavati najmanje 18 sati.

© shutterstock

Većina dana ide na spavanje i hranjenje. U 2 mjeseca dijete jede do 5-6 puta dnevno., nakon čega, u pravilu, zaspi za 2-3 sata. Zabava i ostala aktivna zabava traju oko 4 sata.

Zapravo, kod 2 mjeseca beba se probudi samo zbog osjećaja gladi. Ako je životinja puna, onda zaspati.

Što ako mačić ne spava noću?

Čini se da kada novi vlasnik pada i želi spavati, njegov krzneni prijatelj čini bučne igre. To se, naravno, može miješati. Kako se nositi s problemom?

  • Za dobar odmor, morate iscrpiti prekršitelja tišine. Pokušajte se igrati s kofeinom 20-30 minuta, To će osigurati i ti i njega zdrav san.
  • Nakon olujnih igara, nije loše hraniti četveronožne prijatelje. Gladna mačka nikad neće zaspati i pokušat će učiniti sve kako bi vas probudila.
  • Ako radite ili iz bilo kojeg drugog razloga vi ste odsutni tijekom cijelog dana, onda je sasvim normalno da kada vidite mačku imate želju za razgovorom. Stoga, obratite pozornost na ljubimca, on je dosadno. Možete udariti, ogrebati i razgovarati s njim, tako da osjeća vašu brigu i smiruje se.

Ako sve gore navedeno ne pomaže ili se ne odnosi specifično na vaš slučaj, pazite da obratite pozornost na zdravlje životinje. Možda na taj način, ljubimac te pokušava reći da ima nekih problema.

Nadamo se da će naš članak biti koristan za vas!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: