🐈 Vitamini za Maine Coons - što je bolje odabrati

Koji vitamini trebaju Maine Coon?

Maine Coon privlači ljubitelje kućnih ljubimaca svojim debelom svilenkastom kosom i neobičnim ustavom. Ove mačke razlikuju se od razvijenih mišića pa im je potrebna posebna prehrana i njegu. Ako takav ljubimac voli prirodne proizvode, trebali biste ući u posebne vitamine za prehranu za Maine Coon. Dodavanje elemenata u tragovima pomoći će održavanju dobrog fizičkog oblika životinje.

sadržaj

 • Vrste vitamina
 • Prirodni vitamini
 • Različiti kućni ljubimci imaju različite vitamine.
 • Višak vitamina
 • Kako odabrati vitamine

Vrste vitamina

Mnogi se pitaju što će vitamini dati Maine Coonu. Prvi faktor u njihovu odabiru je kategorija kućnog ljubimca. Optimalno rješenje ovisi o tome pri odabiru kompleksa. Ovdje dodijelite:

 • mačići;
 • odrasli maine coons;
 • trudne ženke;
 • sterilizirane životinje.

Također je vrijedno napomenuti da se dodatke prodaju u različitim oblicima. Postoji ogroman izbor u kojem možete istaknuti: tablete, kapsule ili paste. Naravno, ne svaki Maine Coon će pristati na progutati neukusnu pilulu, Ovdje dolazi do pomoći posebnim prašcima. Može se dodati u bilo kojem hranjenju.Neki vlasnici tih kućnih ljubimaca odabiru tekuće mineralne dodatke. A za Maine Coon mačiće, multivitaminske paste su najbolje odgovara.

Treba shvatiti da je najvažniji period za obogaćivanje organizma maine-coon mačaka s vitaminima u dobi do šest mjeseci.

U ovom trenutku nastaje razvoj životinjskih kostiju, formiraju se mišići, mijenjaju se zubi. Za bebu će biti teže razvijati, pokazati svoju znatiželju i igrati ako mu se ne daju vitamine za Maine Coon mačiće. Naravno, ljubimac će dobiti određenu količinu dodataka od opće prehrane.

© shutterstock

Prirodni vitamini

Optimalni vitamini za maine coon za vunu nalaze se u jajašima, ribljim uljima, rajčicama i mliječnim proizvodima. Ali metabolizam i neuronske mreže podržavaju tvari koje prevladavaju u žitaricama. Za zdrave pasmine kože Maine Coon najbolje je dati mu jetru, kupus i kvasce, Zeleno povrće pomoći će kod razvoja fetusa. Mikroelementi u mliječnim proizvodima i nusproizvodima će se nositi s poboljšanjem rada crijeva i cirkulacije krvi.

Da biste poboljšali opće stanje imuniteta Maine Coon, možete uz pomoć povrća i voća.

Naravno, nemoguće je uravnotežiti prehranu mačića kako bi mu dali sve potrebne elemente u tragovima u pravoj količini. Stoga biste trebali odabrati dobre vitamine za Maine Coon, kako ne biste brinuli o zdravlju vašeg ljubimca. Postoje posebni kompleksi koji osiguravaju adekvatnu količinu kalcija i fosfora, koju mačka treba na prvom mjestu. Osim toga, svaki Maine Coon treba:

 • cink;
 • bakar;
 • mangana
 • željeza.

Postoje posebni vitamini za Maine Coons s taurinom. Oni pomažu probavu životinje i poboljšavaju viziju. No, kompleksi s biotinom podržavaju kožu i vunu Maine Coon mačke u zdravom stanju.

© shutterstock

Različiti kućni ljubimci imaju različite vitamine.

Postoji zasebna klasifikacija minerala, koji su usmjereni na različite potrebe Maine Coon mačaka. Ovdje biste trebali uzeti u obzir značajke vašeg ljubimca, njegovo trenutno stanje i nedostatke. Na primjer, Vitamini za trudne mačke vrlo su popularni, Ovdje će proteini i masti prevladati. Tijek uzimanja vitamina također treba sadržavati veliku količinu kalcija i željeza. Takav kompleks ima za cilj optimalni razvoj kostura mačića i njihovih unutarnjih organa. Osim toga, pridonose poboljšanju stanja majke.

Ali u steriliziranim životinjama druga pitanja. Osim banalnih beriberi, oni su skloni bolestima urolitijaze i hormonalnim problemima.

Najbolji vitamini za Maine Coons nakon sterilizacije trebali bi sadržavati taurin, kvasac i kalcij. Ovdje će također pomoći dodati laktozu.

Postoji velika potreba za podrškom i dodatnom energijom za odrasle i starije Maine Coon mačke. Ovdje trebamo najobuhvatniji pristup s aditivima za vid, koštano tkivo i vunu. Prije svega, treba obratiti pozornost na vitamine s visokim sadržajem kalcija. Također, Maine Coon će trebati antioksidante i prirodne mozak stimulanse. Velika mogućnost bi bila vitamin b6.

Mnogi smatraju da je potrebno dati vitamine Maine Coon mačka za rast. To ima smisla, jer se ova pasmina razlikuje po svojoj prilično dugoj kosi i razvijenim mišićima. Ovdje će prevladati vitamine A, B i D. Naravno, treba dodati u kompleks i kalcij, To će omogućiti Maine Coon mačka mirno i pravilno razvijati.

Višak vitamina

Vlasnici mačaka, osobito mladih osoba, obično su vrlo zabrinuti zbog zdravlja i općeg stanja tijela.Prilikom odabira vitamina, glavna stvar nije da se panika ili pretjerivanje. Često, pokušaji da se "sve" Maine Coon mačka sa svime za redom dovode do vrlo katastrofalnih posljedica, koje su puno teže boriti nego s nedostatkom elemenata u tragovima.

© shutterstock

Hipervitaminoza se manifestira na različite načine. Na primjer, kada postoji višak vitamina A, pojavljuju se sljedeći simptomi:

 • alopecije;
 • problemi u rastu kosti, zakrivljenosti;
 • poremećaji crijeva;
 • perut.

Potrebno je biti oprezan i s vitaminima topivim u mastima. Oni se nakupljaju u tijelu. Može uzrokovati svrbež i slabost. U ozbiljnijim stadijima, postoji rizik od povećane jetre ili izrasline kralježnice Maine Coon. Naravno, za takve ozbiljne posljedice potrebna je velika predoziranje. Ipak, ipak treba poštovati.

Ako se kućni ljubimac često umori, često ima probleme s trbuščićem ili postoje znakovi anoreksije i depresije, možda je uzrok višak vitamina D.

Ovaj aditiv u velikim količinama krši ravnotežu kalcija, zbog čega se ta tvar može ostaviti u bubrezima i krvnim žilama Maine Coon mačke.

© shutterstock

Vitamini skupine B su izuzetno korisni za bilo koju mačku. Ali njihova predoziranje može dovesti do pogoršanja boje. Uz prekomjernu potrošnju ovog dodataka može se također primijetiti tremor, oteklina i opća tjeskoba. Može doći do alergija. Bit će problema s radom jetre i drugih organa.

Važno je razumjeti da je avitaminoza u Maine-Coon pasmini manje uobičajena od višak vitamina.

Nije potrebno uključiti nikakve dodatke u gotove suhe hrane. Često su već u potpunosti uravnoteženi. Obično potpune informacije navedene su na pakiranju ili na web mjestu proizvođača. Potrebno je u potpunosti pridržavati se uputa kako bi se izbjeglo pogoršanje zdravlja kućnog ljubimca Maine Coon.

Kako odabrati vitamine

Vitamini, kao i svi drugi lijekovi, trebaju biti odabrani samo uz pomoć veterinara. Moraju se u potpunosti pridržavati stanja pojedinog Maine Coon i njegovih potreba. Liječnik će odrediti i sam kompleks i tijek recepcije, ovisno o prehrani i načinu života mačke. Ni u kom slučaju ne smije prijeći dozu koju je odredio stručnjak., Potrebno je pravilno hraniti životinje, uzimajući u obzir sve njihove potrebe i rasadnike.

Pravilno odabir aditiva i njihov redoviti unos može poboljšati život Maine Coon mačke, učiniti ga zdravijom i izdržljivijom. Samo vlasnik može pokazati takvu skrb za svoj Maine Coon. I sigurno će imati svoje plodove. Ne postoji ništa bolje nego vidjeti energičnu i veselu mačku, zadovoljan životom i davanje sreće drugima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: