🐈 Koliko je mačić težio za 2 mjeseca

Koliko bi mač težak za 2 mjeseca

Ovaj će članak biti posvećen težini mačića. Naime, to će biti rečeno o tome koliko mačić težak za 2 mjeseca, pitanje optimalne prehrane također će se razmotriti.

sadržaj

 • Što određuje težinu mačke
 • Masa mačića u dobi od 2 mjeseca
 • Prehrana za normalan razvoj
  • Industrijska hrana
  • Prirodna hrana

Što određuje težinu mačke

U raznim informativnim izvorima možete pronaći različite podatke o tome koliko bi trebao težiti dvomjesečnom mačiću.

Međutim, uvijek treba napustiti mjesto individualnosti. Uostalom, masa djeteta može ovisiti o različitim čimbenicima, kao što su genetika, pasmina, broj mačića u smeću, prehrana mačke tijekom trudnoće i nakon rođenja mačića.

Na primjer, za britanskog mačića, normalna težina u roku od 2 mjeseca iznosi između 450 i 700 kg.

Osim toga, masa beba ovisi o njihovu rodu. Najčešće, mačke su veće i teže od mačaka.

Ali naš članak neće biti vezan za bilo koju vrstu pasmine, razmotrit ćemo prosječnu prosječnu težinu mačića.

Masa mačića u dobi od 2 mjeseca

Novorođeno dijete dobiva na težini vrlo brzo zbog svog razvoja i rasta.Dakle, mačka, koja je nedavno težila 100 grama, može dosegnuti prosječnu težinu od 1 kg u 8 tjedana.

© shutterstock

Dobitak težine do 2 mjeseca (prosjek):

 • Novorođenče / 50-150g.
 • Težina 1 tjedan / 120-250g.
 • Težina 2 tjedna / 190-400gr.
 • Težina 3 tjedna / 260-550gr.
 • Težina 6-8 tjedana / 600-1300gr.

Na temelju gore navedenih podataka, mačića u 2 mjeseca treba težiti 0,6-1,3 kg. Ali ako vaš mačić teži manje ili više, to ne znači da nije zdravo ili se ne razvija ispravno. Kao što je ranije spomenuto, brzina težine mačića za 2 mjeseca ovisi o različitim čimbenicima, a svaki ima svoje.

Prehrana za normalan razvoj

Što hraniti bebu u roku od 2 mjeseca, tako da se normalno razvija i dobije na težini? U početku, potrebno je odlučiti hoće li vaš ljubimac biti na umjetnoj (industrijskoj) hrani ili na naturalki.

Industrijska hrana

Ako nemate ni vremena ni želje da kuhate "mačka jela", onda je gotova hrana vaš slučaj. U dobro uspostavljenim brendovima, postoji sve što je potrebno za zdravlje i normalan razvoj.

Odabir hrane treba se temeljiti na dobi kućnog ljubimca. Najbolje je odabrati jednu liniju koja sadrži proizvode za različite dobi.Na stražnjoj strani pakiranja obično je naznačeno koliko hrane treba dati u skladu s dobi i težinom životinje.

Izbjegavajte oznake "Whiskas", "Kiteket", "Friskas", "Felix" itd. Takva hrana je vrlo štetna za mačke!

Prirodna hrana

Za 2 mjeseca, kućni ljubimac treba već jesti sami. Uzgajivači počinju hraniti s 3 tjedna. Ako se odlučite za hranu sa prirodnom hranom, trebat će vam popis dopuštenih i zabranjenih namirnica.

Dopušteni proizvodiZabranjeni proizvodi
1Fino usitnjena govedina, kuhana piletina, bjelo. Budite sigurni da zamrzujete govedinu, sirovo pile ne može se dati!Kosti. Bez obzira na podrijetlo.
2Rezan, kiselo kiselo kiselo vrhnje, krema do 10% i sve ostalo kiselo mlijeko.

Glavni uvjet je da svi proizvodi trebaju biti bez aditiva i šećera!

Svinjica, patka, janjetina i bilo koje masnoće.
3Žumanjka jajeta. U svom sirovom obliku, nije preporučljivo dati, jer se paraziti prilično često ulaze u jaje.Konzervirana hrana, slatkiši i bilo koja druga "ukusna", ljudska hrana. Bez obzira koliko ste tražili i ne volite ovaj ljubimac, takvi su proizvodi vrlo štetni za njega. Zato su zabranjeni!
4Žitarice.Vrlo su korisni, ali kao nezavisno jelo nisu prikladni. Treba ih dodati u kuhano meso.Mlijeko. Svako mlijeko, osim majke, ne percipira tijelo mačke.
5Klice, mačka trava. Bit će lijep dodatak osnovnoj prehrani.Starchy hrane kao što su mahunarke i krumpir. Može uzrokovati vrtoglavicu i nadutost.
6Vitamini, kvasac, mala količina biljnog ulja. Sve osim ulja možete kupiti u veterinarskoj ljekarni.Riba.

Izuzetno nepoželjno. Iako se ovom prigodom raspravlja. No, bolje je da ga ne dajete uopće ili ne više od 1-2 puta mjesečno.

Nadamo se da će naš članak biti koristan za vas!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: